Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Lukáš Zavadil

Automobilová honička v Orlové. Muž se zákazem řízení policii neujel, měl už být za mřížemi a přiznal, že je na pervitinu

27. srpna 2021 11:40 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Banální silniční kontrolou začalo pronásledování řidiče, který, jak se později ukázalo, měl nastoupit do vězení. Za volantem nezastavil policistům a s vozem VW Golf začal ujíždět. Později také vyšlo najevo, že řídil i přesto, že má vyslovený zákaz řízení, navíc jel ve vozu, který užíval neoprávněně.

Mám žízeň a přišel jsem se napít vody, říkal zloděj majitelům vykradených domů a bytů. 34letý muž kradl, co se dalo

27. srpna 2021 8:40 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Vloupání do bytů v panelových domech nebo v rodinných domcích v Ostravě má nejméně od poloviny června tohoto roku na svědomí 34letý recidivista. Policistům se ho podařilo dopadnou i díky všímavému člověku, který jej natočil, když před jeho zraky skákal z okna místnosti, kterou předtím vykradl. Zloděj v té době nic netušil, naskočil na kolo a odjel.

Hasiči na Opavsku odchytávali klokana a mladé býky, kteří se pohybovali v kolejišti

26. srpna 2021 10:04 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Moravskoslezští hasiči mají za sebou dva nezvyklé zásahy. V pondělí 23. 8. 2021 odchytávali klokaního samce, který utekl z výběhu Dětského ranče v Hlučíně. Ve středu 25. 8. 2021 pak zajistili bezpečný odchyt mladých býků, kteří ohrožovali provoz na železniční trati mezi stanicemi Háj ve Slezsku a Děhylov. Podle mluvčího HZS MSK Petra Kůdely musela být kvůli této události dočasně snížena rychlost projíždějících vlakových souprav.

PÁTRÁNÍ: Policisté hledají 75letou seniorku z Ostravy, může být v přímém ohrožení života a zdraví

25. srpna 2021 15:18 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

AKTUALIZACE: Policejní mluvčí Eva Michalíková v pátek 27. 8. oznámila, že seniorka je již nalezena a je v pořádku. Pátrání již není aktuální.

VIDEO: Loupež za bílého dne v Ostravě-Porubě, recidivista si oběť vyhlédl v tramvaji, on i další lupiči skončili ve vazbě

25. srpna 2021 10:22 | Ostrava-město | Lukáš Zavadil

Sérií loupežných přepadení se v minulých dnech zabývali kriminalisté z Ostravy-Poruby. Všechny případy se staly během letních dnů a podařilo se je objasnit díky osobní znalosti a operativní činnosti policistů. Záznam jedné z loupeží, která se stala za bílého dne, policisté zveřejnili.

VIDEO: Policie pátrá po pachateli, který v centru Ostravy na staveništi kradl měděné kabely a další materiál

24. srpna 2021 9:40 | Ostrava-město | Lukáš Zavadil

Policisté pátrají po pachateli, který v centru Ostravy dvakrát v jednom týdnu překonal mobilní oplocení a vnikl do prostoru staveniště. Poté odcizil stavební materiál a měděné kabely. Policisté zveřejnili videozáznam, na kterém je zachycen mladý muž. Nebylo upřesněno, zda se jedná o pachatele, vše tomu ale nasvědčuje.

Kvůli klimatickým změnám se na Ostravsku usadila kobylka kuželohlavá, potvrdil to pětiletý výzkum odborníků

24. srpna 2021 9:14 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Kobylka kuželohlavá rozsáhle expandovala na Ostravsku vlivem klimatické změny. Prokázali to biologové Přírodovědecké fakulty Ostravské univerzity (PřF OU) během pětiletého výzkumu, do kterého se zapojili i amatérští pozorovatelé z řad veřejnosti.

Mezi Bohumínem a Dolní Lutyní havaroval tahač s návěsem, řidič je v ohrožení života v nemocnici

24. srpna 2021 8:53 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Na silnici I/67 mezi Bohumínem a Dolní Lutyní v pondělí podvečer havaroval tahač s návěsem. O nehodě informovala mluvčí PČR Zlatuše Viačková s tím, že dvaapadesátiletý řidič leží v nemocnici v ohrožení života.

Muž tlačil kradený skútr po chodníku, strážníkům tvrdil, že stroj koupil od neznámého člověka

23. srpna 2021 10:54 | Ostrava-město | Lukáš Zavadil

Zvláštní chování muže, který u vlakového nádraží Ostrava-střed tlačil skútr, zaujalo ve čtvrtek strážníky ostravské městské policie. Brzy se ukázalo, že jde o kradený motocykl s kradenou poznávací značkou. Muž uvedl, že skútr koupil od neznámého člověka.

Požár plynového potrubí ve Vrbně pod Pradědem, hasiči evakuovali 41 lidí

18. srpna 2021 14:41 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Hasiči od středeční 11. hodiny zasahovali u požáru plynového potrubí ve Vrbně pod Pradědem. O zásahu informoval mluvčí HZS MSK Petr Kůdela s tím, že potrubí bylo poškozeno při výkopových pracích. Evakuováno muselo být 41 lidí z blízkého okolí. Nikdo nebyl zraněn.

Komerční sdělení více

Vyvarujte se chyb při užívání více léků. Nejlépe poradí lékárník

Lidé, kteří užívají pravidelně více léčivých přípravků, by si měli dát pozor na takzvané lékové interakce. Jde o změnu účinku léku, který je podáván současně s jiným lékem nebo více léky. Na působení podávaného léčiva, na zesílení, či naopak oslabení jeho účinku ovšem může mít vliv rovněž potravina, nápoj nebo jiné chemické látky, které se do těla dostanou z okolního prostředí. V tiskové zprávě vydané u příležitosti Světového dne lékárníků na to upozorňuje Česká průmyslová zdravotní pojišťovna (ČPZP).


Lékaři FN Ostrava pacientovi nahradili endoprotézou oba kyčelní klouby najednou

Poprvé v historii Fakultní nemocnice Ostrava provedl tým Kliniky úrazové chirurgie a ortopedie výměnu obou kyčelních kloubů najednou. Přednosta doc. MUDr. Pavel Douša, CSc. se k takovému kroku rozhodl v případě operace 61letého muže. Pacient byl v dobré fyzické kondici, ale kvůli těžké artróze trpěl nesnesitelnými bolestmi v obou kyčlích a chodil jen s francouzskými holemi.

Povodí Odry: Dnes zahájíme odpouštění vody z kaskády Slezská Harta a Kružberk neškodným odtokem

Kaskáda nádrží Slezská Harta a Kružberk po celou dobu trvající povodně až dosud zadržovala veškeré přítoky a pod přehradou Kružberk byl odtok 1,5 m3/s. V řece Moravici pod kaskádou do zaústění řeky Opavy v městě Opava tekla jen voda z vydatných srážek. Dnes v ranních hodinách bude zahájeno snižování hladiny vody v nádrži Kružberk. Nebude dosažen žádný povodňový stupeň a voda se udrží v korytě. Lidem nebezpečí nehrozí.

Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.

Více