Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Lukáš Zavadil

Mladý řidič se spolujezdcem vjel do cesty osobnímu vlaku v Ropici, souprava se zdemolovaným autem zastavila 70 metrů od přejezdu

18. října 2021 7:52 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Vážná nehoda osobního motorového vlaku s osobním automobilem Kia Ceed na železničním přejezdu v obci Ropice zaměstnala v neděli 17. října 2021 večer složky Integrovaného záchranného systému. O události informoval mluvčí HZS MSK Petr Kůdela s tím, že hasiči museli ze zaklíněného vozidla opatrně vyprostit dva zraněné cestující mladšího věku. Cestující ve vlaku vyvázli bez zranění.

Perfektní spolupráce, pochvaluje si horská služba tři přeshraniční zásahy s polskými a slovenskými kolegy během jednoho dne

17. října 2021 9:59 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Tři případy, při nichž horští záchranáři spolupracovali s kolegy či policisty za hranicemi, jen během včerejšího odpoledne řešila beskydská Horská služba. O zásazích informoval náčelník beskydské horské služby Radan Jaškovský s tím, že tři případy tzv. přeshraniční spolupráce jsou ojedinělé i na Beskydy, které sousedí se dvěma státy.

Recidivista jel autem po cyklostezce, pak s kolegou utíkal strážníkům a odhazoval pervitin

15. října 2021 9:04 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Bohumínští strážníci ve spolupráci s policisty dopadli dealera pervitinu. Na začátku úspěšného zásahu bylo povšimnutí hlídky, která zaznamenala osobní auto Škoda Superb jedoucí po cyklotrase podél řeky Olše. Vůz v zákazu vjezdu strážníci zastavili a šofér uvedl, že nemá doklady. Vzápětí ale šlápl na plyn a hlídku objel.

16letý mladík okradl spícího muže na Frýdlantských mostech, než stačil zmizet, doběhli ho strážníci

15. října 2021 9:01 | Ostrava-město | Lukáš Zavadil

Stačilo jen na chvíli usnout na Frýdlantských mostech v Ostravě. Krátké zdřímnutí muže se stalo příležitostí pro 16letého mladíka, který spícímu ukradl mobilní telefon. Vše ale sledoval strážník, který obsluhoval kamerový systém, muž se tak ze svého úlovku neradoval dlouho.

Moravskoslezský kraj poděkoval zdravotníkům za pomoc v pandemii

11. října 2021 18:33 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Dříve Sestra roku, letos mimořádně galavečer s názvem Děkujeme zdravotníkům. Tradiční akce v prostorách auly VŠB-TUO ocenila zdravotníky všech sedmnácti nemocnic v regionu, Sanatoria Jablunkov i Zdravotnické záchranné služby Moravskoslezského kraje.

Dva Češi z MSK byli členy mezinárodního gangu, "floberty" upravovali na smrtící zbraně

9. října 2021 13:29 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Policisté napříč Evropou zatkli 18 lidí, kteří byli zapleteni do obchodu se zbraněmi. Podle vyjádření NCOZ upravovali palné zbraně "flobert", které jsou určeny pro volnočasové aktivity nebo sportovní účely, na zbraně se smrtícími účinky. Mezi zatčenými jsou i dva Češi, kteří mají trvalý pobyt v Moravskoslezském kraji, potvrdil to mluvčí Národní centrály proti organizovanému zločinu Jaroslav Ibehej.

Muže v lese zavalil strom, ostravský vrtulník záchranářů mu vyrazil na pomoc do Zlínského kraje

9. října 2021 10:54 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Ostravští záchranáři v pátek 8. října 2021 dopoledne vyrazili na pomoc vrtulníkem LZS MSK kolegům do Zlínského kraje a především muži, kterého ve špatně přístupném lese zavalil strom. O zásahu informoval mluvčí ZZS MSK Lukáš Humpl.

Senioři chtěli nakupovat bitcoiny, "firma" je podvedla o statisíce korun

7. října 2021 13:30 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Krajští policisté informují o několika případech podvedených seniorů, kteří chtěli nakoupit kryptoměny, ale byli podvedeni kvůli své neopatrnosti a důvěřivosti. Policie eviduje případy na Frýdeckomístecku, jeden ze seniorů přišel o více jak 400.000 korun.

Už stačilo. Recidivista na svobodě opět okrádal lidi, teď čeká na soud ve vazbě

7. října 2021 13:03 | Ostrava-město | Lukáš Zavadil

Policistům se podařilo dostat do vazby 35letého muže, který si minulý měsíc vyslechl několik obvinění za své krádeže. Mimo jiné okradl spícího muže. Svobodu při vedeném stíhání ale nevyužil a okradl dalšího člověka. Opět si vyhlédl snadný cíl - spícího muže na zastávce MHD. Netušil ale, že jej sleduje strážník, který dohlíží na kamerový systém ve městě.

Řidička na přechodu srazila 19letou dívku, náraz ji odhodil přes středový travnatý pás do protisměru

6. října 2021 8:51 | Orlová | Lukáš Zavadil

Policisté vyšetřují dopravní nehodu, která se stala v úterý 5. října 2021 v Orlové. 48letá řidička tam na přechodu pro chodce v osobním autě srazila 19letou dívku. Ta podle policejní mluvčí Zlatuše Viačkové utrpěla vážná zranění.

Komerční sdělení více

Vyvarujte se chyb při užívání více léků. Nejlépe poradí lékárník

Lidé, kteří užívají pravidelně více léčivých přípravků, by si měli dát pozor na takzvané lékové interakce. Jde o změnu účinku léku, který je podáván současně s jiným lékem nebo více léky. Na působení podávaného léčiva, na zesílení, či naopak oslabení jeho účinku ovšem může mít vliv rovněž potravina, nápoj nebo jiné chemické látky, které se do těla dostanou z okolního prostředí. V tiskové zprávě vydané u příležitosti Světového dne lékárníků na to upozorňuje Česká průmyslová zdravotní pojišťovna (ČPZP).


Lékaři FN Ostrava pacientovi nahradili endoprotézou oba kyčelní klouby najednou

Poprvé v historii Fakultní nemocnice Ostrava provedl tým Kliniky úrazové chirurgie a ortopedie výměnu obou kyčelních kloubů najednou. Přednosta doc. MUDr. Pavel Douša, CSc. se k takovému kroku rozhodl v případě operace 61letého muže. Pacient byl v dobré fyzické kondici, ale kvůli těžké artróze trpěl nesnesitelnými bolestmi v obou kyčlích a chodil jen s francouzskými holemi.

Povodí Odry: Dnes zahájíme odpouštění vody z kaskády Slezská Harta a Kružberk neškodným odtokem

Kaskáda nádrží Slezská Harta a Kružberk po celou dobu trvající povodně až dosud zadržovala veškeré přítoky a pod přehradou Kružberk byl odtok 1,5 m3/s. V řece Moravici pod kaskádou do zaústění řeky Opavy v městě Opava tekla jen voda z vydatných srážek. Dnes v ranních hodinách bude zahájeno snižování hladiny vody v nádrži Kružberk. Nebude dosažen žádný povodňový stupeň a voda se udrží v korytě. Lidem nebezpečí nehrozí.

Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.

Více