Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: David Stejskal

Tříkrálová sbírka už pátým rokem také v Orlové

8. ledna 2016 14:24 | Orlová | David Stejskal

Také Orlovou procházeli dobrovolníci s kasičkami. V rámci tříkrálové sbírky už pátým rokem vybírali peníze, které poslouží lidem v nouzi. Peníze poputují do charity Bohumín, která má sbírku v Orlové na starosti. Jen loni se podařilo vybrat přes tři sta tisíc korun.

Aktuálně z Orlové 9. 1. 2016

8. ledna 2016 14:23 | Orlová | David Stejskal

Aktuality a pozvánky z Orlové

Změny v zákoně o občankách a pasech

8. ledna 2016 14:21 | Orlová | David Stejskal

Teď vám připomeneme informace o změnách v zákoně o evidenci obyvatel a také novinky v podávání žádostí o některé druhy osobních dokladů, jako jsou občanské průkazy a pasy. Novela zákona začne platit od 1. ledna.

Vánoce i Silvestr proběhly v Orlové v poklidu

5. ledna 2016 15:08 | Orlová | David Stejskal

Svátky i Silvestr proběhly v Orlové v poklidu. Tak alespoň hodnotí situaci městští strážníci. K několika incidentům ale přeci jen došlo. Detaily vám v prvním příspěvku prozradí velitel městských strážníků Roman Galia.

Na vyzvednutí písemností mají lidé deset dní

5. ledna 2016 15:07 | Orlová | David Stejskal

Od prvního ledna platí změny v zákoně o evidenci obyvatel. Písemnosti si budou muset lidi do určitého termínu vyzvednout, jinak budou automaticky považovány za doručené. Další podrobnosti vám prozradíme v reportáži.

Aktuálně z Orlové 5. 1. 2016

5. ledna 2016 15:06 | Orlová | David Stejskal

Aktuality a pozvánky z Orlové

SDH Orlová-Poruba je téměř na profesionální úrovni

5. ledna 2016 15:05 | Orlová | David Stejskal

O cvičeních sboru dobrovolných hasičů jsme vás nedávno informovali. Teď se ale podíváme na to, co všechno mají orlovští dobrovolníci ve svém vybavení. Technických stavem vás provede velitel hasičského sboru, Michal Beňo.

Pozor na petardy! varují moravskoslezští hasiči

29. prosince 2015 16:30 | Orlová | David Stejskal

Jako každý rok přibývá hasičům na Silvestra práce. Množství vypitého alkoholu a manipulace s pyrotechnikou a světlicemi často končí popáleninami a požáry. Hasiči vyjíždějí k desítkám takových případů. Čemu se letos vyhnout, prozradí mluvčí moravskoslezských hasičů Petr Kůdela.

Studenti orlovského gymnázia předvedli svůj talent

29. prosince 2015 16:30 | Orlová | David Stejskal

Gymnázium a obchodní akademie Orlová má talent. Tak se jmenuje akce, kterou vedení školy připravilo pro studenty. Ti si měli za úkol připravit scénku, hudební vystoupení, nebo taneční kreaci, se kterou pak vystoupili před zaplněnou tělocvičnou. Výkony hodnotila pětičlenná porota.

Aktuálně z Orlové 29. 12. 2015

29. prosince 2015 16:30 | Orlová | David Stejskal

Aktuality a pozvánky z Orlové

Komerční sdělení více

Tým neurologů FNO a LF OU s vědci z PF OU získal certifikaci metodiky neurokognitivní rehabilitace

Odborníci z týmu FN Ostrava, Lékařské a Přírodovědecké fakulty OU zpracovali pod vedením neuropsycholožky PhDr. Vladěny Jaremové přesný postup neurorehabilitační péče o pacienty s poškozením mozku v akutní fázi onemocnění. Jejich metodiku, která doposud v České republice chyběla, teď schválilo Ministerstvo zdravotnictví ČR. Pracovat podle ní mohou všechna zdravotnická zařízení.

Kolik se vypilo na Colours kohoutkové?

Na Colours of Ostrava nemohla chybět osvěžující Free water zone od společnosti Ostravské vodárny a kanalizace a.s. Čistou, osvěžující a ideálně vychlazenou kohoutkovou vodu mohl vyzkoušet každý účastník festivalu. OVAK vodobar byl přímo napojen na vodovodní řad. O správné nastavení a provoz zařízení se postarali promotéři z OVAKu. Za 4 dny se vypilo přes 8 000 litrů pitné vody.


FN Ostrava má mezi lékaři čtyři nové docenty

Akademický titul docent nově doplňuje jména čtyř lékařů FN Ostrava. Docenturu úspěšně zvládla doc. MUDr. Marcela Káňová, Ph.D., doc. MUDr. Martin Havel, Ph.D., doc. MUDr. et. MUDr. Jan Štembírek, Ph.D. a doc. MUDr. Lubomír Tulinský, Ph.D. Všichni jsou zároveň pedagogové na Lékařské fakultě Ostravské univerzity.

Podcast FNO: Co oko nevidí

Která je nejdůležitější a nenahraditelná část oka? Kam se posunula oční chirurgie za posledních 20 let? Je nutné, aby měla oční klinika i lůžkové oddělení? O tom a mnohém dalším je podcast s přednostou Oční kliniky FNO a LF OU MUDr. Janem Němčanským, Ph.D., MBA.

Colours of Ostrava v nových barvách. Za rok přivezou The Chainsmokers

Nová vizuální identita od grafického studia Najbrt a první interpret 22. ročníku. Závěrečná tisková konference letošních Colours of Ostrava přináší vedle zhodnocení dosavadního ročníku i novinky pro příští rok, včetně prvního interpreta, elektronického dua The Chainsmokers. Během uplynulých tří dnů areál přivítal 867 návštěvníků s průkazem osob se zdravotním postižením, na pokladnách bylo rozdáno bezmála tři tisíce dětských pásek a očekává se kolem tisíce seniorů, kteří mají na závěrečný den festivalu volný vstup.

Dakarská zóna na Colours of Ostrava? Ano, včetně premiéry nového závodního speciálu!

Návštěvníci multižánrového festivalu Colours of Ostrava každým rokem naleznou v areálu různé zajímavé prezentace a překvapení. Letos se mohou dostat do Dakarské zóny, kterou připravila Ostra Group, partner VIP zóny festivalu a hlavní partner závodního týmu Fesh Fesh, který svoji techniku do zóny zapůjčí. Dakarskou zónu návštěvníci naleznou mezi pavilonem U6 a Gongem.

Karvinská hornická nemocnice ulevuje pacientům s vážnými pohybovými potížemi botoxem

Karvinská hornická nemocnice (KHN) pomáhá pacientům, kterým komplikuje život vážné onemocnění nebo úraz, botulotoxinovými injekcemi. Látka, kterou lidé běžně znají z estetické medicíny, v KHN slouží pro rehabilitaci po cévní mozkové příhodě, po úrazech, při stavech spojených s roztroušenou sklerózou nebo s nádory mozku. V tuto chvíli má nemocnice v rehabilitační péči první desítku pacientů, kterým je „botox“ pravidelně vpravován do svalů. Další nemocní postupně přibývají.

Více