Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Lukáš Zavadil

Muž vzal na čtyřkolku dvě děti, při jízdě z kopce havarovali. Řidič a 7letý chlapec utrpěli velmi vážná zranění

16. února 2022 11:26 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Velmi vážnými následky skončila odpolední projížďka na čtyřkolce dvaapadesátiletého muže, který vezl dvě děti. Čtyřkolka se při jízdě z kopce v Metylovicích převrhla a její posádka se zranila, muž a mladší dítě velmi vážně. Na místo vzlétl vrtulník ZZS MSK.

V Ostravě-Hrabůvce auto srazilo chodkyni, žena utrpěla velmi vážná zranění

13. února 2022 19:40 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Vážné poranění hlavy a mozku ženy si vyžádala dopravní nehoda - střet vozidla s chodkyní - v Ostravě-Hrabůvce, která se stala v sobotu 12. února odpoledne. Operační středisko na místo vyslalo lékařský tým rendez-vous, spolu s posádkou rychlé zdravotnické pomoci, informoval mluvčí ZZS MSK Lukáš Humpl.

Další únik oxidu uhelnatého, hasiči zasahovali v rodinném domě v Příboře

12. února 2022 20:35 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Od tragického případu v Opavě, kde zemřely tři osoby, z toho jedna nezletilá dívka, uplynulo jen několik hodin a hasiči zasahovali v sobotu 12. února před sedmou hodinou večerní u dalšího úniku nebezpečného oxidu uhelnatého, tentokrát v rodinném domě v Příboře.

Oxid uhelnatý zabil v Opavě dva dospělé, nezletilou dívku a psa. Kotel v bytě signalizoval technickou závadu

12. února 2022 14:41 | Opava | Lukáš Zavadil

Obrovská tragédie se odehrála v sobotu 12. února 2022 v Opavě. Oxid uhelnatý usmrtil v jednom z činžovních domů na ulici Polní dva dospělé, nezletilou dívku a jejich psa. Hasiči na místě naměřili vysoké množství oxidu uhelnatého, navíc zjistili, že kotel-karma signalizuje technickou závadu.

Vlak v Karviné srazil mladou fenku vlka

9. února 2022 16:54 | Karviná | Lukáš Zavadil

V Karviné v neděli 6. února 2022 srazil vlak mladou fenku vlka obecného. Informovali o tom strážníci tamní městské policie na svém facebooku. Zvíře leželo několik metrů od kolejiště bez známek života.

Policisté hledají svědky kolize osobního auta s chodcem v Ostravě-Radvanicích

9. února 2022 12:15 | Ostrava-město | Lukáš Zavadil

Dopravní policisté vyšetřují kolizi osobního auta a chodce. Ke střetu došlo ve středu 2. února 2022 v šest ráno v Ostravě-Radvanicích, na ulici Lihovarská, a to přímo před průmyslovým areálem.

Mladík se ztratil po cestě do školy, probíhala rozsáhlá pátrací akce

9. února 2022 10:11 | Ostrava-město | Lukáš Zavadil

Policisté v pondělí 7. února rozjeli velkou pátrací akci po mladíkovi, který údajně bezdůvodně vystoupil z autobusu během cesty do školy a odešel neznámo kam. Podle policejní mluvčí Zlatuše Viačkové po něm v Ostravě a okolí pátrali policejní psovodi, pořádková jednotka, letecká služba a další policisté.

Pes se zasekl v otáčecích dveřích obchodního centra, hasiči při záchraně použili krém na mazání potrubí

8. února 2022 17:28 | Opava | Lukáš Zavadil

Nezvyklou záchranu zvířete zajišťovali v úterý 8. února 2022 profesionální hasiči z Opavy. V odpoledních hodinách museli vyjet do místního obchodního domu. Malý pes se tam své hendikepované majitelce zasekl ve vstupních otáčecích dveřích, žena mu nedokázala pomoci.

Tragická dopravní nehoda na Opavsku, po střetu nákladní Tatry a osobního auta zemřel muž

7. února 2022 21:29 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

U tragického střetu nákladního a osobního vozu na silnici I/11 v katastru místní části Holasovic Kamenec na Opavsku v pondělí 7. února 2022 zasahovaly složky IZS. Nehoda byla na tísňovou linku ohlášena deset minut po čtrnácté hodině.

Řidič osobního auta nepřežil srážku s kamionem na Bruntálsku

7. února 2022 16:12 | Bruntál | Lukáš Zavadil

Ranní nehoda na silnici I/45 z Bruntálu na Valšov si v pondělí 7. února 2022 vyžádala život řidiče osobního auta. Nehoda silnici na několik hodin uzavřela, hasiči přečerpávali stovky litrů nafty. Událost byla na tísňovou linku hasičů ohlášena o půl osmé ráno.

Komerční sdělení více

Vyvarujte se chyb při užívání více léků. Nejlépe poradí lékárník

Lidé, kteří užívají pravidelně více léčivých přípravků, by si měli dát pozor na takzvané lékové interakce. Jde o změnu účinku léku, který je podáván současně s jiným lékem nebo více léky. Na působení podávaného léčiva, na zesílení, či naopak oslabení jeho účinku ovšem může mít vliv rovněž potravina, nápoj nebo jiné chemické látky, které se do těla dostanou z okolního prostředí. V tiskové zprávě vydané u příležitosti Světového dne lékárníků na to upozorňuje Česká průmyslová zdravotní pojišťovna (ČPZP).


Lékaři FN Ostrava pacientovi nahradili endoprotézou oba kyčelní klouby najednou

Poprvé v historii Fakultní nemocnice Ostrava provedl tým Kliniky úrazové chirurgie a ortopedie výměnu obou kyčelních kloubů najednou. Přednosta doc. MUDr. Pavel Douša, CSc. se k takovému kroku rozhodl v případě operace 61letého muže. Pacient byl v dobré fyzické kondici, ale kvůli těžké artróze trpěl nesnesitelnými bolestmi v obou kyčlích a chodil jen s francouzskými holemi.

Povodí Odry: Dnes zahájíme odpouštění vody z kaskády Slezská Harta a Kružberk neškodným odtokem

Kaskáda nádrží Slezská Harta a Kružberk po celou dobu trvající povodně až dosud zadržovala veškeré přítoky a pod přehradou Kružberk byl odtok 1,5 m3/s. V řece Moravici pod kaskádou do zaústění řeky Opavy v městě Opava tekla jen voda z vydatných srážek. Dnes v ranních hodinách bude zahájeno snižování hladiny vody v nádrži Kružberk. Nebude dosažen žádný povodňový stupeň a voda se udrží v korytě. Lidem nebezpečí nehrozí.

Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.

Více