Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: David Stejskal

Jarmark přilákal do ZŠ K. Dvořáčka mnoho rodičů

4. prosince 2015 15:20 | Orlová | David Stejskal

A teď se podíváme na základní školu Karla Dvořáčka, kde připravili vánoční jarmark. Žáci prvních až devátých tříd na něm mohli prodávat výrobky se sváteční tématikou a vydělat si tak na předvánoční večírek. Škola akci uspořádala v rámci dne otevřených dveří.

Rozsvícení vánočního stromu viděly stovky lidí

1. prosince 2015 14:39 | Orlová | David Stejskal

V pondělí večer se v Orlové rozsvítil vánoční strom. Na náměstí se sešly stovky lidí, aby si tuto slavnostní chvíli společně užili a předvánoční atmosféře jistě pomohlo také vystoupení Ilony Csákové a následný ohňostroj.

Orlovská pirueta přilákala 140 krasobruslařů

1. prosince 2015 14:38 | Orlová | David Stejskal

Do Orlové se o víkendu sjeli krasobruslaři z celé republiky. Probíhal tam totiž 19. ročník soutěže Orlovská pirueta. Letos se klání účastnilo na sto čtyřicet mladých sportovců ve věku od osmi do 25 let.

Aktuálně z Orlové 1. 12. 2015

1. prosince 2015 14:36 | Orlová | David Stejskal

Aktuality a pozvánky z Orlové

Sociální politika v Orlové

1. prosince 2015 14:34 | Orlová | David Stejskal

Host dne: Renata Potyšová (ANO 2011), místostarostka Orlové

Olmovečtí chtějí nové chodníky a přechody pro chodce

27. listopadu 2015 15:22 | Orlová | David Stejskal

Starosta Tomáš Kuča se opět sešel s lidmi na veřejné debatě. Tentokrát mohli do Domu dětí a mládeže přijít lidé z lokality Olmovec. Jak debata probíhala a co olmovecké nejvíce trápí se dozvíte v následujícím příspěvku.

ROCKTHERAPY získalo ocenění od Nadace OKD

27. listopadu 2015 15:21 | Orlová | David Stejskal

Orlovská Rocktherapy získala cenu NADACE OKD. Ta je během týdne udělovala v karvinském kulturním domě. Hudební projekt Rocktherapy získal cenu v rámci kategorie "Pro radost." Co na to jeho organizátoři říkali vám prozradíme v následující reportáži.

Aktuálně z Orlové 28. 11. 2015

27. listopadu 2015 15:20 | Orlová | David Stejskal

Aktuality a pozvánky z Orlové

Orlovští žáci si otestovali znalost svého města

27. listopadu 2015 15:19 | Orlová | David Stejskal

Naše město, tak se jmenuje soutěž, které se účastnili žáci třetích tříd orlovských základních škol. Soutěžní úkoly měly za úkol rozšířit žákům obzory a povědomí o městě. Jak se jí děti zhostili vám ukážeme v poslední reportáži.

Odstávka omezí vyřizování osobních dokladů

24. listopadu 2015 16:00 | Orlová | David Stejskal

Od 24. prosince od 31. prosince je naplánována celorepubliková odstávka v nabírání žádostí o vystavení osobních a cestovních dokladů. Lidé se tak musí připravit na omezení, která budou se odstávkou spojená.

Komerční sdělení více

Podcast FNO: Mladí lékaři se onkologie obávat nemusí

Přednosta Kliniky onkologické doc. MUDr. Ing. Jakub Cvek, Ph.D., MBA se léčbě nádorových onemocnění věnuje 20 let. Za tu dobu se podle něj obor obrovsky posunul. V podcastu přibližuje nejen nové formy a způsoby léčby, ale i možnosti, které na klinice mají mladí lékaři, kteří se rozhodnou stejně jako kdysi on.

Na Slezskoostravském hradě nezahálí ani na podzim

Letní sezóna sice skončila, ale na Slezskoostravském hradě se stále něco děje. V září byly otevřeny dvě výstavy. Ve sklepení je to výstava přibližující život Johanna Nepomuka hraběte Wilczka, která rovněž připomíná jeho financování první rakousko-uherské polární expedice. Ve věži se návštěvníci seznámí se středověkým stolováním a kuchyní díky výstavě S knížaty u stolu. Chystají se však i různé akce.


Jubileum Útěku v řetězech bylo třaskavé!

Patnácté narozeniny oslavila v sobotu netradiční akce Útěk v řetězech, a jak zněl její podtitul, byla to oslava třaskavá od začátku do konce! Potvrdit by to mohli jak sami „uprchlíci“ absolvující adrenalinový vězeňský desetiboj, tak návštěvníci doprovodného programu na náměstí Republiky v Havířově.

Úrazů přibývá. Jejich léčba loni ČPZP stála 1,7 miliardy korun, meziročně o 214 milionů více

Úrazy jsou stále častější příčinou poranění u dětí i dospělých. Vyplývá to například z dat České průmyslové zdravotní pojišťovny (ČPZP), která v roce 2023 vynaložila na úrazové diagnózy celkem 1, 673 miliardy korun ve srovnání s 1,459 miliardy o rok dříve. A zatímco v roce 2022 se po úrazu léčilo 141 787 pojištěnců ČPZP, loni to bylo již 146 188 pojištěnců. Nejčastějším úrazem bylo v obou letech vymknutí, podvrtnutí a natažení kloubů a vazů v úrovni kotníku a nohy.

Balet NDM naděluje 5x radost z tance

ČISTÁ RADOSTance – to je název večera pěti choreografií, který divákům nadělí baletní soubor Národního divadla moravskoslezského v premiéře 17. října. Pět tanečních příběhů od choreografů světových jmen i mladé nastupující generace, pět tanečních stylů, hudba světových skladatelů od 17. do 21. století – to je jedna velká radost z tance a jeho nekonečných možností! Na své si v Divadle Jiřího Myrona přijde každý divák.

FN Ostrava získala prestižní ocenění za aplikaci, která monitoruje činnost srdce

Český digitální Oscar míří do rukou Oddělení kardiovaskulárního Interní a kardiologické kliniky FN Ostrava. Jeho zástupci cenu získali ve druhém ročníku soutěže IDC Digital Future Awards, která oceňuje nejlepší technologické inovace. Kategorii Nejlepší digitální inovace budoucnosti ovládli díky aplikaci Kardi Ai, která s využitím umělé inteligence monitoruje srdeční aktivitu.

Více