Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Lukáš Zavadil

Brali peníze, karty nebo mobily. Trojice zlodějů řádila v Ostravě a ve Frýdku-Místku, na krku už má obvinění

10. ledna 2022 9:21 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Kriminalisté obvinili trojici zlodějů, kteří okradli několik lidí ve Frýdku-Místku a v Ostravě. Jde o muže ročníku 1988, 2002, těm pomáhal jejich mladistvý komplic. Své oběti si vytipovali v restauracích nebo barech a využívali jejich podnapilosti nebo nepozornosti.

LÉTA BĚŽÍ: Dvouletý Šimon Hanzelka trpí vzácnou metabolickou nemocí, rodina shání peníze na drahý přístroj

4. ledna 2022 13:56 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Vzácná a vážná metabolická nemoc - Lesch Nyhanův syndrom. Trpí jí dvouletý Šimon Hanzelka ze Skotnice na Novojičínsku. Malý chlapec se kvůli nemoci nemůže postavit na nohy. Pomoci by mohla nedávno spuštěná dobročinná sbírka.

Tříleté dítě uvnitř domu a zapnutý sporák, hasiči mohli zdemolovat dveře, ale našli lepší cestu

1. ledna 2022 20:05 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Tříleté dítě uvnitř domu a k tomu zapnutý sporák. I s touto akutní situací si uměli v sobotu 1. ledna 2022 ukázkově poradit hasiči HZS MSK z Hlučína v Bohuslavicích. Místo zničení bezpečnostních dveří si našli chytrou cestu.

Opilý muž ve Zbyslavicích postřelil svého nezletilého syna, údajně šlo o náhodu, policistům nadýchal přes dvě promile alkoholu

1. ledna 2022 14:06 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Opilý muž na Nový rok dopoledne ve Zbyslavicích na Ostravsku legálně drženou zbraní postřelil svého syna. Podle policie otec nadýchal přes dvě promile alkoholu. Mělo jít o náhodný výstřel, ale případ je stále v šetření. Chlapec je v péči zdravotníků.

Lidé v Moravskoslezském kraji přivítali rok 2022, Silvestr se obešel bez mimořádných událostí

1. ledna 2022 9:54 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Pět desítek požárů, často od zábavní pyrotechniky, zaznamenali hasiči v Moravskoslezském kraji během oslav příchodu nového roku. Podle složek IZS ale nebyla zaznamenána mimořádná nebo výjimečná událost. Zdravotničtí záchranáři i přesto ošetřili desítky osob.

Požár v podkroví rodinného domu v Pržně, hasiči museli rozebrat střešní konstrukci i zateplení

30. prosince 2021 22:24 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

U požáru v podkroví rodinného domu v obci Pržno na Frýdecko-Místecku zasahovalo ve čtvrtek 30. prosince 2021 pět hasičských jednotek. O zásahu informoval mluvčí HZS MSK Jakub Kozák.

Zemřel legendární automobilový závodník Karel Loprais, bylo mu 72 let

30. prosince 2021 10:19 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Zemřel ostravský rodák, slavný automobilový závodník a šestinásobný vítěz závodů Rallye Dakar v kategorii kamionů, Karel Loprais.

Zloděj ukradl kufr ze stojícího Pendolina a utekl, brzy ho vypátrali policisté

30. prosince 2021 10:05 | Ostrava-město | Lukáš Zavadil

Jen pár minut se ze svého lupu radoval muž, který ve vlaku na nádraží Ostrava-Svinov ukradl kufr ze stojícího vlaku Pendolino. Poškozeného o bleskurychlé krádeži informoval cestující ve vlaku. Na místo se pak ihned vydaly policejní hlídky. Policisté brzy pachatele nalezli. S ukradeným kufrem stál před skleněným vestibulem vedle budovy informačního centra.

VIDEO: Cesta parkem a po schodišti nevyšla. Opilý řidič s 1,6 promile alkoholu se sám prozradil, prý si spletl cestu

30. prosince 2021 9:47 | Ostrava-město | Lukáš Zavadil

Náhodný svědek oznámil v pondělí 27. prosince 2021 na linku 156, že na ulici Květinová v Ostravě-Porubě podezřele jede tamním parčíkem osobní automobil. Na místo dorazili strážníci, kteří zjistili, že ve vozidle sedí 57letý řidič. Muž za volant usedl pod vlivem alkoholu. Svou jízdu musel nedobrovolně ukončit.

Muže, který v Ostravě masturboval před dívkami, dopadla policistka v civilu. Poznala ho při čekání na autobus

29. prosince 2021 10:16 | Ostrava-město | Lukáš Zavadil

Ostravská policistka pomohla k dopadení pětatřicetiletého muže, který v minulých dnech masturboval v Porubě před dvěmi mladými dívkami. Muže zahlédla při čekání na autobus, rychle zavolala své kolegy. Podezřelý brzy skončil v poutech.

Komerční sdělení více

Vyvarujte se chyb při užívání více léků. Nejlépe poradí lékárník

Lidé, kteří užívají pravidelně více léčivých přípravků, by si měli dát pozor na takzvané lékové interakce. Jde o změnu účinku léku, který je podáván současně s jiným lékem nebo více léky. Na působení podávaného léčiva, na zesílení, či naopak oslabení jeho účinku ovšem může mít vliv rovněž potravina, nápoj nebo jiné chemické látky, které se do těla dostanou z okolního prostředí. V tiskové zprávě vydané u příležitosti Světového dne lékárníků na to upozorňuje Česká průmyslová zdravotní pojišťovna (ČPZP).


Lékaři FN Ostrava pacientovi nahradili endoprotézou oba kyčelní klouby najednou

Poprvé v historii Fakultní nemocnice Ostrava provedl tým Kliniky úrazové chirurgie a ortopedie výměnu obou kyčelních kloubů najednou. Přednosta doc. MUDr. Pavel Douša, CSc. se k takovému kroku rozhodl v případě operace 61letého muže. Pacient byl v dobré fyzické kondici, ale kvůli těžké artróze trpěl nesnesitelnými bolestmi v obou kyčlích a chodil jen s francouzskými holemi.

Povodí Odry: Dnes zahájíme odpouštění vody z kaskády Slezská Harta a Kružberk neškodným odtokem

Kaskáda nádrží Slezská Harta a Kružberk po celou dobu trvající povodně až dosud zadržovala veškeré přítoky a pod přehradou Kružberk byl odtok 1,5 m3/s. V řece Moravici pod kaskádou do zaústění řeky Opavy v městě Opava tekla jen voda z vydatných srážek. Dnes v ranních hodinách bude zahájeno snižování hladiny vody v nádrži Kružberk. Nebude dosažen žádný povodňový stupeň a voda se udrží v korytě. Lidem nebezpečí nehrozí.

Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.

Více