Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Lukáš Zavadil

Oheň zcela zničil osobní automobil v Žabni na Frýdecko-Místecku

25. ledna 2022 20:56 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Dvě hasičské jednotky v úterý 25. ledna 2022 zasahovaly u požáru osobního automobilu Volkswagen Passat v obci Žabeň na Frýdecko-Místecku. Oheň vůz zcela zničil. Událost byla na tísňovou linku ohlášena deset minut před devatenáctou hodinou.

Kriminalisté vyšetřují přepadení prodavačky v Havířově-Šumbarku. Muž ženě vyhrožoval, s penězi utekl

25. ledna 2022 9:50 | Havířov | Lukáš Zavadil

Až deset let ve vězení hrozí neznámému pachateli, který ve čtvrtek 20. ledna 2022 kolem půl sedmé večer na ulici B. Němcové v Havířově, v městské části Šumbarku, přepadl obchod. Prodavačka v obavách o své zdraví vydala muži několik tisíc korun.

PÁTRÁNÍ: Policie hledá 15letou dívku z Českého Těšína. Nedorazila do školy a může být v ohrožení života

24. ledna 2022 16:34 | Český Těšín | Lukáš Zavadil

AKTUALIZACE: Pohřešovanou dívku policisté nalezli, je v pořádku. Děkujeme za zveřejnění pátrání, pomoc veřejnosti a médiím .

U Mostů u Jablunkova havarovala nákladní auta, nehoda uzavřela silnici I/11 na Slovensko

24. ledna 2022 15:20 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Havárie dvou nákladních aut, z nichž jedno přepravovalo ve vleku třetí nákladní vůz, v pondělí 24. ledna 2022 minutu po 14. hodině na několik hodin uzavřela silnici I/11, na úrovni Mostů u Jablunkova. Hasiči museli na místě likvidovat velké množství uniklých pohonných hmot, zranil se jeden člověk.

Žena v osobním autě sjela ze silnice a nabourala do stromů, z vozu ji museli vyprostit hasiči

24. ledna 2022 10:21 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Řidička v osobním automobilu sjela v neděli 23. ledna 2022 na Novojičínsku mimo silnici a havarovala ve stromech. O večerní nehodě na informoval mluvčí HZS MSK Petr Kůdela. Hasiči podle něj museli řidičku opatrně vyprostit z vozidla. Žena byla při vědomí a komunikovala.

Muž kradl zabezpečovací kabely na železnici v Ostravě, zastavil vlaky a tyčí ohrožoval techniky

24. ledna 2022 8:38 | Ostrava-město | Lukáš Zavadil

Až 8 let vězení hrozí muži, který mezi ostravskými železničními stanicemi Hlavní nádraží a Hrušov kradl bezpečnostní kabely podél trati. Policisté přijali první oznámení v loňském roce, muž ale ještě před jejich příjezdem utekl technikům. Zloděje se podařilo zadržet v půli ledna.

Při požáru bytu v Ostravě-Porubě zemřel člověk, evakuováno 19 lidí, tři se zranili

19. ledna 2022 20:11 | Ostrava-město | Lukáš Zavadil

Tři jednotky hasičů zasahovaly u požáru bytu v panelovém domě v Ostravě-Porubě, který vznikl ve večerních hodinách v jednom z bytů v Alžírské ulici. V průběhu zásahu hasiči na místě nalezli tělo člověka bez známek života. Podle informací TV Polar má jít o ženu.

Dva zásahy v Beskydech během několika hodin, vrtulník záchranářů letěl na pomoc dvěma zraněným turistkám

16. ledna 2022 10:39 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Zásahy u dvou zraněných lidí v horském terénu Beskyd mají za sebou během soboty 15. ledna 2022 ostravští letečtí záchranáři. O zásazích informoval jejich mluvčí Lukáš Humpl. Vrtulník odpoledne odletěl na pomoc ženě do Malenovic. O necelé tři hodiny později pomoc potřebovala další zraněná turistka, poblíž Komorní Lhotky.

Tragická dopravní nehoda v Kunově na Bruntálsku, osobní auto skončilo na střeše, řidič zemřel

14. ledna 2022 16:26 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

V Kunově, části Nových Heřminov na Bruntálsku, havarovalo osobní auto. Na následky zranění, která utrpěl při nehodě, zemřel muž, který jel v autě sám. Na místě je - podle řidičů jedoucích v okolí - velmi kluzká vozovka. Je pravděpodobné, že muž nezvládl řízení na zledovatělém povrchu.

Muž si při rekonstrukci v Bílovci převrtal plyn, hasiči evakuovali 20 lidí

14. ledna 2022 16:04 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Dvě jednotky hasičů zasahovaly v pátek 14. ledna 2022 odpoledne u úniku plynu v jednom z rodinných domů v Bílovci. Dvě desítky osob byly evakuovány.

Komerční sdělení více

Vyvarujte se chyb při užívání více léků. Nejlépe poradí lékárník

Lidé, kteří užívají pravidelně více léčivých přípravků, by si měli dát pozor na takzvané lékové interakce. Jde o změnu účinku léku, který je podáván současně s jiným lékem nebo více léky. Na působení podávaného léčiva, na zesílení, či naopak oslabení jeho účinku ovšem může mít vliv rovněž potravina, nápoj nebo jiné chemické látky, které se do těla dostanou z okolního prostředí. V tiskové zprávě vydané u příležitosti Světového dne lékárníků na to upozorňuje Česká průmyslová zdravotní pojišťovna (ČPZP).


Lékaři FN Ostrava pacientovi nahradili endoprotézou oba kyčelní klouby najednou

Poprvé v historii Fakultní nemocnice Ostrava provedl tým Kliniky úrazové chirurgie a ortopedie výměnu obou kyčelních kloubů najednou. Přednosta doc. MUDr. Pavel Douša, CSc. se k takovému kroku rozhodl v případě operace 61letého muže. Pacient byl v dobré fyzické kondici, ale kvůli těžké artróze trpěl nesnesitelnými bolestmi v obou kyčlích a chodil jen s francouzskými holemi.

Povodí Odry: Dnes zahájíme odpouštění vody z kaskády Slezská Harta a Kružberk neškodným odtokem

Kaskáda nádrží Slezská Harta a Kružberk po celou dobu trvající povodně až dosud zadržovala veškeré přítoky a pod přehradou Kružberk byl odtok 1,5 m3/s. V řece Moravici pod kaskádou do zaústění řeky Opavy v městě Opava tekla jen voda z vydatných srážek. Dnes v ranních hodinách bude zahájeno snižování hladiny vody v nádrži Kružberk. Nebude dosažen žádný povodňový stupeň a voda se udrží v korytě. Lidem nebezpečí nehrozí.

Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.

Více