Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Lukáš Zavadil

VIDEO: Silně opilý muž v Ostravě-Zábřehu manipuloval se zbraní, padl i výstřel

7. září 2021 10:20 | Ostrava-město | Lukáš Zavadil

Ostravští strážníci společně s policisty zasahovali v Ostravě-Zábřehu kvůli silně opilému muži. Ten v rukou manipuloval s 9mm plynovou pistolí, která poté i nečekaně vystřelila, to vše na veřejně přístupném místě. Video z kamerového systému zveřejnila Městská policie Ostrava.

Padesátiletý muž propadl střechou haly v Hněvošicích na Opavsku, pád nepřežil

6. září 2021 22:26 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

U tragického pádu z výšky zasahovali v pondělí 6. září dopoledne zdravotničtí záchranáři. V Hněvošicích na Opavsku propadl střechou haly zemědělského družstva padesátiletý muž. Na místo vzlétl také vrtulník záchranářů.

Ostravští strážníci vyrazili do ulic sbírat infekční materiál, za víkend našli 230 injekčních stříkaček a jehel

6. září 2021 10:33 | Ostrava-město | Lukáš Zavadil

Ostravští strážníci o víkendu čistili město od infekčního materiálu. Zaměřili se na použité injekční stříkačky a jehly. Podle mluvčího Jindřicha Machů se podařilo najít 230 stříkaček a jehel, které tak zmizely z ostravských ulic. Šlo o preventivní akci, strážníci sbírají infekční materiál, který může ohrozit především děti nebo domácí zvířata, celý rok.

Noční požár v Orlové-Lutyni, hasiči během zásahu objevili tělo mrtvé ženy

5. září 2021 11:35 | Orlová | Lukáš Zavadil

V noci ze soboty na neděli 5. září 2021 hasiči zasahovali u tragického požáru bytu v Orlové-Lutyni. O události informoval mluvčí HZS MSK Petr Kůdela s tím, že v bytovém domě zasahovaly tři jednotky hasičů.

LÉTA BĚŽÍ: Krajské sportovní hry seniorů v Kopřivnici

3. září 2021 14:39 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

2. září proběhly v Kopřivnici, v tamní hale Základní školy Emila Zátopka z června přeložené krajské sportovní hry seniorů. Přihlásilo se 272 účastníků, tedy 68 družstev.

Požár seníku ve Lhotce na Frýdecko-Místecku, zasahovalo osm jednotek hasičů, škoda za 2 miliony korun

29. srpna 2021 0:32 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Škodu za dva miliony korun způsobil večerní požár seníku ve Lhotce na Frýdecko-Místecku. Na místě zasahovalo osm profesionálních i dobrovolných hasičských jednotek z Frýdku-Místku, Nošovic a okolí. Zasažen byl seník o půdorysu přibližně 20x60 metrů.

Ve stanici Ostrava-Stodolní proud z troleje zasáhl mladého muže, záchranáři ho museli defibrilovat

28. srpna 2021 21:25 | Ostrava-město | Lukáš Zavadil

Proud z troleje ve vlakové stanici Ostrava-Stodolní vážně zranil čtyřiadvacetiletého muže. Posádky zdravotníků na místo vyrazily před třináctou hodinou v sobotu 28. srpna 2021. O události informoval mluvčí ZZS MSK Lukáš Humpl.

Policejní manévry v Havířově, nebezpečný muž se před zatčením zamkl v chatce a vyhrožoval výbušninou

27. srpna 2021 15:39 | Havířov | Lukáš Zavadil

Policisté spolu se zásahovou jednotkou v pátek odpoledne zasahovali v chatové osadě na Orlovské ulici v Havířově. Měli zde zadržet podezřelou osobu, která nenastoupila do výkonu trestu a je podezřelá ze spáchání dalších trestných činů. Muž se ale po příjezdu policistů uzamkl do chatky.

Devadesátiletá seniorka špatně odbočila na dálnici, otočila se a zpět jela v protisměru. Policistům řekla, že zpanikařila

27. srpna 2021 13:55 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Devadesátiletá seniorka za volantem se otočila do protisměru na dálnici D1 ve směru na Ostravu. Podle svých slov špatně odbočila a proto se vrátila zpět v odstavném pruhu. Dálniční policisté při první kontrole, na kterou byli přivoláni, neobjevili žádné vozidlo, následně ale byli znovu informováni, že auto, které odpovídá prvotnímu popisu, stojí na sjezdu z dálnice.

LÉTA BĚŽÍ: Ostravští strážníci stále instalují Senior linky

27. srpna 2021 12:53 | Ostrava-město | Lukáš Zavadil

Bezpečnost seniorů a jak se o ni starají strážníci Městské policie Ostrava, to je téma reportáže, která byla odvysílána v pořadu Léta běží.

Komerční sdělení více

Vyvarujte se chyb při užívání více léků. Nejlépe poradí lékárník

Lidé, kteří užívají pravidelně více léčivých přípravků, by si měli dát pozor na takzvané lékové interakce. Jde o změnu účinku léku, který je podáván současně s jiným lékem nebo více léky. Na působení podávaného léčiva, na zesílení, či naopak oslabení jeho účinku ovšem může mít vliv rovněž potravina, nápoj nebo jiné chemické látky, které se do těla dostanou z okolního prostředí. V tiskové zprávě vydané u příležitosti Světového dne lékárníků na to upozorňuje Česká průmyslová zdravotní pojišťovna (ČPZP).


Lékaři FN Ostrava pacientovi nahradili endoprotézou oba kyčelní klouby najednou

Poprvé v historii Fakultní nemocnice Ostrava provedl tým Kliniky úrazové chirurgie a ortopedie výměnu obou kyčelních kloubů najednou. Přednosta doc. MUDr. Pavel Douša, CSc. se k takovému kroku rozhodl v případě operace 61letého muže. Pacient byl v dobré fyzické kondici, ale kvůli těžké artróze trpěl nesnesitelnými bolestmi v obou kyčlích a chodil jen s francouzskými holemi.

Povodí Odry: Dnes zahájíme odpouštění vody z kaskády Slezská Harta a Kružberk neškodným odtokem

Kaskáda nádrží Slezská Harta a Kružberk po celou dobu trvající povodně až dosud zadržovala veškeré přítoky a pod přehradou Kružberk byl odtok 1,5 m3/s. V řece Moravici pod kaskádou do zaústění řeky Opavy v městě Opava tekla jen voda z vydatných srážek. Dnes v ranních hodinách bude zahájeno snižování hladiny vody v nádrži Kružberk. Nebude dosažen žádný povodňový stupeň a voda se udrží v korytě. Lidem nebezpečí nehrozí.

Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.

Více