Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: David Stejskal

Opravují se cesty v ulicích Přespolní a Březová

18. srpna 2015 16:06 | Orlová | David Stejskal

Od začátku srpna probíhá v ulici Přespolní v Orlové-Porubě rekonstrukce stávající cesty, která už byla ve velmi špatném stavu. Podobně je na tom i silnice v nedaleké ulici Březové, jejíž oprava se právě rozbíhá. Rekonstrukce obou cest je technicky náročná a neobjede se bez úplných dopravních uzavírek. Objízdné trasy jsou vedeny po okolních komunikacích.

Sjezd alternativní mládeže byl opět jedinečný

18. srpna 2015 16:05 | Orlová | David Stejskal

Od čtvrtku do neděle probíhal v areálu evangelického kostela Sjezd alternativní mládeže. Ten se letos konal už po šestnácté, svým obsahem byl ale opět jedinečný. Prostřednictvím seminářů, workshopů, bohoslužeb a dalších aktivit nabídl všem návštěvníkům nejen alternativní pohled na smysluplný a hodnotný život, ale i pohodu a aktivní odpočinek.

Aktuálně z Orlové 18. 8. 2015

18. srpna 2015 16:03 | Orlová | David Stejskal

JUDO CLUB ORLOVÁ zve na trénink

A tým HC Orlová už ladí formu na novou sezónu

18. srpna 2015 16:03 | Orlová | David Stejskal

Už třetí týden se ze zimního stadionu ozývá rytí bruslí do ledu a ještě hlasitěji jsou slyšet mohutné údery kotoučů o zadní mantinel. Všechny kategorie hokejového klubu jsou totiž v plné polní a ladí formu na novou sezónu, která bude mít v Orlové pořadové číslo 85. S naší kamerou jsme v pondělí navštívili tréning áčkové kádru a vy se nyní podívejte, jak jeho příprava probíhá.

Domov Vesna našel další Dobrou duši

14. srpna 2015 15:14 | Orlová | David Stejskal

V první reportáži vám představíme paní Annu Michlíkovou, která se letos stala Dobrou duší Domova Vesna. Toto ocenění obdržela za vytváření výjimečného prostředí pro dobrovolnickou činnost.

Šampionkou orlovského psího útulku je Žofinka

14. srpna 2015 15:14 | Orlová | David Stejskal

Málokdo asi ví, že opuštění psi, kteří obývají útulek v Zimném dole, chodí na na výstavy a dokonce jsou i velmi úspěšní. Největší šampionkou je přitom Žofka, která už má na kontě snad všechny ceny, které se na přehlídkách pro voříšky a psi bez průkazu původu udělují.

DDM Orlová v září otevře spoustu nových kroužků

14. srpna 2015 15:14 | Orlová | David Stejskal

Host dne: Jana Šertlerová, ředitelka DDM Orlová

Město loni hospodařilo s přebytkem přes 9 milionů

11. srpna 2015 15:14 | Orlová | David Stejskal

Na posledním řádném zasedání konaném na konci června schválili zastupitelé závěrečný účet města za rok 2014. Město loni dosáhlo vyšších příjmů oproti výdajům a hospodařilo se přebytkem přes 9 milionů korun. Více podrobností už prozradí první dnešní reportáž.

Sjezd alternativní mládeže začíná už ve čtvrtek

11. srpna 2015 15:14 | Orlová | David Stejskal

Už tento čtvrtek začíná další ročník Sjezdu alternativní mládeže, který se každoročně koná v areálu evangelického kostela. Letošní program je opět plný seminářů, které povedou zajímaví hosté. Připraveny jsou ale i netradiční bohoslužby, workshopy, koncerty, filmy a divadelní představení.

Aktuálně z Orlové 11. 8. 2015

11. srpna 2015 15:14 | Orlová | David Stejskal

1. Knihovna zve na zábavné aktivity
2. Muzeum Tešínska zve na výstavu
3. Diskotéka v DKMO
4. Nebytové prostory

Komerční sdělení více

Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.

Protipovodňový efekt připravované vodní nádrže Nové Heřminovy je nezpochybnitelný

V současné době jsou již vybudována technická a přírodě blízká opatření v povodí horní Opavy. Zásadní prvek efektivního dosažení potřebné povodňové ochrany tohoto území, což je vodní nádrž k akumulaci povodňových průtoků Nové Heřminovy, však stále chybí. Jasně se ukazuje, že přírodě blízká opatření a drobná doprovodná opatření v povodí přispívají ke zmírnění malých povodní, ale na zvládání extrémních povodňových situací nemají prakticky vliv.


FN Ostrava funguje ve standardním režimu

Rádi bychom ubezpečili naše pacienty, že Fakultní nemocnice Ostrava funguje ve standardním režimu. Plánované operační výkony se neruší, ambulantní provoz pokračuje bez omezení. Samozřejmě, že povodně zasáhly i řadu našich zaměstnanců, kteří se zatím nemohli dostat do práce. Na jejich pozice nastoupili kolegové.

Svatováclavský hudební festival uskuteční ještě 8 koncertů

Festivalové dění přerušila krutá povodeň, která vedla také ke zrušení čtyř koncertů. Již od 20. září se však budou koncerty konat ve standardním režimu. U zrušených koncertů se jedná o nových termínech – dnešní koncert VUS Ondráš je již přeložen na 29. října.

Kohoutková v Ostravě je bez závad!

V současné době registrujeme zvýšený počet dotazů na kvalitu kohoutkové vody, kdy se objevují obavy, zda povodně nezpůsobily nějaké zhoršení kvality této pitné vody.

ADRA pomáhá v MSK při povodních a dále hledá dobrovolníky. Přidejte se

Humanitární organizace ADRA Česká republika má dlouholeté zkušenosti s humanitární pomocí během přírodních katastrof u nás i v zahraničí. V současné chvíli, mimo jiné, monitoruje i situaci v Moravskoslezském kraji, na který ničivé povodně dopadly s nebývalou silou. Dobrovolnická centra ADRA v Ostravě, Frýdku-Místku a Havířově momentálně hledají ochotné dobrovolníky, kteří se chtějí zapojit do odstraňování následků povodní v Moravskoslezském kraji.

Nemáte místo na solární elektrárnu? Nevadí, může být i venku

Řeč samozřejmě není o střešních panelech, ale o vlastní technologii elektrárny. V některých domech může být problém najít nějaký vhodný prostor, kam sestavu elektrárny umístit. S novinkou od innogy už to nemusíte řešit. Jejich řešení jednak efektivně integruje všechny nezbytné technologie pro fungování solární elektrárny do jediné skříně. Navíc díky zvýšené odolnosti (IP66) je systém vhodný i pro venkovní instalace. Mezi další přednosti patří také integrovaná DC nabíječka elektromobilů a řídicí aplikace s umělou inteligencí.

Více