Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Lukáš Zavadil

23letý nepřipoutaný taxikář podcenil námrazu a havaroval se dvěma ženami, auto letělo vzduchem a skončilo v příkopu

28. prosince 2021 10:40 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Vážnou dopravní nehodou skončila zhruba půl hodiny před půlnocí z 27. na 28. prosince 2021 jízda taxislužby v Moravskoslezském Kočově na Bruntálsku. Vůz Škoda Octavia řídil 23letý muž, který zřejmě podcenil namrzlý povrch vozovky. Po smyku v zatáčce narazil do kovového svodidla, které auto vymrštilo do vzduchu. Po letu pak vůz dopadl do přilehlého silničního příkopu. Ve vozidle spolu s řidičem cestovaly dvě ženy, obě se zranily.

Předvánoční vyjížďka se proměnila v drama. Žena s psím spřežením spadla ze srázu do řeky Morávky

27. prosince 2021 10:41 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Předvánoční vyjížďka ženy na tažných saních s psím spřežením se během chvíle proměnila v drama. Policisté zveřejnili případ nehody v obci Morávka na Frýdecko-Místecku, která se stala v úterý 21. prosince 2021. Během jízdy v okolí Raškovic se sáně převrhly a žena, která spřežení řídila, spadla s třemi psy ze srázu rovnou do řeky Morávky.

Tragédie v Hukvaldech. Hasiči při zásahu u požáru rodinného domu objevili tělo bez známek života

19. prosince 2021 18:57 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Čtyři jednotky hasičů zasahovaly v neděli 19. prosince 2021 krátce před 13. hodinou u požáru rodinného domu v Hukvaldech, v části Krnalovice. Požár nepřežila jedna osoba. Hasiči její tělo objevili uvnitř domu.

Osobní auto v Českém Těšíně srazilo na přechodu dvě chodkyně, musely být převezeny do nemocnice

19. prosince 2021 17:25 | Český Těšín | Lukáš Zavadil

Zdravotničtí záchranáři a policisté v neděli 19. prosince 2021 zasahovali u dopravní nehody v Českém Těšíně. Osobní auto nedaleko okružní křižovatky u Kauflandu, na Sokolovské ulici, srazilo na přechodu dvě chodkyně. Podle informací TV Polar šlo o sestry, které obě musely být převezeny do nemocnice.

Řidič BMW po divoké jízdě vylétl z cesty a zůstal viset na opěrné zdi, řidičku z dalšího auta přepravil do nemocnice vrtulník

19. prosince 2021 14:39 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Mimo silnici, na opěrné zdi cesty, skončilo havarované BMW po sobotní kolizi osobních aut na ulici Těšínská v Třinci. Nehoda se stala před 16. hodinou. Zranili se při ní dva lidé.

Požár v Ostravě zničil dvě osobní auta, škoda za 400 tisíc korun

18. prosince 2021 11:27 | Ostrava-město | Lukáš Zavadil

Požár v Horymírově ulici v ostravském Zábřehu zničil dvě osobní auta. Na místě v sobotu 18. prosince 2021 zasahovaly dvě hasičské jednotky. Požár byl na tísňovou linku ohlášen sedm minut před půl pátou ráno.

Při požáru rodinného domě v Ostravě se zranil člověk, nadýchal se kouře

18. prosince 2021 11:02 | Ostrava-Jih | Lukáš Zavadil

Hasiči ze stanice v Ostravě-Zábřehu byli spolu s místní dobrovolnou jednotkou vysláni k rannímu požáru v rodinném domě v Ostravě. Událost byla nahlášena přibližně pět minut před půl devátou hodinou ranní. Hořelo v jednom z rodinných domů v Chalupníkově ulici v Ostravě-Zábřehu.

Dodávka narazila do stodoly ve Velkých Heralticích, hasiči museli budovu stabilizovat

17. prosince 2021 15:42 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

U dopravní nehody dodávky, která ve Velkých Heralticích narazila do stodoly, zasahovali v pátek 17. prosince 2021 hasiči. Operační středisko dostalo informaci o nehodě osm minut po půl osmé ráno. Na místo vyrazili hasiči ze stanice HZS Moravskoslezského kraje v Opavě.

Do bazénu Sanatorií Klimkovice v noci spadlo krytí stropu, z bezpečnostních důvodů je dočasně uzavřen

17. prosince 2021 10:50 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Během noci na pátek spadlo v bazénu Sanatorií Klimkovice designové krytí stropu. Na havárii přišla obsluha bazénu před šestou hodinou ranní. Při incidentu nebyl nikdo zraněn. Bazén je z bezpečnostních důvodů uzavřen, další provoz lázní ale omezen není.

Požár přízemního bytu v Rýmařově si vyžádal jednu oběť, dalšího člověka hasiči vyvedli z domu

16. prosince 2021 18:24 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Při požáru přízemního bytu v třípodlažním domě v Rýmařově hasiči objevili mrtvou osobu. Hořelo ve čtvrtek 16. prosince 2021, krátce po 13. hodině. Hasiči také při zásahu z domu vyvedli jednu osobu, která se nadýchala kouře.

Komerční sdělení více

Vyvarujte se chyb při užívání více léků. Nejlépe poradí lékárník

Lidé, kteří užívají pravidelně více léčivých přípravků, by si měli dát pozor na takzvané lékové interakce. Jde o změnu účinku léku, který je podáván současně s jiným lékem nebo více léky. Na působení podávaného léčiva, na zesílení, či naopak oslabení jeho účinku ovšem může mít vliv rovněž potravina, nápoj nebo jiné chemické látky, které se do těla dostanou z okolního prostředí. V tiskové zprávě vydané u příležitosti Světového dne lékárníků na to upozorňuje Česká průmyslová zdravotní pojišťovna (ČPZP).


Lékaři FN Ostrava pacientovi nahradili endoprotézou oba kyčelní klouby najednou

Poprvé v historii Fakultní nemocnice Ostrava provedl tým Kliniky úrazové chirurgie a ortopedie výměnu obou kyčelních kloubů najednou. Přednosta doc. MUDr. Pavel Douša, CSc. se k takovému kroku rozhodl v případě operace 61letého muže. Pacient byl v dobré fyzické kondici, ale kvůli těžké artróze trpěl nesnesitelnými bolestmi v obou kyčlích a chodil jen s francouzskými holemi.

Povodí Odry: Dnes zahájíme odpouštění vody z kaskády Slezská Harta a Kružberk neškodným odtokem

Kaskáda nádrží Slezská Harta a Kružberk po celou dobu trvající povodně až dosud zadržovala veškeré přítoky a pod přehradou Kružberk byl odtok 1,5 m3/s. V řece Moravici pod kaskádou do zaústění řeky Opavy v městě Opava tekla jen voda z vydatných srážek. Dnes v ranních hodinách bude zahájeno snižování hladiny vody v nádrži Kružberk. Nebude dosažen žádný povodňový stupeň a voda se udrží v korytě. Lidem nebezpečí nehrozí.

Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.

Více