Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Libor Běčák

Vyznačení hranice mezi Moravou a Čechami skončilo obviněním, tu moravsko-slezskou hranici označují cedule

5. června 2020 8:07 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Velké pozdvižení před časem vyvolalo vyznačení hranice mezi Čechami a Moravou. Dva muži asi budou muset zaplatit vyčištění asfaltu od barvy. Slezskou hranici nikdo na cesty malovat nemusí. Na několika místech je totiž vyznačena cedulemi.

Vláda radnicím škrtá příjmy z daní. V Palkovicích šetří i tak, že si zastupitelé snížili téměř o polovinu své odměny

5. června 2020 7:05 | Palkovice | Libor Běčák

Koronavirová krize, která enormně zatížila státní rozpočet, se už začíná projevovat na hospodaření měst a obcí. Například v Palkovicích na Frýdecko-Místecku už odložili připravované investiční akce a zastupitelé si tam dobrovolně snížili své odměny.

Rekonstruované muzeum ve Štramberku zve k návštěvě repliky slavné jeskyně Šipka

3. června 2020 7:24 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Muzeum Šipka sídlí v téměř 200 let starém domě v centru Štramberka. Expozicemi připomíná dávnou dobu a především obyvatele, kteří žili v okolí vrchu Kotouč.

V Rychvaldě budou děti chodit bezpečněji do školy po novém chodníku

2. června 2020 20:49 | Rychvald | Libor Běčák

Cesta mnoha dětí do Základní školy v Rychvaldě bude bezpečnější. Radnice nechává v těchto dnech postavit nový chodník podél Mírové ulice.

Hasiči a báňští záchranáři dekontaminují koronavirem zamořený Důl Darkov

2. června 2020 11:54 | Karviná | Libor Běčák

Důl Darkov v Karviné prochází dekontaminací. Důvodem je vysoký počet nakažených pracovníků nemocí Covid-19. S likvidací koronaviru v povrchových prostorech na šachtě pomáhají hasiči.

Srážka osobního a nákladního auta skončila smrtí řidičky

31. května 2020 16:44 | Celý MS kraj | Libor Běčák

39letá řidička osobního automobilu zahynula při nehodě, která se stala v neděli odpoledne na Bruntálsku.

U Myslíku skončila cisterna s mlékem převrácená v poli

31. května 2020 16:09 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Po objízdných trasách byla v neděli odpoledne vedena veškerá doprava, když museli policisté uzavřít silnici mezi Kozlovicemi a Myslíkem. Do pole se tam převrátila cisterna.

Některé toky mohou dosáhnout k 1. povodňovému stupni, velké škody nehrozí

31. května 2020 10:47 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Vydatné srážky začaly v neděli dopoledne zvedat hladiny toků v povodí Odry, Ostravice a Olše. Některé mohou vystoupat až k 1. povodňovému stupni, žádné větší škody způsobené vylitím vody z koryt se však neočekávají.

U Bílova hořelo osobní auto, u Havířova dodávka

30. května 2020 11:11 | Celý MS kraj | Libor Běčák

V pátek večer spěchali hasiči k hořícímu osobnímu automobilu v Bílově na Novojičínsku.

Vendryní se prohnala velká voda po vydatné lokální průtrži mračen

28. května 2020 19:44 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Několik zaplavených sklepů má na svědomí průtrž, která se prohnala ve čtvrtek vpodvečer Vendryní na Třinecku.

Komerční sdělení více

Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.

Protipovodňový efekt připravované vodní nádrže Nové Heřminovy je nezpochybnitelný

V současné době jsou již vybudována technická a přírodě blízká opatření v povodí horní Opavy. Zásadní prvek efektivního dosažení potřebné povodňové ochrany tohoto území, což je vodní nádrž k akumulaci povodňových průtoků Nové Heřminovy, však stále chybí. Jasně se ukazuje, že přírodě blízká opatření a drobná doprovodná opatření v povodí přispívají ke zmírnění malých povodní, ale na zvládání extrémních povodňových situací nemají prakticky vliv.


FN Ostrava funguje ve standardním režimu

Rádi bychom ubezpečili naše pacienty, že Fakultní nemocnice Ostrava funguje ve standardním režimu. Plánované operační výkony se neruší, ambulantní provoz pokračuje bez omezení. Samozřejmě, že povodně zasáhly i řadu našich zaměstnanců, kteří se zatím nemohli dostat do práce. Na jejich pozice nastoupili kolegové.

Svatováclavský hudební festival uskuteční ještě 8 koncertů

Festivalové dění přerušila krutá povodeň, která vedla také ke zrušení čtyř koncertů. Již od 20. září se však budou koncerty konat ve standardním režimu. U zrušených koncertů se jedná o nových termínech – dnešní koncert VUS Ondráš je již přeložen na 29. října.

Kohoutková v Ostravě je bez závad!

V současné době registrujeme zvýšený počet dotazů na kvalitu kohoutkové vody, kdy se objevují obavy, zda povodně nezpůsobily nějaké zhoršení kvality této pitné vody.

ADRA pomáhá v MSK při povodních a dále hledá dobrovolníky. Přidejte se

Humanitární organizace ADRA Česká republika má dlouholeté zkušenosti s humanitární pomocí během přírodních katastrof u nás i v zahraničí. V současné chvíli, mimo jiné, monitoruje i situaci v Moravskoslezském kraji, na který ničivé povodně dopadly s nebývalou silou. Dobrovolnická centra ADRA v Ostravě, Frýdku-Místku a Havířově momentálně hledají ochotné dobrovolníky, kteří se chtějí zapojit do odstraňování následků povodní v Moravskoslezském kraji.

Nemáte místo na solární elektrárnu? Nevadí, může být i venku

Řeč samozřejmě není o střešních panelech, ale o vlastní technologii elektrárny. V některých domech může být problém najít nějaký vhodný prostor, kam sestavu elektrárny umístit. S novinkou od innogy už to nemusíte řešit. Jejich řešení jednak efektivně integruje všechny nezbytné technologie pro fungování solární elektrárny do jediné skříně. Navíc díky zvýšené odolnosti (IP66) je systém vhodný i pro venkovní instalace. Mezi další přednosti patří také integrovaná DC nabíječka elektromobilů a řídicí aplikace s umělou inteligencí.

Více