Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Lukáš Zavadil

Hasiči zasahovali u požáru bytu v panelovém domě v Českém Těšíně, hasiči zachránili vážně popáleného muže

16. prosince 2021 15:34 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Hasiči ve čtvrtek 16. prosince 2021 zasahovali u požáru bytu v panelovém domě nedaleko nemocnice v Českém Těšíně, na ulici Hrabinská. Na místo okamžitě zamířily složky IZS. Požár zasáhl celý byt, hasiči jej ale brzy zlikvidovali. Při požáru se vážně popálil třiačtyřicetiletý muž.

Požár trafostanice v Ostravě-Jihu, domácnosti byly bez elektřiny. Hasičům komplikovala práci špatně zaparkovaná auta

15. prosince 2021 23:44 | Ostrava-město | Lukáš Zavadil

Několik stovek domácností v Ostravě-Jihu, na sídlišti Dubina, skončilo ve středu večer bez proudu. Důvodem byl požár trafostanice. Podle mluvčího HZS MSK Jakuba Kozáka práci hasičům komplikovala špatně zaparkovaná auta.

Policisté hledají chodce, kterého na přechodu srazilo auto. Po srážce nasedl na autobus a odjel

15. prosince 2021 11:54 | Karviná | Lukáš Zavadil

Karvinští policisté pátrají po neznámém chodci, kterého v pátek 10. prosince 2021 před čtvrtou hodinou odpolední srazilo osobní auto na přechodu. Sražený muž podle řidiče i přes naléhání nezůstal na místě, nasedl na autobus a odjel.

Tři lidé se zranili při kolizi nákladního a osobního auta na obchvatu Opavy

15. prosince 2021 11:12 | Opava | Lukáš Zavadil

Tři lidé se zranili při dopravní nehodě Opavě-Kylešovicích. Ke kolizi dvou osobních aut a jednoho nákladního vozu vyrazily složky IZS krátce po půl deváté dopoledne. Příčinou nehody je zřejmě nedání přednosti v jízdě.

Odvolací soud zpřísnil trest členovi ochranky, který zavinil smrt hokejového fanouška v Havířově

14. prosince 2021 10:32 | Havířov | Lukáš Zavadil

Výrazného zpřísnění trestu se u Vrchního soudu v Olomouci dočkal David Slonka, který jakožto člen ostrahy udeřil opilého fanouška. Ten záhy zemřel v nemocnici na rozsáhlé krvácení do mozku. Ostravský krajský soud vloni muži původně vyměřil tříletý podmíněný trest. Odvolací soud ale nyní vyhověl žalobci a trest zvýšil na pět let ve vězení.

Požár uhlí ve sklepě domu v Ostravě-Vítkovicích, hasiči využili svůj sací bagr

12. prosince 2021 15:38 | Ostrava-město | Lukáš Zavadil

Použití sacího bagru hasičů si vyžádal nedělní požár deseti tun černého uhlí v Ostravě-Vítkovicích. Hořelo ve sklepě komerčně využívaného objektu. Podle mluvčího Petra Kůdely hasiči na přemístění zhruba dvou tun uhlí využili sací bagr z Hlučína.

Muž na elektrokoloběžce se těžce zranil, teď leží v nemocnici. Pozná někdo jeho totožnost?

12. prosince 2021 11:40 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

AKTUALIZACE 12. 12. 2021, 11:54 hod.: Policie již zná totožnost hledaného muže, pátrání je odvoláno.

Tři ženy se zranily při nehodě mezi Mankovicemi a Suchdolem nad Odrou, na místo musel vzlétnout vrtulník

11. prosince 2021 10:07 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Tři ženy se zranily při vážné dopravní nehodě, která se v pátek 10. prosince 2021 stala mezi Mankovicemi a Suchdolem nad Odrou na Novojičínsku. Podle mluvčího záchranářů přijali operátoři prvotní informaci o střetu dvou automobilů krátce po šestnácté hodině. Nejvážněji zraněnou ženu přepravil do nemocnice vrtulník.

Muž po oslavě kouřil v posteli, cigareta pak zapálila rodinný domek

11. prosince 2021 9:51 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Hasiči zasahovali v sobotu 11. prosince 2021 v noci u požáru přízemního rodinného domku na Bruntálsku. Majitel po oslavě kouřil v posteli, zřejmě ale usnul a cigareta zapálila dům. Muž byl s popáleninami předán zdravotníkům.

Bulharský kamion se slunečnicovými semeny uvízl v příkopu, vysvobodit ho museli hasiči

3. prosince 2021 16:03 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Na silnici II/451 Nové Heřminovy - Karlovice zasahovali v pátek 3. prosince 2021 hasiči. Bulharský kamion s 25tunami slunečnicových semen v návěsu, uvízl v příkopu a hrozilo jeho převrácení. Hasiči museli použít speciální techniku.

Komerční sdělení více

Vyvarujte se chyb při užívání více léků. Nejlépe poradí lékárník

Lidé, kteří užívají pravidelně více léčivých přípravků, by si měli dát pozor na takzvané lékové interakce. Jde o změnu účinku léku, který je podáván současně s jiným lékem nebo více léky. Na působení podávaného léčiva, na zesílení, či naopak oslabení jeho účinku ovšem může mít vliv rovněž potravina, nápoj nebo jiné chemické látky, které se do těla dostanou z okolního prostředí. V tiskové zprávě vydané u příležitosti Světového dne lékárníků na to upozorňuje Česká průmyslová zdravotní pojišťovna (ČPZP).


Lékaři FN Ostrava pacientovi nahradili endoprotézou oba kyčelní klouby najednou

Poprvé v historii Fakultní nemocnice Ostrava provedl tým Kliniky úrazové chirurgie a ortopedie výměnu obou kyčelních kloubů najednou. Přednosta doc. MUDr. Pavel Douša, CSc. se k takovému kroku rozhodl v případě operace 61letého muže. Pacient byl v dobré fyzické kondici, ale kvůli těžké artróze trpěl nesnesitelnými bolestmi v obou kyčlích a chodil jen s francouzskými holemi.

Povodí Odry: Dnes zahájíme odpouštění vody z kaskády Slezská Harta a Kružberk neškodným odtokem

Kaskáda nádrží Slezská Harta a Kružberk po celou dobu trvající povodně až dosud zadržovala veškeré přítoky a pod přehradou Kružberk byl odtok 1,5 m3/s. V řece Moravici pod kaskádou do zaústění řeky Opavy v městě Opava tekla jen voda z vydatných srážek. Dnes v ranních hodinách bude zahájeno snižování hladiny vody v nádrži Kružberk. Nebude dosažen žádný povodňový stupeň a voda se udrží v korytě. Lidem nebezpečí nehrozí.

Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.

Více