Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Lukáš Zavadil

Hasiči zasahovali u požáru přízemního bytu ve Slezské Ostravě. Zachránili muže, který se nadýchal kouře

14. ledna 2022 13:34 | Ostrava-Slezská Ostrava | Lukáš Zavadil

Ve čtvrtek 13. ledna 2022 večer zasahovali hasiči ve Slezské Ostravě u požáru přízemního bytu. Pomocí žebříku zachránili muže středního věku, který se nadýchal kouře. Vnitřkem domu pak vyvedli dalšího člověka. Dalších devět lidí dům opustilo ještě před příjezdem hasičů.

Ranní dopravní nehoda v Návsí. Hasiči museli vyprostit zraněného řidiče, pak vytáhli auto ze svahu

14. ledna 2022 13:24 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Ranní nehoda osobního automobilu zaměstnala v pátek 14. ledna 2022 tři jednotky hasičů v Návsí. Vozidlo skončilo na pravém boku ve svahu ve křoví. Řidiče museli hasiči vyprostit a předat zdravotníkům, poté přeložili havarované auto na vozidlo odtahové služby.

Zloděj ukradl z auta sedačku pro handicapované dítě za 70.000 korun, rodina teď se synem nemůže cestovat

14. ledna 2022 9:22 | Ostrava-město | Lukáš Zavadil

Policie pátrá po zloději, který v Ostravě-Hrabůvce ukradl ze zaparkovaného auta drahou sedačku pro handicapované dítě. Její pořizovací cena je okolo 70.000 korun. Zloděj zároveň vzal malý technický průkaz a povinnou výbavu vozidla.

V Návsí shořel rozestavěný srub. Hasiči museli k příjezdu použít sněžné řetězy, škoda za 4 miliony

13. ledna 2022 22:31 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Tři minuty před osmnáctou hodinou ve čtvrtek 13. ledna 2022 byl nahlášen rozsáhlý požár rozestavěného srubu pod vrcholem Filipka v Návsí, nedaleko Jablunkova. Na místo okamžitě vyrazilo pět hasičských jednotek. Hasičům ale zásah zkomplikovala složitá dostupnost terénu, informoval o tom mluvčí HZS MSK Jakub Kozák.

Bagr zapadl při čištění bahna v rybníku, hasiči jej odkopali, vylovili a poté opláchli

12. ledna 2022 11:38 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Při čištění nánosu bahna v rybníku v obci Závada na Hlučínsku zapadl bagr. Vysvobodit ho museli profesionální hasiči. Zásah proběhl v úterý 11. ledna 2022 večer. Následný oplach zajistili místní hasiči.

Silný zápach chemikálií odhalil další ostravskou varnu pervitinu, policistům ji nahlásil muž z domu v Porubě

12. ledna 2022 7:53 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Na silný zápach acetonu v jednom z bytů upozornil na konci roku policisty jeden z obyvatel domu v Ostravě-Porubě. Policisté na místě brzy odhalili varnu pervitinu. Podle mluvčí PČR Evy Michalíkové byl už při vstupu do domu cítit silný zápach po chemikáliích.

V lese mezi Novou Bělou a Dubinou byly nalezeny lidské kosterní pozůstatky, může jít o bezdomovce

11. ledna 2022 12:11 | Ostrava-město | Lukáš Zavadil

Mezi Novou Bělou a Dubinou byly v pondělí 10. ledna 2022 nalezeny lidské kosterní pozůstatky. Oznámila to ostravská policie. Šlo o místo nedaleko ulice Plzeňská, ve volném prostoru u lesíka.

Záchranářský vrtulník nad Ostravou někdo oslňoval laserem, pilot musel nouzově přistát

11. ledna 2022 8:04 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Ostravští kriminalisté pátrají po zatím neznámém člověku, který ve čtvrtek 6. ledna 2022 okolo 16:50 hodin v Ostravě-Staré Bělé nebo v blízkém okolí úmyslně oslňoval laserem osádku záchranářského vrtulníku.

V hořící stodole v Trnávce zahynulo 30 slepic a 3 králíci, majitel musel objekt zdemolovat bagrem

10. ledna 2022 14:32 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

V pondělí 10. ledna 2022 brzy ráno zasahovali hasiči u požáru stodoly v Trnávce na Novojičínsku. Při požáru uhynulo 30 slepic a 3 králíci. Mluvčí HZS MSK Petr Kůdela informoval, že požár pravděpodobně způsobila technická závada na elektroinstalaci.

Při požáru dřeva v kotelně se zranil majitel domu, hasiči mu poskytli kyslík

10. ledna 2022 13:51 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Požár dřeva v kotelně rodinného domku v obci Pržno na Frýdecko-Místecku zaměstnal v neděli 9. ledna 2022 tři jednotky hasičů. Při požáru, jehož příčina je zatím v šetření, se zranil majitel domu.

Komerční sdělení více

Vyvarujte se chyb při užívání více léků. Nejlépe poradí lékárník

Lidé, kteří užívají pravidelně více léčivých přípravků, by si měli dát pozor na takzvané lékové interakce. Jde o změnu účinku léku, který je podáván současně s jiným lékem nebo více léky. Na působení podávaného léčiva, na zesílení, či naopak oslabení jeho účinku ovšem může mít vliv rovněž potravina, nápoj nebo jiné chemické látky, které se do těla dostanou z okolního prostředí. V tiskové zprávě vydané u příležitosti Světového dne lékárníků na to upozorňuje Česká průmyslová zdravotní pojišťovna (ČPZP).


Lékaři FN Ostrava pacientovi nahradili endoprotézou oba kyčelní klouby najednou

Poprvé v historii Fakultní nemocnice Ostrava provedl tým Kliniky úrazové chirurgie a ortopedie výměnu obou kyčelních kloubů najednou. Přednosta doc. MUDr. Pavel Douša, CSc. se k takovému kroku rozhodl v případě operace 61letého muže. Pacient byl v dobré fyzické kondici, ale kvůli těžké artróze trpěl nesnesitelnými bolestmi v obou kyčlích a chodil jen s francouzskými holemi.

Povodí Odry: Dnes zahájíme odpouštění vody z kaskády Slezská Harta a Kružberk neškodným odtokem

Kaskáda nádrží Slezská Harta a Kružberk po celou dobu trvající povodně až dosud zadržovala veškeré přítoky a pod přehradou Kružberk byl odtok 1,5 m3/s. V řece Moravici pod kaskádou do zaústění řeky Opavy v městě Opava tekla jen voda z vydatných srážek. Dnes v ranních hodinách bude zahájeno snižování hladiny vody v nádrži Kružberk. Nebude dosažen žádný povodňový stupeň a voda se udrží v korytě. Lidem nebezpečí nehrozí.

Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.

Více