Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Eva Panošová

Opavské centrum Samaritán prošlo rekonstrukcí

23. září 2014 16:26 | Opava | Eva Panošová

Prostory Centra Sociálních služeb Samaritán v Opavě, které provozuje Armáda spásy, prošly rekonstrukcí. Navštívili jsme je v den jejich znovuotevření, stejně jako celá řada dalších lidí. V nízkoprahovém centru a v azylovém domě se totiž konal Den otevřených dveří.

Jubilejní 10. ročník Tattoo Session Silesia součástí Bezručovy Opavy

22. září 2014 13:52 | Opava | Eva Panošová

Jubilejní desátý ročník tetovací show Tattoo Session se letos uskutečnil v rámci festivalu Bezručova Opava. Své umění představily v kostele svatého Václava zhruba tři desítky tatérů.

Opavské tanečnice úspěšně reprezentují město

16. září 2014 13:55 | Opava | Eva Panošová

Opavské tanečnice z klubu Dance4Life šíří dobré jméno města Opavy. Letos na Světovém šampionátu disco dance a mistrovství Evropy, která se konala v Chomutově, vybojovaly tři zlaté a jednu stříbrnou medaili. To nás inspirovalo k návštěvě tanečnic na tréninku před začátkem nové sezóny.

Opava přivítala své novopečené prvňáčky

16. září 2014 13:30 | Opava | Eva Panošová

Opava přivítala své novopečené prvňáčky. Tradiční akce se konala jako obvykle na Horním náměstí, kde se sešlo přibližně 600 dětí.

Obecní dům v Opavě rozkvetl výstavou zahrádkářů

12. září 2014 12:33 | Opava | Eva Panošová

Opavští zahrádkáři uspořádali výstavu svých výpěstků a produktů. Uskutečnila se v krásně vyzdobených prostorách Obecního domu. Krásou květin a plodů z opavských zahrad se teď můžete pokochat i vy, díky naší kameře.

Francouz de Souza ovládl opavský závod v in line bruslení

8. září 2014 10:59 | Opava | Eva Panošová

První zářijovou neděli se uskutečnil v Opavě závod v In line bruslení Slezská brusle a bruslička. Jejím vyvrcholením bylo Akademické mistrovství českých vysokých škol. Kromě české špičky se letos závodu zúčastnil i Francouz Elton de Suza, který aktuálně patří k nejlepším na světě.

Manželé z Opavy oslavili diamantovou svatbu

28. srpna 2014 11:21 | Opava | Eva Panošová

Oslava diamantové svatby je v dnešní době vzácností. Proto jsem si nenechali ujít 60ti leté výročí uzavření sňatku manželů Toufarových z Opavy. Svůj svatební slib obnovili v obřadní síni kulturního domu Petra Bezruče.

Městem projela 1. Opavská cyklojízda

26. srpna 2014 21:17 | Opava | Eva Panošová

Opavou projela minulý pátek cyklojízda. Desítky cyklistů vyrazily z Horního náměstí směrem ke koupališti. Cílem akce bylo ukázat lidem, že na kole se dá městem projet příjemně a někdy rychleji, než automobilem. Jízda na kole přitom šetří životní prostředí.

Začátek září ve znamení oslav města Opavy

21. srpna 2014 13:27 | Opava | Eva Panošová

První zářijový víkend bude pro Opavu jedním z nejvýznamnějších v letošním roce. Město oslaví 790. výročí od první písemné zmínky. Další mimořádně významnou akcí bude národní zahájení Dnů evropského dědictví. Tady je pozvánka.

Prázdniny v koňském sedle

20. srpna 2014 12:02 | Opava | Eva Panošová

Ještě naposledy se teď ohlédneme za letošními prázdninovými dny. Desítky děti z Opavy budou vzpomínat na krásné dny prožité na příměstských táborech. Jedním z nejoblíbenějších, které pořádalo Středisko volného času, byl letní tábor u koní.

Komerční sdělení více

Podcast FNO: V ambulanci hlasové poradkyně se bolesti bát nemusíte

Diktafon, piano, džbán s vodou a plastovou hadičkou. To všechno jsou pomůcky, se kterými pracuje hlasová terapeutka Kliniky otorinolaryngologie a chirurgie hlavy a krku MgA. Markéta Drabina Schaffartzik, DiS. Problémy s hlasem může způsobit i řada nemocí, které s hlasivkami zdánlivě nesouvisí. Například mimojícnový reflux. Nebo některým pacientům paradoxně může pomoci od potíží pouhá výměna lepidla zubní protézy.

OVAK zahajuje podzimní deratizaci

Společnost Ostravské vodárny a kanalizace a.s. je provozovatelem kanalizace pro veřejnou potřebu na území města Ostravy v celkové délce 946 kilometrů, o kterou se systematicky stará a obhospodařuje ji. OVAK bude od září do prosince opětovně realizovat podzimní etapu plošné deratizace na území Ostravy.


Slavnostní sál v Divadle J. Myrona ponese jméno po malíři a scénografovi Vladimíru Kristinovi

S novou sezónou dostane nové jméno slavnostní sál v Divadle Jiřího Myrona – tentokráte padla volba na VLADIMÍRA KRISTINA. Profesí malíř a výtvarník, který bral lekce i u slavného Oskara Kokoschky ve Vídni, byl jedním z prvních scénických výtvarníků NDM a jako první vnášel do ostravské scénografie progresivní podněty a moderní trendy. Jeho doménou byla malba, maloval především Ostravu a Ostravsko, ale věnoval se v určitém období rovněž divadlu. Dnes jsme ve slavnostním sále instalovali výstavu věnovanou životu a dílu tohoto umělce. V sále bude k vidění po celou sezónu.

Galerie výtvarného umění v Ostravě zahajuje podzimní výstavní sezónu

Galerie výtvarného umění v Ostravě (GVUO), příspěvková organizace Moravskoslezského kraje, otevírá novou podzimní sezónu výstavami slovenského umělce Marka Kvetana a ostravské umělkyně Dáši Lasotové. Vernisáž obou výstav se uskuteční v úterý 10. září v 17 hodin za účasti obou autorů i kurátorů Vladimíra Beskida a Jiřího Jůzy.

OKD uspořádá u příležitosti havířského svátku pietu za tragicky zesnulé horníky

Ve středu 11. září od 14 hodin se na Univerzitním náměstí v Karviné uskuteční pietní akt, v jehož průběhu vzdají zástupci těžební společnosti OKD a jejich hosté hold všem, kdo přišli o život při výkonu hornického povolání. Od 15 hodin bude v kostele Povýšení svatého Kříže v Karviné jako součást piety následovat mše, kterou bude sloužit biskup ostravsko-opavské diecéze Mons. Martin David.

Více