Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: David Stejskal

Památník Rudé armády bude potřebovat opravit

18. prosince 2015 15:52 | Orlová | David Stejskal

Další reportáž se týká orlovského hřbitova. Na tamním památníku rudé armády se totiž podepsal zub času a došlo k jeho porušení. Bude proto nutné na něm provést opravy. I touto otázkou se na svém zasedání zabývali orlovští zastupitelé.

Plán rozvoje sociálních služeb počítá s lidmi bez domova

18. prosince 2015 15:50 | Orlová | David Stejskal

Zastupitelstvo schválilo střednědobý plán rozvoje sociálních služeb. V rámci něj bude město nadále podporovat významné zařízení ve městě a uvolnilo pro ně také potřebné finance. Více už v následující reportáži.

Proběhlo poslední letošní kolo v halové kopané

18. prosince 2015 15:49 | Orlová | David Stejskal

Poslední letošní část velkého turnaje v sálové kopané mají žáci základních škol a gymnázia za sebou. Svůj fotbalový um změřili mladí hráči z Orlové, ale také z přilehlých obcí jako je Rychvald. Turnaj probíhá pod záštitou orlovského Domu dětí a mládeže.

Zastupitelé schválili rozpočet pro rok 2016

15. prosince 2015 15:13 | Orlová | David Stejskal

Orlová má rozpočet pro příští rok. Na svém zasedání ho schválili zastupitelé města. V rámci běžných výdajů město počítá s téměř čtyřmi sty miliony korun, investiční záměry si letos vyžádají sto sedmdesát milionů korun.

Vánoční jarmark nabídl soutěže i tvůrčí dílny

15. prosince 2015 15:13 | Orlová | David Stejskal

Ještě větší a ještě rozmanitější. Takový byl letos vánoční jarmark, který pořádal orlovský Dům kultury. Kromě tradičních vánočních dobrot nabídl také tvůrčí dílničku a Orlované mohli také poskládat tematickou mozaiku.

Basketbal se po letech vrací do Orlové

15. prosince 2015 15:13 | Orlová | David Stejskal

Basketbal se vrací do Orlové. Tedy alespoň takový mají záměr organizátoři basketbalového turnaje, který se konal ve sportovní hale orlovského gymnázia. Orlová tak bude mít nejspíš brzy svůj vlastní tým, už teď má o tento sport zájem více než stovka dětí.

Tenistka Nikola Tomanová chce prorazit v zahraničí

15. prosince 2015 15:12 | Orlová | David Stejskal

Vedení radnice přijalo tenistku Nikolu Tomanovou. Orlovská rodačka má letos za sebou velké úspěchy, za které ji starosta s místostarostkou osobně poblahopřáli. Co čeká mladou sportovkyni dál, prozradíme v poslední reportáži.

Kraj vyhlásí 18. prosince další kotlíkovou výzvu

11. prosince 2015 15:25 | Orlová | David Stejskal

Jak správně vyplnit žádost o dotaci a jaké podmínky musí žadatel splnit, aby získal nový kotel. To lidem přijeli do Orlové vysvětlit pracovníci krajského úřadu, který už za krátkou dobu vyhlásí další výzvu v rámci kotlíkových dotací.

Studenti si prošli pracovními pohovory nanečisto

11. prosince 2015 15:24 | Orlová | David Stejskal

Jak uspět u pohovoru jako uchazeč o nové zaměstnání. To si vyzkoušeli studenti maturitních ročníků obchodní akademie v rámci každoroční akce s názvem Konkurz pro tebe. Na vlastní kůži prošli pohovorem a jinými testy, které ověřili jejich připravenost v praxi.

Komerční sdělení více

Tým neurologů FNO a LF OU s vědci z PF OU získal certifikaci metodiky neurokognitivní rehabilitace

Odborníci z týmu FN Ostrava, Lékařské a Přírodovědecké fakulty OU zpracovali pod vedením neuropsycholožky PhDr. Vladěny Jaremové přesný postup neurorehabilitační péče o pacienty s poškozením mozku v akutní fázi onemocnění. Jejich metodiku, která doposud v České republice chyběla, teď schválilo Ministerstvo zdravotnictví ČR. Pracovat podle ní mohou všechna zdravotnická zařízení.

Kolik se vypilo na Colours kohoutkové?

Na Colours of Ostrava nemohla chybět osvěžující Free water zone od společnosti Ostravské vodárny a kanalizace a.s. Čistou, osvěžující a ideálně vychlazenou kohoutkovou vodu mohl vyzkoušet každý účastník festivalu. OVAK vodobar byl přímo napojen na vodovodní řad. O správné nastavení a provoz zařízení se postarali promotéři z OVAKu. Za 4 dny se vypilo přes 8 000 litrů pitné vody.


FN Ostrava má mezi lékaři čtyři nové docenty

Akademický titul docent nově doplňuje jména čtyř lékařů FN Ostrava. Docenturu úspěšně zvládla doc. MUDr. Marcela Káňová, Ph.D., doc. MUDr. Martin Havel, Ph.D., doc. MUDr. et. MUDr. Jan Štembírek, Ph.D. a doc. MUDr. Lubomír Tulinský, Ph.D. Všichni jsou zároveň pedagogové na Lékařské fakultě Ostravské univerzity.

Podcast FNO: Co oko nevidí

Která je nejdůležitější a nenahraditelná část oka? Kam se posunula oční chirurgie za posledních 20 let? Je nutné, aby měla oční klinika i lůžkové oddělení? O tom a mnohém dalším je podcast s přednostou Oční kliniky FNO a LF OU MUDr. Janem Němčanským, Ph.D., MBA.

Colours of Ostrava v nových barvách. Za rok přivezou The Chainsmokers

Nová vizuální identita od grafického studia Najbrt a první interpret 22. ročníku. Závěrečná tisková konference letošních Colours of Ostrava přináší vedle zhodnocení dosavadního ročníku i novinky pro příští rok, včetně prvního interpreta, elektronického dua The Chainsmokers. Během uplynulých tří dnů areál přivítal 867 návštěvníků s průkazem osob se zdravotním postižením, na pokladnách bylo rozdáno bezmála tři tisíce dětských pásek a očekává se kolem tisíce seniorů, kteří mají na závěrečný den festivalu volný vstup.

Dakarská zóna na Colours of Ostrava? Ano, včetně premiéry nového závodního speciálu!

Návštěvníci multižánrového festivalu Colours of Ostrava každým rokem naleznou v areálu různé zajímavé prezentace a překvapení. Letos se mohou dostat do Dakarské zóny, kterou připravila Ostra Group, partner VIP zóny festivalu a hlavní partner závodního týmu Fesh Fesh, který svoji techniku do zóny zapůjčí. Dakarskou zónu návštěvníci naleznou mezi pavilonem U6 a Gongem.

Karvinská hornická nemocnice ulevuje pacientům s vážnými pohybovými potížemi botoxem

Karvinská hornická nemocnice (KHN) pomáhá pacientům, kterým komplikuje život vážné onemocnění nebo úraz, botulotoxinovými injekcemi. Látka, kterou lidé běžně znají z estetické medicíny, v KHN slouží pro rehabilitaci po cévní mozkové příhodě, po úrazech, při stavech spojených s roztroušenou sklerózou nebo s nádory mozku. V tuto chvíli má nemocnice v rehabilitační péči první desítku pacientů, kterým je „botox“ pravidelně vpravován do svalů. Další nemocní postupně přibývají.

Více