Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Lukáš Zavadil

Složky IZS cvičily likvidaci úniku amoniaku v ostravské chemičce BorsodChem MCHZ

23. září 2021 10:46 | Ostrava-Mariánské hory | Lukáš Zavadil

Více než pět desítek hasičů, policisté, strážníci a další složky IZS se ve středu dopoledne zapojily do taktického cvičení v ostravské chemičce BorsodChem MCHZ. Hasiči simulovali únik amoniaku z poškozené železniční cisterny. Podle mluvčího HZS MSK bylo cvičení také součástí prověřování vnějšího havarijního plánu chemičky. O havárii bylo systémem AMDS informováno pět desítek okolních subjektů, firem, škol, úřadů, hlavně ve čtvrti Mariánské Hory.

Seniorka se vážně zranila při práci s řetězovou pilou, na ruce si přeřízla tepnu a silně krvácela

22. září 2021 10:08 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Na pomoc sedmašedesátileté ženě, která pracovala s řetězovou pilou a zranila se, museli v úterý 21. září vyrazit záchranáři na Morávku na Frýdecko-Místecku. Žena se vážně zranila na ruce a silně tepenně krvácela. Podle mluvčího záchranářů utrpěla velkou, život ohrožující krevní ztrátu.

Policisté zadrželi muže, který vyhrožoval střelbou v Ostravě, lidem nebezpečí nehrozí

21. září 2021 16:08 | Ostrava-město | Lukáš Zavadil

Policistům se v úterý 21. září 2021 v odpoledních hodinách podařilo zadržet muže, který nebezpečně vyhrožoval. Podle informací TV Polar se jednalo o výhružky ublížení na zdraví lidem střelnou zbraní. Na sociálních sítích se během pátrání policistů objevilo několik dezinformací.

Havárie vodovodního potrubí v Moravské Ostravě, na místě se rozlilo velké množství vody

21. září 2021 11:43 | Ostrava-Centrum | Lukáš Zavadil

Velké množství vody, připomínající povodeň, zalilo v úterý 21. září 2021 ráno ulici Sadová v Moravské Ostravě. Jde o havárii litinového potrubí a následný rozsáhlý únik vody. Situaci na místě řeší pracovníci společnosti Ostravské vodárny a kanalizace, informaci o havárii potvrdila její mluvčí Radka Vanková.

Opravovaný most mezi Petřkovicemi a Přívozem je částečně zprůjezdněn, rekonstrukce by mohla být hotová už na konci října

21. září 2021 9:06 | Ostrava-město | Lukáš Zavadil

Krajský úřad vydal rozhodnutí o nočním zprůjezdnění mostu mezi Petřkovicemi a Přívozem, který prochází opravou. Podle náměstka hejtmana Radka Podstawky mohou řidiči osobních aut s okamžitou platností most využívat mezi 19. hodinou a 5. hodinou ranní, tedy v době, kdy se na opravě mostu nepracuje.

VIDEO: Pokus o sebevraždu? Muž skočil na kapotu rozjetého auta, pátrá po něm policie

20. září 2021 9:35 | Ostrava-město | Lukáš Zavadil

Policisté z obvodního oddělení Ostrava-Zábřeh pátrají po muži, který koncem srpna skočil na kapotu projíždějícího automobilu. Hrozí mu obvinění z výtržnictví a poškození cizí věci. Muž se po střetu z místa zvedl a odešel.

V lomu u Svobodných Heřmanic zahynul starší potápěč, při ponoru ztratil kontakt s kolegy

20. září 2021 8:38 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Jedenašedesátiletý potápěč v neděli 19. září 2021 zahynul na Bruntálsku při potápění v lomu u Svobodných Heřmanic. O úmrtí informoval mluvčí ZZS MSK Lukáš Humpl. Muž se potápěl se svými kolegy, ti s ním ale v průběhu ponoru ztratili kontakt a následně jej nalezli ve vodě bez známek života.

LÉTA BĚŽÍ: Odbojář Ludvík Šablatura oslavil 97. narozeniny

16. září 2021 13:48 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Ludvík Šablatura - válečný veterán a odbojář. Před nedávnem oslavil své 97. narozeniny. Narodil se v srpnu roku 1924 v beskydských Trojanovicích-Bystrém. Teď je klientem Domova Hortenzie ve Frenštátu pod Radhoštěm, kde proběhla oslava.

LÉTA BĚŽÍ: Dny rodin propagují náhradní rodinnou péči v MSK

16. září 2021 13:40 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

V Moravskoslezském kraji probíhají Dny rodin. Série tří akcí začala 5. září na hradě Sovinec a pokračovala 12. září na zámku ve Frýdku-Místku, kde získali ocenění nejlepší pěstouni. Poslední zastávkou bude 19. září Zámek Kunín.

51letý motorkář nepřežil srážku s osobním vozem na Bruntálsku, vrtulník byl při cestě na místo odvolán

12. září 2021 9:37 | Bruntál | Lukáš Zavadil

Jedenapadesátiletý motorkář v sobotu 11. září 2021 nepřežil dopravní nehodu na silnici I/11 poblíž obce Václavov u Bruntálu. U nehody, která se stala v před 18. hodinou, zasahovaly složky IZS, na místo také vzlétl vrtulník LZS, který byl ale později odvolán.

Komerční sdělení více

Vyvarujte se chyb při užívání více léků. Nejlépe poradí lékárník

Lidé, kteří užívají pravidelně více léčivých přípravků, by si měli dát pozor na takzvané lékové interakce. Jde o změnu účinku léku, který je podáván současně s jiným lékem nebo více léky. Na působení podávaného léčiva, na zesílení, či naopak oslabení jeho účinku ovšem může mít vliv rovněž potravina, nápoj nebo jiné chemické látky, které se do těla dostanou z okolního prostředí. V tiskové zprávě vydané u příležitosti Světového dne lékárníků na to upozorňuje Česká průmyslová zdravotní pojišťovna (ČPZP).


Lékaři FN Ostrava pacientovi nahradili endoprotézou oba kyčelní klouby najednou

Poprvé v historii Fakultní nemocnice Ostrava provedl tým Kliniky úrazové chirurgie a ortopedie výměnu obou kyčelních kloubů najednou. Přednosta doc. MUDr. Pavel Douša, CSc. se k takovému kroku rozhodl v případě operace 61letého muže. Pacient byl v dobré fyzické kondici, ale kvůli těžké artróze trpěl nesnesitelnými bolestmi v obou kyčlích a chodil jen s francouzskými holemi.

Povodí Odry: Dnes zahájíme odpouštění vody z kaskády Slezská Harta a Kružberk neškodným odtokem

Kaskáda nádrží Slezská Harta a Kružberk po celou dobu trvající povodně až dosud zadržovala veškeré přítoky a pod přehradou Kružberk byl odtok 1,5 m3/s. V řece Moravici pod kaskádou do zaústění řeky Opavy v městě Opava tekla jen voda z vydatných srážek. Dnes v ranních hodinách bude zahájeno snižování hladiny vody v nádrži Kružberk. Nebude dosažen žádný povodňový stupeň a voda se udrží v korytě. Lidem nebezpečí nehrozí.

Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.

Více