Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Lukáš Zavadil

Tajná a hlídaná výrobna cigaret na Frýdecko-Místecku odhalena. Celníci a policisté překazili ilegální výrobu za desítky milionů korun

15. listopadu 2021 12:34 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Až dva tisíce cigaret za minutu zvládla vyrobit linka, kterou zajistili policisté a celníci při závěrečné razii s krycím názvem BASA. Zadrženo bylo šest Čechů a Ukrajinců. Skupina měla na Frýdecko-Místecku k dispozici komponenty k výrobě více než 44 milionů cigaret. Celníci a policisté zabavili zhruba 5000 kusů cigaret, odpad z předešlé výroby, finanční hotovost ve výši 800 000 korun, 16 400 Euro, 1 850 PLN a výpočetní techniku.

Muž na Karvinsku nalezl munici, naložil ji do krabice a odvezl na služebnu policie

15. listopadu 2021 10:51 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Dva nálezy munice zaměstnaly v uplynulých dnech policisty i jejich pyrotechniky na Karvinsku. O případech informovala mluvčí PČR Zlatuše Viačková s tím, že jeden z nálezců přivezl munici v krabici přímo na služebnu policie.

Muž opravoval střechu a spadl ze čtyřmetrové výšky, těžce se zranil

11. listopadu 2021 7:54 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Posádky zdravotníků ve středu 10. listopadu 2021 dopoledne zasahovaly v obci Bystřice na Frýdecko-Místecku. Na tísňovou linku přišlo oznámení o zranění muže, který spadl z výšky. Na místo také vzlétl vrtulník s leteckými záchranáři z Ostravy.

Požár střechy domku v Žilině u Nového Jičína, jeden člověk byl převezen do nemocnice

10. listopadu 2021 10:03 | Nový Jičín | Lukáš Zavadil

Hasiči zasahovali ve středu 10. listopadu brzy ráno u požáru střechy rodinného domu v Žilině, místní části Nového Jičína. Zplodin hoření se nadýchal jeden z obyvatel domu, který musel být převezen do nemocnice. Další čtyři lidé dům včas opustili.

VIDEO: 15letý mladík ukradl dobročinnou pokladničku na hlavním nádraží v Ostravě, dopadli ho strážníci

10. listopadu 2021 9:37 | Ostrava-město | Lukáš Zavadil

Ostravští strážníci v pondělí krátce po desáté hodině dopoledne dopadli 15letého mladíka, který v prostorách hlavního nádraží v Přívozu ukradl pokladničku se sbírkou na pomoc válečným veteránům. V tu chvíli v ní bylo 250 korun. Mladíka začal pronásledovat pracovník bezpečnostní služby, kterému brzy pomohli strážníci. S pouty byl předveden na služebnu policie.

Tragický požár rodinného domu v Ostravě-Staré Bělé, hasiči našli uvnitř tělo člověka bez známek života

9. listopadu 2021 14:46 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Tělo osoby bez známek života objevili hasiči během zásahu u požáru v rodinném domě v Ostravě-Staré Bělé. Zasahovali u něj v úterý 9. listopadu 2021 ráno. Další dvě osoby byly bez zranění vyvedeny ještě předtím, než na místo přijeli hasiči.

VIDEO: Po kolizi auto skončilo na střeše, viník nehody nechal na místě vůz a odešel, hledá ho policie

9. listopadu 2021 9:51 | Ostrava-město | Lukáš Zavadil

Ostravští policisté pátrají po řidiči, který v Ostravě vjel na červenou a způsobil dopravní nehodu. Podle mluvčí Evy Michalíkové muž z místa následně odešel. Policistům se zatím nepodařilo najít majitele vozidla. Vozidlo je zřejmě nepřihlášené, nepojištěné a majitel není dohledatelný. Veřejnost by ale muže mohla poznat na kamerovém záznamu.

Zloději rozřezali koleje na bývalé vlečce OKD, škoda za 55 tisíc

8. listopadu 2021 13:37 | Orlová | Lukáš Zavadil

Orlovští policisté se zabývají krádeží kolejí na bývalé železniční vlečce OKD. Na již nepoužívané trati zatím neznámý pachatel odřezal a ukradl 31 metrů kolejnic.

Polský řidič v BMW nedal přednost na obchvatu Krnova, srazil Dacii a zranil dva lidi

8. listopadu 2021 13:06 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Dopravní policisté vyšetřují dopravní nehodu, která se stala v neděli 7. listopadu 2021 patnáct minut po devatenácté hodině na obchvatu Krnova. Polský řidič v BMW 530D tam nedal přednost v jízdě a srazil se s osobním autem Dacia Duster. Při kolizi se zranili dva lidé.

Muž hodil kámen do okna bytu, když se ho snažil zadržet svědek, vytáhl zbraň

8. listopadu 2021 12:14 | Karviná | Lukáš Zavadil

Policisté řeší incident, který se v minulých dnech odehrál na jednom z karvinských sídlišť. Čtyřiatřicetiletý muž se tam po cestě do práce zastavil u domu a kamenem rozbil okno bytu. Když se ho snažil zadržet svědek, vytáhl zbraň a z místa ujel.

Komerční sdělení více

Vyvarujte se chyb při užívání více léků. Nejlépe poradí lékárník

Lidé, kteří užívají pravidelně více léčivých přípravků, by si měli dát pozor na takzvané lékové interakce. Jde o změnu účinku léku, který je podáván současně s jiným lékem nebo více léky. Na působení podávaného léčiva, na zesílení, či naopak oslabení jeho účinku ovšem může mít vliv rovněž potravina, nápoj nebo jiné chemické látky, které se do těla dostanou z okolního prostředí. V tiskové zprávě vydané u příležitosti Světového dne lékárníků na to upozorňuje Česká průmyslová zdravotní pojišťovna (ČPZP).


Lékaři FN Ostrava pacientovi nahradili endoprotézou oba kyčelní klouby najednou

Poprvé v historii Fakultní nemocnice Ostrava provedl tým Kliniky úrazové chirurgie a ortopedie výměnu obou kyčelních kloubů najednou. Přednosta doc. MUDr. Pavel Douša, CSc. se k takovému kroku rozhodl v případě operace 61letého muže. Pacient byl v dobré fyzické kondici, ale kvůli těžké artróze trpěl nesnesitelnými bolestmi v obou kyčlích a chodil jen s francouzskými holemi.

Povodí Odry: Dnes zahájíme odpouštění vody z kaskády Slezská Harta a Kružberk neškodným odtokem

Kaskáda nádrží Slezská Harta a Kružberk po celou dobu trvající povodně až dosud zadržovala veškeré přítoky a pod přehradou Kružberk byl odtok 1,5 m3/s. V řece Moravici pod kaskádou do zaústění řeky Opavy v městě Opava tekla jen voda z vydatných srážek. Dnes v ranních hodinách bude zahájeno snižování hladiny vody v nádrži Kružberk. Nebude dosažen žádný povodňový stupeň a voda se udrží v korytě. Lidem nebezpečí nehrozí.

Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.

Více