Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: David Stejskal

Aktuálně z Orlové 29. 8. 2015

28. srpna 2015 16:03 | Orlová | David Stejskal

Aktuality z Orlové

Výstavou na náměstí začíná osvěta v třídění odpadu

28. srpna 2015 16:02 | Orlová | David Stejskal

Na náměstí před lutyňskou radnicí vyrostla výstava, která kolemjdoucím přibližuje dvacetileté působení městské akciové společnosti Služby města Orlové. Část venkovní expozice je přitom věnovaná i osvětě na poli třídění odpadu.

Na Masarykově ulici přibudou nová parkovací místa

26. srpna 2015 8:36 | Orlová | David Stejskal

Na Masarykově ulici poblíž Základní školy Školní v Orlové-Lutyni začala před dvěma týdny výstavba nového parkoviště. Opět se přitom jedná o lokalitu, ve které řidiči parkovali neorganizovaně a mnohdy tak bránili i příjezdu vozidel Integrovaného záchranného systému. Parkoviště nabídne řidičům kolmá stání, čímž dojde k výraznému navýšení parkovacích míst.

ZUŠ J. R. Míši zve ke studiu uměleckých oborů

26. srpna 2015 8:35 | Orlová | David Stejskal

Základní umělecká škola J. R. Míši pořádá doplňující zápis ke studiu. Ten bude probíhat v odpoledních hodinách od 1. do 10. září v budově školy na ulici Slezské v Orlové-Porubě. Zápis je určen především zájemcům o studium tanečního a hudebního oboru. Výtvarný obor má již kapacitu naplněnou.

Aktuálně z Orlové 25. 8. 2015

26. srpna 2015 8:34 | Orlová | David Stejskal

Aktuality z Orlové

Klub krasobruslení pořádá nábor pro všechny generace

26. srpna 2015 8:32 | Orlová | David Stejskal

Krasobruslařský klub pořádá v září nábor, na který zve nejen děti od čtyř let. Klub totiž nenabízí pouze krasobruslařskou přípravku, ale i výuku bruslení pro dospělé a kurzy pro rodiče a jejich ratolesti. Na zájemce o tento sport čeká na zimním stadionu pět kvalifikovaných trenérů, kteří se snaží vytvořit prostředí, v němž zažijí děti i dospělí spoustu příjemných chvil.

V Orlové bude k 1. lednu zrušen finanční úřad

21. srpna 2015 17:20 | Orlová | David Stejskal

Finanční správa zruší k 1. lednu příštího roku 23 územních pracovišť na celém území České republiky. Tato skutečnost se týká i finančního úřadu v Orlové. Důvodem je především neefektivita těchto malých územních pracovišť, která pro stát představují značnou finanční zátěž a pro Finanční správu zátěž organizační.

Hudební kemp svědčí hlavně začínajícím umělcům

21. srpna 2015 17:19 | Orlová | David Stejskal

Ani po ukončení Sjezdu alternativní mládeže nezůstává areál evangelického kostela prázdný. Až do konce tohoto týdne tam totiž probíhá letní hudební kemp. Mladí začínající umělci tak opět mají možnost učit se od zkušených lektorů. Náplní workshopů přitom není jenom hra na různé hudební nástroje, ale i zpěv a tanec.

Aktuálně z Orlové 22. 8. 2015

21. srpna 2015 17:18 | Orlová | David Stejskal

1. Policie pátrá
2. Vyšlo další číslo ON
3. Workshop v Muzeu Těšínska

Knihovna nabízí studium na Univerzitě třetího věku

21. srpna 2015 17:17 | Orlová | David Stejskal

Městská knihovna navázala spolupráci s Ostravskou univerzitou v Ostravě a od poloviny září chce lidem nabídnout tříleté studium Univerzity třetího věku přímo ve svém přednáškovém sále. Přednášky by probíhaly jako na klasické univerzitě - vždy ve dvou semestrech v každém akademickém roce. Studenti přitom mohou počítat s finanční podporou města.

Komerční sdělení více

Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.

Protipovodňový efekt připravované vodní nádrže Nové Heřminovy je nezpochybnitelný

V současné době jsou již vybudována technická a přírodě blízká opatření v povodí horní Opavy. Zásadní prvek efektivního dosažení potřebné povodňové ochrany tohoto území, což je vodní nádrž k akumulaci povodňových průtoků Nové Heřminovy, však stále chybí. Jasně se ukazuje, že přírodě blízká opatření a drobná doprovodná opatření v povodí přispívají ke zmírnění malých povodní, ale na zvládání extrémních povodňových situací nemají prakticky vliv.


FN Ostrava funguje ve standardním režimu

Rádi bychom ubezpečili naše pacienty, že Fakultní nemocnice Ostrava funguje ve standardním režimu. Plánované operační výkony se neruší, ambulantní provoz pokračuje bez omezení. Samozřejmě, že povodně zasáhly i řadu našich zaměstnanců, kteří se zatím nemohli dostat do práce. Na jejich pozice nastoupili kolegové.

Svatováclavský hudební festival uskuteční ještě 8 koncertů

Festivalové dění přerušila krutá povodeň, která vedla také ke zrušení čtyř koncertů. Již od 20. září se však budou koncerty konat ve standardním režimu. U zrušených koncertů se jedná o nových termínech – dnešní koncert VUS Ondráš je již přeložen na 29. října.

Kohoutková v Ostravě je bez závad!

V současné době registrujeme zvýšený počet dotazů na kvalitu kohoutkové vody, kdy se objevují obavy, zda povodně nezpůsobily nějaké zhoršení kvality této pitné vody.

ADRA pomáhá v MSK při povodních a dále hledá dobrovolníky. Přidejte se

Humanitární organizace ADRA Česká republika má dlouholeté zkušenosti s humanitární pomocí během přírodních katastrof u nás i v zahraničí. V současné chvíli, mimo jiné, monitoruje i situaci v Moravskoslezském kraji, na který ničivé povodně dopadly s nebývalou silou. Dobrovolnická centra ADRA v Ostravě, Frýdku-Místku a Havířově momentálně hledají ochotné dobrovolníky, kteří se chtějí zapojit do odstraňování následků povodní v Moravskoslezském kraji.

Nemáte místo na solární elektrárnu? Nevadí, může být i venku

Řeč samozřejmě není o střešních panelech, ale o vlastní technologii elektrárny. V některých domech může být problém najít nějaký vhodný prostor, kam sestavu elektrárny umístit. S novinkou od innogy už to nemusíte řešit. Jejich řešení jednak efektivně integruje všechny nezbytné technologie pro fungování solární elektrárny do jediné skříně. Navíc díky zvýšené odolnosti (IP66) je systém vhodný i pro venkovní instalace. Mezi další přednosti patří také integrovaná DC nabíječka elektromobilů a řídicí aplikace s umělou inteligencí.

Více