Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: David Stejskal

Zahrada Spirály je v srpnu otevřená i o víkendech

11. srpna 2015 15:14 | Orlová | David Stejskal

Dnes pro vás máme ještě jednu pozvánku, a to do Klubu Spirála, jehož zahrada je po celý srpen otevřená i o víkendech. V nově opraveném a moderně vybaveném areálu se dětem a dospělým nabízejí nejenom dvě hřiště, ale i griloviště s posezením pod pergolou nebo třeba diskgolf. Celý týden je navíc zajištěn i pedagogický dozor.

Školy i mateřinky se během prázdnin opravují

7. srpna 2015 15:14 | Orlová | David Stejskal

Období letních prázdnin je každoročně využíváno k provedení nezbytných oprav, údržbových prací a rekonstrukcí školských zařízení. Na orlovských školách se letos opravují hlavně podlahy a kanalizace a dále se ve velkém mění okna i vstupní vchody.

Tábor pod kostelní věží měl letos indiánského ducha

7. srpna 2015 15:14 | Orlová | David Stejskal

Teď se společně podíváme na Cingrův kopec ve staré Orlové, kde se každé prázdniny koná stanový tábor pod kostelní věží. Tento tábor pořádá spolek Benjamín, který je pověstný svoji originalitou a nezklamal ani tentokrát. Děti se na týden proměnily v indiány a pomocí indicií ukrytých v terénu hledaly ztracený kalumet svého duchovního náčelníka.

Aktuálně z Orlové 8. 8. 2015

7. srpna 2015 15:14 | Orlová | David Stejskal

1. Kino O
2. Volejbalovy turnaj
3. Krytý bazén

Klauni z Balónkova bavili děti v letním kině

7. srpna 2015 15:14 | Orlová | David Stejskal

V rámci pravidelných divadelních čtvrtků, které připravil kulturní dům na celý červenec, zavítali do letního kina i Klauni z Balónkova. Ti nejsou v Orlové žádnými nováčky a na dětských akcích se objevují pravidelně. Málokdo ale ví, že těchto oblíbených komiků je celá parta a děti tak prakticky baví pokaždé jiný klaun.

V letním kině začíná instalace veřejného osvětlení

4. srpna 2015 15:14 | Orlová | David Stejskal

V letním kině se už brzy opět objeví dělníci i těžká technika. 1. srpna tam totiž odstartovala další fáze rekonstrukce, která spočívá v instalaci veřejného a nouzového osvětlení. Veřejnosti je teď proto přístupná pouze ta část areálu, ve které se nachází bufet s posezením a hřiště pro děti. Více už v první reportáži.

Krasobruslaři se sjeli na mezinárodním soustředění

4. srpna 2015 15:14 | Orlová | David Stejskal

V polovině letních prázdnin se zimní stadion v Orlové stává už tradičně centrem českého a slovenského krasobruslení. Domácí klub zde totiž každoročně pořádá mezinárodní soustředění, které má vždy vysokou úroveň. Letošní ročník už mají krasobruslaři za sebou a vy se nyní podívejte, jak jim to na ledě šlo.

Aktuálně z Orlové 4. 8. 2015

4. srpna 2015 15:14 | Orlová | David Stejskal

1. Psí nalezenec
2. Daší číslo ON

Orlovské děti mají o prázdninách nabité programy

4. srpna 2015 15:14 | Orlová | David Stejskal

Červenec utekl jako voda a letní prázdniny se školákům rychle přehouply do druhé poloviny. S naší kamerou jsme se proto vydali na zahradu Klubu Spirála, abychom zjistili, kam se orlovské děti letos vydaly na dovolenou a jaká dobrodružství je teprve čekají.

Stavba kanalizace je dokončena a zkolaudována

31. července 2015 17:06 | Orlová | David Stejskal

Stavba kanalizace byla dokončena a je zkolaudována. Město proto vyzývá vlastníky domů k provedení domovních přípojek. Obyvatelé lokalit F a G se na novou kanalizaci musí napojit do 30. září. Obyvatelé lokality B tak musí učinit do 31. října.

Komerční sdělení více

Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.

Protipovodňový efekt připravované vodní nádrže Nové Heřminovy je nezpochybnitelný

V současné době jsou již vybudována technická a přírodě blízká opatření v povodí horní Opavy. Zásadní prvek efektivního dosažení potřebné povodňové ochrany tohoto území, což je vodní nádrž k akumulaci povodňových průtoků Nové Heřminovy, však stále chybí. Jasně se ukazuje, že přírodě blízká opatření a drobná doprovodná opatření v povodí přispívají ke zmírnění malých povodní, ale na zvládání extrémních povodňových situací nemají prakticky vliv.


FN Ostrava funguje ve standardním režimu

Rádi bychom ubezpečili naše pacienty, že Fakultní nemocnice Ostrava funguje ve standardním režimu. Plánované operační výkony se neruší, ambulantní provoz pokračuje bez omezení. Samozřejmě, že povodně zasáhly i řadu našich zaměstnanců, kteří se zatím nemohli dostat do práce. Na jejich pozice nastoupili kolegové.

Svatováclavský hudební festival uskuteční ještě 8 koncertů

Festivalové dění přerušila krutá povodeň, která vedla také ke zrušení čtyř koncertů. Již od 20. září se však budou koncerty konat ve standardním režimu. U zrušených koncertů se jedná o nových termínech – dnešní koncert VUS Ondráš je již přeložen na 29. října.

Kohoutková v Ostravě je bez závad!

V současné době registrujeme zvýšený počet dotazů na kvalitu kohoutkové vody, kdy se objevují obavy, zda povodně nezpůsobily nějaké zhoršení kvality této pitné vody.

ADRA pomáhá v MSK při povodních a dále hledá dobrovolníky. Přidejte se

Humanitární organizace ADRA Česká republika má dlouholeté zkušenosti s humanitární pomocí během přírodních katastrof u nás i v zahraničí. V současné chvíli, mimo jiné, monitoruje i situaci v Moravskoslezském kraji, na který ničivé povodně dopadly s nebývalou silou. Dobrovolnická centra ADRA v Ostravě, Frýdku-Místku a Havířově momentálně hledají ochotné dobrovolníky, kteří se chtějí zapojit do odstraňování následků povodní v Moravskoslezském kraji.

Nemáte místo na solární elektrárnu? Nevadí, může být i venku

Řeč samozřejmě není o střešních panelech, ale o vlastní technologii elektrárny. V některých domech může být problém najít nějaký vhodný prostor, kam sestavu elektrárny umístit. S novinkou od innogy už to nemusíte řešit. Jejich řešení jednak efektivně integruje všechny nezbytné technologie pro fungování solární elektrárny do jediné skříně. Navíc díky zvýšené odolnosti (IP66) je systém vhodný i pro venkovní instalace. Mezi další přednosti patří také integrovaná DC nabíječka elektromobilů a řídicí aplikace s umělou inteligencí.

Více