Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Lukáš Zavadil

Tři zranění lidé, zaklíněná osoba v autě. Noční nehoda na D1 uzavřela dálnici na Polsko

13. srpna 2021 9:39 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Nehoda dvou osobních automobilů v pátek 13. srpna v noci uzavřela provoz na dálnici D1 u Bohumína ve směru na Polsko. Hasiči museli vyprostit jednu zaklíněnou osobu, celkem se zranili tři lidé. O zásahu informoval mluvčí HZS MSK Lukáš Popp.

V tošovickém Heiparku se utopil sedmiletý chlapec, tělo nalezli potápěči během intenzivní pátrací akce

12. srpna 2021 18:27 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Sedmiletý chlapec zemřel ve čtvrtek 12. srpna 2021 během koupání v tošovickém Heiparku. Po dítěti pátraly zhruba tři desítky policistů poté, co bylo nahlášeno jeho zmizení. Nádrž v areálu Heipark nedaleko Oder na Novojičínsku je v teplých měsících oblíbeným místem pro koupání. Tamní vodní plochu nehlídá plavčík.

Tragická dopravní nehoda v Porubě. 25letý řidič srazil chodce, muž následkům zranění podlehl na místě

1. srpna 2021 9:59 | Ostrava-město | Lukáš Zavadil

Policisté vyšetřují tragický střet osobního auta a chodce v Ostravě-Porubě. 25letý muž z Ostravy ve vozidle BMW 640D srazil v pátek 30. července před 23. hodinou 30letého muže, který přecházel silnici. Chodec nehodu nepřežil, zemřel na místě. O události informoval policejní mluvčí René Černohorský.

Tříměsíční kojenec zůstal nešťastnou náhodou zamčený v rozpáleném autě, mamince pomohli policisté

30. července 2021 11:41 | Opava | Lukáš Zavadil

Dvacet minut po desáté hodině dopolední 29. července 2021 zasahovala policejní autohlídka na ulici Stojanova v Opavě. Policisté byli vysláni k zaparkovanému vozu, ve kterém se nachází malé dítě a nejdou mu otevřít dveře.

VIDEO: 35letý zdrogovaný řidič ujížděl na skútru, projel i zátaras a na policisty nebezpečně najížděl

30. července 2021 8:43 | Ostrava-město | Lukáš Zavadil

Policisté mají za sebou další nebezpečnou honičku, která skončila havárií ujíždějícího muže na skútru. Obešla se ale bez zranění. Mužům zákona odmítal zastavit 35letý muž pod vlivem návykových látek. Upozornil na sebe stylem jízdy.

Mezi Frýdkem-Místkem a Pstružím začne v pondělí 2. srpna oprava silnice I/56, provoz zůstane zachován bez nutnosti objíždky

30. července 2021 8:16 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

V pondělí 2. srpna začne oprava silnice I/56 mezi Frýdkem-Místkem a Pstružím. Na práce řidiče už od neděle upozorní nové dopravní značení. Rekonstrukce si vyžádá 125,7 milionů korun bez DPH.

LÉTA BĚŽÍ: Začala revitalizace Domova Březiny v Petřvaldu

29. července 2021 14:36 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Historický okamžik - i takto popisují obyvatelé nebo zaměstnanci Domova Březiny v Petřvaldu demolici, která s následnou stavbou změní zcela zastaralý domov na moderní komunitní bydlení. Natáčeli jsme u symbolického předání stavby.

DOPRAVNÍ REVUE: Probíhá rekonstrukce mostu přes Odru v Ostravě

29. července 2021 14:28 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Před několika dny začala oprava mostů přes Odru na Opavské ulici v Ostravě. Jde o kompletní rekonstrukci dalšího úseku silnice a mostů, který navazuje na Svinovské mosty. Provoz byl v obou směrech sveden do jednoho jízdního pruhu.

U Frýdlantu nad Ostravicí havarovalo ultralehké letadlo, z hořícího stroje pilota vytáhl svědek události

29. července 2021 11:47 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Nedaleko letiště ve Frýdlantu nad Ostravicí havarovalo ultralehké letadlo. Svědkové uvedli, že slyšeli, jak stroji vynechával motor. Na místě zasahují složky IZS. Stroj po pádu začal hořet. Pilota (ročník 1955) vytáhli svědci.

Hasiči zasahovali u nočního požáru výrobní linky a střechy haly, škoda za 200 milionů korun

29. července 2021 8:47 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Požár výrobní linky a střechy výrobní haly zaměstnal v noci na čtvrtek 29. července jedenáct jednotek profesionálních a dobrovolných hasičů v Břidličné na Bruntálsku. Podle mluvčího HZS MSK Petra Kůdely, který o události informoval, se zásah obešel bez zranění, ale s předběžně odhadovanou škodou 200 milionů korun. Hasiči uchránili před ohněm další přilehlé výrobní haly.

Komerční sdělení více

Vyvarujte se chyb při užívání více léků. Nejlépe poradí lékárník

Lidé, kteří užívají pravidelně více léčivých přípravků, by si měli dát pozor na takzvané lékové interakce. Jde o změnu účinku léku, který je podáván současně s jiným lékem nebo více léky. Na působení podávaného léčiva, na zesílení, či naopak oslabení jeho účinku ovšem může mít vliv rovněž potravina, nápoj nebo jiné chemické látky, které se do těla dostanou z okolního prostředí. V tiskové zprávě vydané u příležitosti Světového dne lékárníků na to upozorňuje Česká průmyslová zdravotní pojišťovna (ČPZP).


Lékaři FN Ostrava pacientovi nahradili endoprotézou oba kyčelní klouby najednou

Poprvé v historii Fakultní nemocnice Ostrava provedl tým Kliniky úrazové chirurgie a ortopedie výměnu obou kyčelních kloubů najednou. Přednosta doc. MUDr. Pavel Douša, CSc. se k takovému kroku rozhodl v případě operace 61letého muže. Pacient byl v dobré fyzické kondici, ale kvůli těžké artróze trpěl nesnesitelnými bolestmi v obou kyčlích a chodil jen s francouzskými holemi.

Povodí Odry: Dnes zahájíme odpouštění vody z kaskády Slezská Harta a Kružberk neškodným odtokem

Kaskáda nádrží Slezská Harta a Kružberk po celou dobu trvající povodně až dosud zadržovala veškeré přítoky a pod přehradou Kružberk byl odtok 1,5 m3/s. V řece Moravici pod kaskádou do zaústění řeky Opavy v městě Opava tekla jen voda z vydatných srážek. Dnes v ranních hodinách bude zahájeno snižování hladiny vody v nádrži Kružberk. Nebude dosažen žádný povodňový stupeň a voda se udrží v korytě. Lidem nebezpečí nehrozí.

Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.

Více