Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jan Varga

Manželé si koupili štěně, za pár hodin zemřelo

18. března 2014 11:45 | Ostrava-město | Jan Varga

Teď vám přinášíme příběh manželů z Ostravy, kteří si koupili štěně jorkšírského teriéra. Štěně s novými majiteli vydrželo několik desítek hodin, pak bohužel zemřelo. Podle zvěrolékařů bylo totiž podvyživené a trpělo hypoglykémií. Navštívili jsme tedy s manželi chovatele, kteří jim štěně prodali.

Mistr světa Maslák odpočívá v rodném Havířově

18. března 2014 10:19 | Havířov | Jan Varga

Halový mistr světa Pavel Maslák přijel do MS kraje. Po úspěchu v Polských Sopotech nabírá síly v rodném Havířově, kde ho také slavnostně přijal primátor města. Třiadvacetiletý sprinter zavzpomínal na své začátky a zhodnotil úroveň sportovního zázemí v našem kraji.

Bude otec sloní samičky po patnácté rodičem?

17. března 2014 12:29 | Ostrava-město | Jan Varga

Otec problémového slůněte “Kelvin” může být po patnácté otcem. Ošetřovatelé totiž znovu odebrali vzorek jeho spermatu, který poslouží k inseminaci u slonic, které nejsou v kontaktu se samci.

Neznámý muž vyloupil v Ostravě pobočku banky

17. března 2014 11:53 | Ostrava-město | Jan Varga

Ostravští kriminalisté žádají o pomoc svědky loupežného přepadení v Komerční bance. Začátkem března vstoupil do pobočky banky na Nádražní ulici v Moravské Ostravě neznámý muž a pod pohrůžkou, že odpálí bombu si vyžádal peníze. Odnesl si 80 tisíc korun.

Velký svět techniky v Ostravě se otevírá

14. března 2014 14:02 | Ostrava-město | Jan Varga

V Ostravě proběhlo slavnostní otevření zcela nové budovy Velkého světa techniky v Dolních Vítkovicích. Už za pár měsíců začne sloužit jako interaktivní vzdělávací centrum. Architektem stavby je opět Josef Pleskot.

Přehrada Šance je naplněná jen z poloviny

14. března 2014 13:31 | Celý MS kraj | Jan Varga

Přehrada Šance na řece Ostravici je aktuálně naplněná jen přibližně z 52 procent. Nemůže za to však jen sucho, ale také stavební práce, kvůli kterým byla už dříve hladina snížena. Pro lidi jsou lákavé procházky do míst, která jsou obvykle pod vodou. Vodohospodáři to ale nevidí rádi, upozorňují na možná nebezpečí.

Výstavba kanálu Dunaj-Odra-Labe se odkládá

13. března 2014 9:38 | Celý MS kraj | Jan Varga

Ministr dopravy Antonín Prachař pozastaví přípravný projekt kanálu Dunaj, Odra, Labe. Podle něj nemá v současnosti práce na studii výstavby opodstatnění. Ministerstvo se hodlá zaměřit na mnohem menší projekty.

Petr Kužel: Je třeba nastartovat stavebnictví

12. března 2014 13:48 | Ostrava-město | Jan Varga

O vývoji průmyslu v MS kraji přijel s podnikateli ve středu jednat prezident Hospodářské komory České republiky. Kromě toho také s grémiem krajské komory a podnikatelskou radou diskutovali o intervenci České národní banky a jejím dopadu na hospodářství v kraji.

AZHA prý podváděla, podle ní jde o konkurenční boj

12. března 2014 11:38 | Celý MS kraj | Jan Varga

Asociace zdravotně hendikepovaných akademiků čelí nařčení z podvodu. Měla totiž zprostředkovávat práci zdravotně postiženým lidem. Zájemci prošli rekvalifikací, jsou však bez certifikátu a práce je také v nedohlednu. Podle vedení asociace se ale jedná o mediální lynč.

Soud odložil nařízenou demolici dolu Frenštát

12. března 2014 11:04 | Celý MS kraj | Jan Varga

Těžební společnost OKD zatím nemusí bourat komplex budov zakonzervovaného dolu Frenštát v Beskydech. Krajský soud vyhověl společnosti, která se proti rozhodnutí brání, a zatím přiznal odkladný účinek demoličního řízení.

Komerční sdělení více

Povodí Odry: Dnes zahájíme odpouštění vody z kaskády Slezská Harta a Kružberk neškodným odtokem

Kaskáda nádrží Slezská Harta a Kružberk po celou dobu trvající povodně až dosud zadržovala veškeré přítoky a pod přehradou Kružberk byl odtok 1,5 m3/s. V řece Moravici pod kaskádou do zaústění řeky Opavy v městě Opava tekla jen voda z vydatných srážek. Dnes v ranních hodinách bude zahájeno snižování hladiny vody v nádrži Kružberk. Nebude dosažen žádný povodňový stupeň a voda se udrží v korytě. Lidem nebezpečí nehrozí.

Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.


Protipovodňový efekt připravované vodní nádrže Nové Heřminovy je nezpochybnitelný

V současné době jsou již vybudována technická a přírodě blízká opatření v povodí horní Opavy. Zásadní prvek efektivního dosažení potřebné povodňové ochrany tohoto území, což je vodní nádrž k akumulaci povodňových průtoků Nové Heřminovy, však stále chybí. Jasně se ukazuje, že přírodě blízká opatření a drobná doprovodná opatření v povodí přispívají ke zmírnění malých povodní, ale na zvládání extrémních povodňových situací nemají prakticky vliv.

FN Ostrava funguje ve standardním režimu

Rádi bychom ubezpečili naše pacienty, že Fakultní nemocnice Ostrava funguje ve standardním režimu. Plánované operační výkony se neruší, ambulantní provoz pokračuje bez omezení. Samozřejmě, že povodně zasáhly i řadu našich zaměstnanců, kteří se zatím nemohli dostat do práce. Na jejich pozice nastoupili kolegové.

Svatováclavský hudební festival uskuteční ještě 8 koncertů

Festivalové dění přerušila krutá povodeň, která vedla také ke zrušení čtyř koncertů. Již od 20. září se však budou koncerty konat ve standardním režimu. U zrušených koncertů se jedná o nových termínech – dnešní koncert VUS Ondráš je již přeložen na 29. října.

Kohoutková v Ostravě je bez závad!

V současné době registrujeme zvýšený počet dotazů na kvalitu kohoutkové vody, kdy se objevují obavy, zda povodně nezpůsobily nějaké zhoršení kvality této pitné vody.

Více