Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jan Varga

Fenomén zámky lásky dorazil také do Ostravy

14. února 2014 12:02 | Ostrava-město | Jan Varga

Fenomén uzamykání zámků lásky dorazil také do Ostravy. Tradici, kterou zamilovaní vzdávají své lásce hold na starobylých mostech po celé Evropě, se Ostravané rozhodli zavézt na lávce nedaleko Ústředního autobusového nádraží. V tuto chvíli už je tam zavěšeno přes 360 zámků.

Petice proti zrušení pošt má přes 100 tisíc podpisů

13. února 2014 15:08 | Celý MS kraj | Jan Varga

Jak jsme vás již informovali Česká pošta zvažuje uzavřít některé pobočky v malých obcích. Proti tomuto návrhu se postavilo Sdružení místních samospráv, které vydalo petici. O budoucnosti poštovních poboček budou jednat zástupci obcí s premiérem.

Vlakové spojení z Opavy do Jakartovic se ruší

13. února 2014 15:06 | Celý MS kraj | Jan Varga

MS kraj oznámil, že zruší vlakové spojení z Opavy do Jakartovic. Osobní vlaková doprava tak od 7. dubna tohoto roku přestane být provozována. Kraj totiž kvůli provozu této tratě ročně přichází o osm milionů korun.

Kvůli sněhu řeší policisté v kraji nespočet autonehod

12. února 2014 13:48 | Celý MS kraj | Jan Varga

Navzdory předpovědím, které předpovídaly jarní teploty, dorazily do MS kraje sněhové přeháňky, ty značně komplikovaly dopravu, jen během dopoledních hodin měli policisté nahlášeno bezmála sedmdesát dopravních nehod.

Slůně stále odmítá pít od matky, jeho osud je nejistý

12. února 2014 12:52 | Ostrava-město | Jan Varga

Pravidelně vás informujeme o situaci v ostravské zoo, kde se nepřetržitě pokouší o to, aby začalo sloní mládě pít mléko od matky. Všechny pokusy byly ale neúspěšné a tak slůně dál živí náhražka mateřského mléka.

V kraji je po letech bez práce více než 90 tisíc lidí

11. února 2014 11:31 | Ostrava-město | Jan Varga

Nezaměstnaných za poslední dva měsíce rapidně přibylo. Jen za leden přibylo v kraji čtyři tisíce nezaměstnaných. Hlavním důvodem je ukončení termínovaných smluv, které už lidem zaměstnavatelé po novém roce neobnovili.

Toulavé kočky se budou kastrovat v městském útulku

11. února 2014 10:59 | Ostrava-město | Jan Varga

Ostrava pokračuje v boji proti toulavým kočkám. Mohou totiž přenášet nemoci a znečišťují prostory, na kterých si hrají děti. Nově budou tato zvířata kastrovat přímo v městském útulku, dosud tuto službu zajišťovali smluvní veterináři

Slůně saje mléko s krevním sérem jiných slonic

10. února 2014 12:44 | Ostrava-město | Jan Varga

Ostravská ZOO nadále bojuje o život sloní samičky, která odmítá pít mléko své matky Vishesh. ZOO proto požádala o čerstvou krev jiných slonic pro vytvoření plazmy jako zdroje protilátek, které slůně dostane v náhražce mateřského mléka

Výbuchů plynu přibývá, lidé nebezpečí podceňují

10. února 2014 10:40 | Ostrava-město | Jan Varga

V posledních měsících přibývá tragédií způsobených výbuchem plynu. Hasiči vyjížděli minulý rok k desítkám takovýchto případů. Rozjeli proto rozsáhlou preventivní akci a nabádají obyvatele k důsledné kontrole plynových zařízení.

Slonice Vishesh v blízké době porodí mládě

14. ledna 2014 0:00 | Ostrava-město | Jan Varga

Nejpozději příští měsíc se v ostravské zoologické zahradě budou radovat z nového přírůstku. Slonice Višis totiž každou chvíli přivede na svět historicky druhé mládě. Zjišťovali jsme proto, jak se slonici před porodem daří.

Komerční sdělení více

Povodí Odry: Dnes zahájíme odpouštění vody z kaskády Slezská Harta a Kružberk neškodným odtokem

Kaskáda nádrží Slezská Harta a Kružberk po celou dobu trvající povodně až dosud zadržovala veškeré přítoky a pod přehradou Kružberk byl odtok 1,5 m3/s. V řece Moravici pod kaskádou do zaústění řeky Opavy v městě Opava tekla jen voda z vydatných srážek. Dnes v ranních hodinách bude zahájeno snižování hladiny vody v nádrži Kružberk. Nebude dosažen žádný povodňový stupeň a voda se udrží v korytě. Lidem nebezpečí nehrozí.

Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.


Protipovodňový efekt připravované vodní nádrže Nové Heřminovy je nezpochybnitelný

V současné době jsou již vybudována technická a přírodě blízká opatření v povodí horní Opavy. Zásadní prvek efektivního dosažení potřebné povodňové ochrany tohoto území, což je vodní nádrž k akumulaci povodňových průtoků Nové Heřminovy, však stále chybí. Jasně se ukazuje, že přírodě blízká opatření a drobná doprovodná opatření v povodí přispívají ke zmírnění malých povodní, ale na zvládání extrémních povodňových situací nemají prakticky vliv.

FN Ostrava funguje ve standardním režimu

Rádi bychom ubezpečili naše pacienty, že Fakultní nemocnice Ostrava funguje ve standardním režimu. Plánované operační výkony se neruší, ambulantní provoz pokračuje bez omezení. Samozřejmě, že povodně zasáhly i řadu našich zaměstnanců, kteří se zatím nemohli dostat do práce. Na jejich pozice nastoupili kolegové.

Svatováclavský hudební festival uskuteční ještě 8 koncertů

Festivalové dění přerušila krutá povodeň, která vedla také ke zrušení čtyř koncertů. Již od 20. září se však budou koncerty konat ve standardním režimu. U zrušených koncertů se jedná o nových termínech – dnešní koncert VUS Ondráš je již přeložen na 29. října.

Kohoutková v Ostravě je bez závad!

V současné době registrujeme zvýšený počet dotazů na kvalitu kohoutkové vody, kdy se objevují obavy, zda povodně nezpůsobily nějaké zhoršení kvality této pitné vody.

Více