Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Lukáš Zavadil

Dvaapadesátiletý muž spadl ze střechy v Bohušově na Bruntálsku, vážně se zranil

7. listopadu 2021 9:38 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Dvaapadesátiletý muž spadl z několika metrů při práci na střeše rodinného domu v Bohušově na Bruntálsku. U vážné nehody zasahovaly posádky zdravotníků z Města Albrechtice a jejich kolegové z Letecké záchranné služby Ostrava ve vrtulníku.

V elektrárně v Chotěbuzi spadl z šestimetrové výšky muž, těžce se zranil

28. října 2021 10:28 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Týmy zdravotnických záchranářů ve středu 27. října večer zasahovali u vážného pracovního úrazu v elektrárně v Chotěbuzi. Z výšky asi šesti metrů tam spadl osmačtyřicetiletý muž. O zásahu informoval mluvčí ZZS MSK Lukáš Humpl s tím, že pracovníci krajského operačního střediska informaci o úrazu přijali před půl devátou hodinou večerní.

Celníci v Ostravě, Havířově a Frýdku-Místku zabavili 23 nelegálních automatů, provozovatelé mají novou taktiku

27. října 2021 11:11 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

V Moravskoslezském kraji proběhla během pondělí 25. a úterý 26. října 2021 kontrolní akce celníků s názvem VIDLE II. Celníci se v Ostravě, Havířově a Frýdku-Místku opět zaměřili na nelegální hazard, podle mluvčí Pavly Zdobnické odhalili šest nelegálních heren.

VIDEO: Dvě osoby zavalené těžkými betonovými panely. Hasiči cvičili v Ostravě-Hranečníku

27. října 2021 10:51 | Ostrava-město | Lukáš Zavadil

Těžké betonové panely, které spadly na dvě osoby v Ostravě-Hranečníku - tuto nebezpečnou situaci si v úterý 26. října 2021 vyzkoušelo čtrnáct profesionálních hasičů z Ostravy-Zábřehu. Podle mluvčího HZS MSK Petra Kůdely hasiči o cvičení předem nevěděli.

DOPRAVNÍ REVUE: Projekt Start driving opět vzdělává mladé řidiče

26. října 2021 15:38 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Do ostravského centra bezpečné jízdy Libros, opět zavítal projekt Start driving. Letos jde o čtvrtý ročník. Mladí řidiči se mohou zdokonalit za volantem a vyzkoušet si krizové dopravní situace. Podle organizátorů jde také o ochutnávku rakouského systému vzdělávání řidičů.

Opilý muž na sdílené koloběžce se srazil s cyklistou, oba se zranili, policie hledá svědky kolize

20. října 2021 10:17 | Ostrava-město | Lukáš Zavadil

Ostravští dopravní policisté vyšetřují srážku sdílené koloběžky a kola v Moravské Ostravě. Oba jezdci se při kolizi zranili. Muž, který řídil sdílenou koloběžku, pak nafoukal více než 1,6 promile alkoholu v dechu. Policisté hledají svědky události.

Dodávka v Orlové srazila desetiletou dívku, utrpěla těžká zranění

19. října 2021 23:20 | Orlová | Lukáš Zavadil

K vážné dopravní nehodě spěchali v úterý 19. října 2021 zdravotníci do Orlové. Zhruba o půl druhé odpoledne tam dodávka srazila desetiletou dívku. Podle mluvčího moravskoslezských záchranářů Lukáše Humpla utrpěla po střetu s automobilem těžká zranění.

Dopravní nehoda zablokovala Hlavní třídu ve Frýdku-Místku a zkomplikovala průjezd městem

19. října 2021 13:18 | Frýdek-Místek | Lukáš Zavadil

Nehoda dvou osobních aut na Hlavní třídě pod křižovatkou na ulici T. G. Masaryka ve Frýdku-Místku po poledni zkomplikovala dopravní situaci ve městě. Na místě havarovala dvě osobní vozidla, jeden člověk se lehce zranil.

Policie vypátrala obě dívky, které utekly z výchovného zařízení na Karvinsku

18. října 2021 13:45 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Policisté zveřejnili pátrání po dvou dívkách, které utekly z výchovného zařízení. Podle mluvčí PČR Zlatuše Viačkové mají obě výchovné problémy a v minulosti byly několikrát na útěku. Podle aktuálních informací už jsou obě nalezeny.

Na silnici I/11 v Hrabyni hořel kamion, zranil se jeho řidič, část silnice byla uzavřená

18. října 2021 10:42 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Na silnici I/11 v Hrabyni v pondělí 18. října 2021 ráno začala hořet kabina tahače, který vezl návěs se štěrkem. Zranil se řidič, kterému hasiči museli poskytnout předlékařskou pomoc a kyslík. Předběžně odhadnutá škoda je 200 tisíc korun. Podle mluvčího hasičů požár způsobila technická závada na motoru.

Komerční sdělení více

Vyvarujte se chyb při užívání více léků. Nejlépe poradí lékárník

Lidé, kteří užívají pravidelně více léčivých přípravků, by si měli dát pozor na takzvané lékové interakce. Jde o změnu účinku léku, který je podáván současně s jiným lékem nebo více léky. Na působení podávaného léčiva, na zesílení, či naopak oslabení jeho účinku ovšem může mít vliv rovněž potravina, nápoj nebo jiné chemické látky, které se do těla dostanou z okolního prostředí. V tiskové zprávě vydané u příležitosti Světového dne lékárníků na to upozorňuje Česká průmyslová zdravotní pojišťovna (ČPZP).


Lékaři FN Ostrava pacientovi nahradili endoprotézou oba kyčelní klouby najednou

Poprvé v historii Fakultní nemocnice Ostrava provedl tým Kliniky úrazové chirurgie a ortopedie výměnu obou kyčelních kloubů najednou. Přednosta doc. MUDr. Pavel Douša, CSc. se k takovému kroku rozhodl v případě operace 61letého muže. Pacient byl v dobré fyzické kondici, ale kvůli těžké artróze trpěl nesnesitelnými bolestmi v obou kyčlích a chodil jen s francouzskými holemi.

Povodí Odry: Dnes zahájíme odpouštění vody z kaskády Slezská Harta a Kružberk neškodným odtokem

Kaskáda nádrží Slezská Harta a Kružberk po celou dobu trvající povodně až dosud zadržovala veškeré přítoky a pod přehradou Kružberk byl odtok 1,5 m3/s. V řece Moravici pod kaskádou do zaústění řeky Opavy v městě Opava tekla jen voda z vydatných srážek. Dnes v ranních hodinách bude zahájeno snižování hladiny vody v nádrži Kružberk. Nebude dosažen žádný povodňový stupeň a voda se udrží v korytě. Lidem nebezpečí nehrozí.

Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.

Více