Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Lukáš Zavadil

Kolemjdoucí objevili v parku v Krnově muže v bezvědomí, ležel vedle elektrokoloběžky

1. prosince 2021 13:37 | Krnov | Lukáš Zavadil

Lidé v Krnově nalezli v úterý 30. listopadu 2021 večer vážně zraněného muže. Objevili jej náhodou, když šli kolem. Muž ležel v bezvědomí poblíž elektrokoloběžky v parku. Na místo okamžitě zamířili přivolaní zdravotničtí záchranáři. O zásahu informoval jejich mluvčí Lukáš Humpl.

Dva mladíci se sluchátky v uších šli po kolejích, jeden nestačil uskočit a usmrtil jej vlak

30. listopadu 2021 11:07 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Zcela zbytečnou tragédii na železniční trati Bohumín - Mosty u Jablunkova vyšetřují policisté od pondělního večera 29. listopadu 2021. Dva mladíci šli v kolejišti a poslouchali hudbu ve sluchátkách, jednoho následně srazil osobní vlak a usmrtil jej.

Sypač skončil převrácený na boku v příkopu, vyprostit ho musel hasičský speciál a jeřáb

29. listopadu 2021 8:32 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Hasiči v neděli 28. listopadu 2021 odpoledne zasahovali v v obci Býkov-Láryšov na Bruntálsku. V příkopu a na pravém boku tam skončil sypač. Vyprostit ho musel speciál z Bruntálu a automobilový jeřáb z Opavy.

Kvůli nálezu stokilové pumy byli evakuováni obyvatelé ostravské Plesné. Munice je již zajištěna a lidé se mohli vrátit do svých domovů

20. listopadu 2021 14:17 | Ostrava-město | Lukáš Zavadil

Na pozemku rodinného domu v ostravské části Plesná byla nalezena zhruba stokilová puma z 2. světové války. Policie evakuovala obyvatele z okolních domů.

V přístřešku na nákupní vozíky v Karviné byl nalezen mrtvý muž, policie pátrá po jeho totožnosti

19. listopadu 2021 9:05 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Policisté žádají o pomoc veřejnost kvůli ztotožnění zemřelého muže. Tělo bez známek života bylo objeveno v Karviné na parkovišti v přístřešku na nákupní vozíky před obchodním centrem KORSO. Muž zemřel 15. listopadu 2021, zřejmě jde o bezdomovce. Policisté v tuto chvíli zveřejnili jen osobní věci zemřelého, i podle nich by někdo muže mohl ztotožnit.

Recidivista kradl v Ostravě a okolí, po domech se pohyboval se psem, neváhal se vydat pro jízdní kolo do lodžie v 8. patře

18. listopadu 2021 10:21 | Ostrava-město | Lukáš Zavadil

31letý recidivista má na svědomí sérii krádeží v Ostravě a přilehlých obcích. Dopadli ho porubští kriminalisté, kteří muži prokázali vloupání do 11 objektů. Muž se dostal do rodinných domů, garáží, sklepů nebo do balkónů v panelových domech. Podle zjištěných informací kradl především během dne, poškození se často v danou chvíli ve svých domech pohybovali. Muže zachytily kamery, na jednom ze záznamů se v domě pohyboval se psem.

Kontrola cizinecké policie v Ostravě odhalila čtrnáct nelegálních pracovníků

18. listopadu 2021 10:11 | Ostrava-město | Lukáš Zavadil

Policie minulý týden provedla kontrolu v Ostravě, která odhalila čtrnáct cizinců bez řádného povolení. Podle policejní mluvčí byla akce zaměřena na odhalování nelegální migrace, na kontrolu dodržování pobytového režimu cizinců, odhalování padělků cestovních dokladů, pátrání po osobách a věcech a v neposlední řadě také na nelegální zaměstnávání.

Pod železničním mostem v Ostravě uvízl vůz a poškodil koleje, vlaky preventivně stály

17. listopadu 2021 13:26 | Ostrava-město | Lukáš Zavadil

Samočistící vůz ve středu 17. listopadu 2021 dopoledne uvízl pod jedním ze dvou železničních mostů na ulici Švermova v Ostravě-Mariánských Horách. Kvůli nehodě byl na pět minut preventivně zastaven provoz železniční dopravy, vozidlo totiž strhlo část mostu a nadzvedlo koleje.

Kamion nedobrzdil na semaforu v Návsí a narazil do dalšího, řidič zemřel, policisté hledají svědky nehody

15. listopadu 2021 17:48 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Policisté vyšetřují tragickou dopravní nehodu, která se stala v pondělí 15. listopadu 2021 krátce po 14. hodině na silnici I/11 v obci Návsí. Na místě probíhá oprava silnice a dopravu řídí semafor. Na červené světlo zareagoval řidič kamionu, který zastavil, vzápětí do něj zezadu narazil jiný kamion, jehož řidič zemřel.

Hasiči zasahovali u požáru v průmyslovém areálu v Ostravě-Kunčicích, před ohněm ochránili sousedící halu

15. listopadu 2021 13:23 | Ostrava-město | Lukáš Zavadil

Šest hasičských jednotek v pondělí 15. listopadu 2021 dopoledne zasahovalo v průmyslovém areálu v Ostravě-Kunčicích. Na místě hořel vysokozdvižný vozík, několik vraků vozidel, pneumatiky, hořlavé kapaliny a kovový přístřešek. Podle mluvčího hasičů Petra Kůdely, který o zásahu informoval, nikdo nebyl zraněn.

Komerční sdělení více

Vyvarujte se chyb při užívání více léků. Nejlépe poradí lékárník

Lidé, kteří užívají pravidelně více léčivých přípravků, by si měli dát pozor na takzvané lékové interakce. Jde o změnu účinku léku, který je podáván současně s jiným lékem nebo více léky. Na působení podávaného léčiva, na zesílení, či naopak oslabení jeho účinku ovšem může mít vliv rovněž potravina, nápoj nebo jiné chemické látky, které se do těla dostanou z okolního prostředí. V tiskové zprávě vydané u příležitosti Světového dne lékárníků na to upozorňuje Česká průmyslová zdravotní pojišťovna (ČPZP).


Lékaři FN Ostrava pacientovi nahradili endoprotézou oba kyčelní klouby najednou

Poprvé v historii Fakultní nemocnice Ostrava provedl tým Kliniky úrazové chirurgie a ortopedie výměnu obou kyčelních kloubů najednou. Přednosta doc. MUDr. Pavel Douša, CSc. se k takovému kroku rozhodl v případě operace 61letého muže. Pacient byl v dobré fyzické kondici, ale kvůli těžké artróze trpěl nesnesitelnými bolestmi v obou kyčlích a chodil jen s francouzskými holemi.

Povodí Odry: Dnes zahájíme odpouštění vody z kaskády Slezská Harta a Kružberk neškodným odtokem

Kaskáda nádrží Slezská Harta a Kružberk po celou dobu trvající povodně až dosud zadržovala veškeré přítoky a pod přehradou Kružberk byl odtok 1,5 m3/s. V řece Moravici pod kaskádou do zaústění řeky Opavy v městě Opava tekla jen voda z vydatných srážek. Dnes v ranních hodinách bude zahájeno snižování hladiny vody v nádrži Kružberk. Nebude dosažen žádný povodňový stupeň a voda se udrží v korytě. Lidem nebezpečí nehrozí.

Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.

Více