Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Lukáš Zavadil

Zásahová jednotka v Čeladné, psychicky nemocný muž tam vyhrožoval použitím zbraně

18. srpna 2021 13:39 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Policisté zasahovali v sobotu 14. srpna 2021 před polednem v Čeladné. Podle policejní mluvčí tam zřejmě psychicky nemocný muž vyhrožoval použitím střelné zbraně, proto byla na místo přivolána krajská zásahová služba, která jej zadržela.

Cyklista se srazil s bruslařkou u Olešné, z místa nehody odjel a pátrá po něm policie

17. srpna 2021 10:49 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

AKTUALIZACE: Policisté již znají identitu muže, pátrání není aktuální. Dopravní policisté pátrali po muži, který se na kole srazil s bruslařkou nedaleko restaurace Rybářská bašta Olešná. O nehodě informovala mluvčí PČR Zlatuše Viačková s tím, že se stala v sobotu 14. srpna okolo druhé hodiny odpolední a skončila zraněním bruslařky.

Na cyklistu spadl dvacetimetrový strom, v bezvědomí jej vyprošťovali hasiči

17. srpna 2021 9:48 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Dvacet metrů vysoký listnatý strom spadl v pondělí 16. srpna 2021 odpoledne na projíždějícího cyklistu na okraji Vrbna pod Pradědem na Bruntálsku. Nehoda se stala nedaleko tamního Zámeckého potoka. Šlo o muže středního věku, který po kolizi skončil v bezvědomí. Strom na něj spadl zřejmě po větrném poryvu, při jízdě po silnici ve směru na Pustou Rudnou.

24tunový návěs se za jízdy utrhl z tahače na frekventované silnici v Ostravě, hasiči museli povolat silný jeřáb

16. srpna 2021 14:39 | Ostrava-město | Lukáš Zavadil

U neobvyklé nehody v pondělí dopoledne zasahovaly dvě jednotky hasičů na Opavské ulici v Ostravě-Porubě. Na úrovni s Třebovicemi se z jedoucího tahače Mercedes utrhl návěs s 24 tunami betonových stavebních překladů a zůstal stát na pravém okraji silnice za křižovatkou Opavské s Martinovskou ulicí ve směru na Svinov. O zásahu informoval mluvčí HZS MSK Petr Kůdela.

Muž uklouzl a spadl ze srázu u Vysutého vodopádu v Beskydech, na místo letěl vrtulník záchranářů

15. srpna 2021 16:56 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Devětadvacetiletý muž v těžko přístupném terénu u Vysutého vodopádu na Frýdecko-Místecku uklouzl a spadl ze srázu. Incident se stal v neděli 15. srpna 2021 v jedenáct hodin dopoledne. Na pomoc zraněnému vyrazili záchranáři ZZS MSK a také členové Horské služby. Na místo vzlétl i vrtulník LZS Ostrava. O zásahu informoval mluvčí ZZS MSK Ladislav Lang.

Požár lisu na slámu ve Staré Bělé způsobil škodu za 150 tisíc, na místě zasahovaly tři cisterny hasičů

14. srpna 2021 16:10 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Požár balíku slámy v lisovacím stroji ve Staré Bělé zaměstnal v sobotu 14. srpna 2021 hasiče HZS MSK. Požár byl ohlášen necelou půlhodinu po poledni. O události informoval mluvčí HZS MSK Jakub Kozák.

Seniorka doma upadla na podlahu a nemohla se zvednout, syn jí na dálku zavolal na pomoc strážníky

14. srpna 2021 14:03 | Opava | Lukáš Zavadil

Seniorce, která ve svém bytě upadla na zem a nemohla se zvednout, pomohli v pátek 13. srpna 2021 strážníci Městské policie Opava a také profesionální hasiči. Informaci o ženě předal strážníkům na lince 156 její syn, který byl v té době v Olomouci. Řekl, že mu volala sousedka s tím, že maminka upadla na zem a byt je uzamčený. O zásahu informovali na svém facebooku strážníci MP Opava.

VIDEO: Exploze v přímém přenosu! Policisté se stali svědky výbuchu pneumatiky kamionu

13. srpna 2021 17:11 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Policisté Dopravního inspektorátu Karviná se v pátek odpoledne stali svědky exploze pneumatiky projíždějícího kamionu. Nehoda se stala krátce po 14. hodině na hlavním tahu mezi Ostravou a Karvinou, poblíž restaurace Valachovec v Petřvaldu. Incident zaznamenala palubní kamera služebního auta, ve kterém dopravní policisté prováděli dohled v dopravní špičce.

Muž kradl v chatkách v porubské zahrádkářské kolonii, policisté ho dopadli s bazénovou filtrací v rukou

13. srpna 2021 10:08 | Ostrava-Poruba | Lukáš Zavadil

Policisté dopadli 40letého muže, který má na svědomí sérii vloupání v zahrádkářské kolonii v Ostravě-Porubě. Z oblasti odnášel vše, co se dalo zpeněžit. Pachatel byl dopaden poté, co jej zahlédl muž po jedné z krádeží a vše nahlásil policistům.

Tři zranění lidé, zaklíněná osoba v autě. Noční nehoda na D1 uzavřela dálnici na Polsko

13. srpna 2021 9:39 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Nehoda dvou osobních automobilů v pátek 13. srpna v noci uzavřela provoz na dálnici D1 u Bohumína ve směru na Polsko. Hasiči museli vyprostit jednu zaklíněnou osobu, celkem se zranili tři lidé. O zásahu informoval mluvčí HZS MSK Lukáš Popp.

Komerční sdělení více

Vyvarujte se chyb při užívání více léků. Nejlépe poradí lékárník

Lidé, kteří užívají pravidelně více léčivých přípravků, by si měli dát pozor na takzvané lékové interakce. Jde o změnu účinku léku, který je podáván současně s jiným lékem nebo více léky. Na působení podávaného léčiva, na zesílení, či naopak oslabení jeho účinku ovšem může mít vliv rovněž potravina, nápoj nebo jiné chemické látky, které se do těla dostanou z okolního prostředí. V tiskové zprávě vydané u příležitosti Světového dne lékárníků na to upozorňuje Česká průmyslová zdravotní pojišťovna (ČPZP).


Lékaři FN Ostrava pacientovi nahradili endoprotézou oba kyčelní klouby najednou

Poprvé v historii Fakultní nemocnice Ostrava provedl tým Kliniky úrazové chirurgie a ortopedie výměnu obou kyčelních kloubů najednou. Přednosta doc. MUDr. Pavel Douša, CSc. se k takovému kroku rozhodl v případě operace 61letého muže. Pacient byl v dobré fyzické kondici, ale kvůli těžké artróze trpěl nesnesitelnými bolestmi v obou kyčlích a chodil jen s francouzskými holemi.

Povodí Odry: Dnes zahájíme odpouštění vody z kaskády Slezská Harta a Kružberk neškodným odtokem

Kaskáda nádrží Slezská Harta a Kružberk po celou dobu trvající povodně až dosud zadržovala veškeré přítoky a pod přehradou Kružberk byl odtok 1,5 m3/s. V řece Moravici pod kaskádou do zaústění řeky Opavy v městě Opava tekla jen voda z vydatných srážek. Dnes v ranních hodinách bude zahájeno snižování hladiny vody v nádrži Kružberk. Nebude dosažen žádný povodňový stupeň a voda se udrží v korytě. Lidem nebezpečí nehrozí.

Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.

Více