Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Marek Remeta

Občané F-M mohou opět přispívat do vánoční sbírky

8. prosince 2016 17:08 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Město Frýdek-Místek i letos pořádá tradiční veřejnou sbírku „Vánoční strom“. Zahájena byla 25. listopadu a potrvá až do konce roku. Výtěžek sbírky je určen pro Domov Přístav.

Dětské pacienty nemocniceve F-M navštívil Mikuláš

8. prosince 2016 17:01 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Malé pacienty frýdeckomístecké nemocnice navštívil Mikuláš se svými pomocníky anděly a čertem. Do kostýmů se oblékli extraligoví házenkáři a úspěšné volejbalistky.

Židovský hřbitov ve Frýdku je chráněn před vandaly

7. prosince 2016 14:08 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Židovský hřbitov ve Frýdku prošel zabezpečením, které ho má ochránit před útoky vandalů. V minulosti se totiž často stávalo, že do něj pronikali lidé, kteří v něm neměli co dělat, a někteří se dokonce bavili ničením náhrobků. Tomu už by teď měl být konec.

Primátor Frýdku-Místku čelí novému obvinění

7. prosince 2016 13:09 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Primátor Frýdku-Místku Michal Pobucký čelí novému obvinění. Trestní oznámení podal bývalý koaliční partner a nyní člen opozice Radim Vrbata z hnutí ANO. Obvinění se týká prodeje městských pozemků.

Město Frýdek-Místek rozsvítilo vánoční strom

5. prosince 2016 17:40 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Město Frýdek-Místek uplynulý pátek rozsvítilo svůj vánoční strom. Oficiální zahájení adventu si nenechaly ujít tisíce lidí, kteří zaplnily náměstí Svobody. Připraven byl i bohatý doprovodný program a hudební vystoupení.

Ve F-M proběhlo 16. zasedání zastupitelstva města

5. prosince 2016 17:36 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Na frýdeckém magistrátu proběhlo 16. zasedání zastupitelstva města. Zastupitelé schvalovali návrh rozpočtu na příští rok. Zabývali se ale také Programem regenerace městských památkových rezervací a zón a připravena byla i prezentace s názvem Brownfield areálu ArcelorMittal Frýdek-Místek.

Ve čtvrtek 15. 12. proběhnou “mini” farmářské trhy

2. prosince 2016 17:45 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Série Beskydských farmářských trhů je pro tento rok u konce. Ve Frýdku-Místku ji ukončily trhy zaměřené na advent. Pokud jste nestihli nakoupit vše, co jste potřebovali, budete mít ale ještě jednu možnost.

Objevte Skleněnou krásu Vánoc v Muzeu Beskyd

2. prosince 2016 12:25 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Muzeum Beskyd zve širokou veřejnost na novou výstavu. Jmenuje se Skleněná krása Vánoc, a jak název napovídá, jedná se o výstavu krásných skleněných baňek a jiných vánočních ozdob.

TS F-M vyhlásily soutěž o nejhezčí vánoční stromek

1. prosince 2016 17:48 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Děti z mateřských školek a žáci základních škol se mohou zapojit do soutěže, kterou pro ně připravily Technické služby. Jedná se o soutěž o nejhezčí vánoční strom a o nejpěknější květinový záhon. Pro vítěze je připraven finanční dar.

F-M poskytuje dotace na změnu způsobu vytápění

1. prosince 2016 17:41 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Město Frýdek-Místek zkraje příštího roku vyhlásí svůj dotační program, v němž mohou lidé zažádat o příspěvek na změnu způsobu vytápění. Spolu s kotlíkovými dotacemi tak mohou získat další peníze navíc.

Komerční sdělení více

Lékaři FN Ostrava pacientovi nahradili endoprotézou oba kyčelní klouby najednou

Poprvé v historii Fakultní nemocnice Ostrava provedl tým Kliniky úrazové chirurgie a ortopedie výměnu obou kyčelních kloubů najednou. Přednosta doc. MUDr. Pavel Douša, CSc. se k takovému kroku rozhodl v případě operace 61letého muže. Pacient byl v dobré fyzické kondici, ale kvůli těžké artróze trpěl nesnesitelnými bolestmi v obou kyčlích a chodil jen s francouzskými holemi.

Povodí Odry: Dnes zahájíme odpouštění vody z kaskády Slezská Harta a Kružberk neškodným odtokem

Kaskáda nádrží Slezská Harta a Kružberk po celou dobu trvající povodně až dosud zadržovala veškeré přítoky a pod přehradou Kružberk byl odtok 1,5 m3/s. V řece Moravici pod kaskádou do zaústění řeky Opavy v městě Opava tekla jen voda z vydatných srážek. Dnes v ranních hodinách bude zahájeno snižování hladiny vody v nádrži Kružberk. Nebude dosažen žádný povodňový stupeň a voda se udrží v korytě. Lidem nebezpečí nehrozí.


Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.

Protipovodňový efekt připravované vodní nádrže Nové Heřminovy je nezpochybnitelný

V současné době jsou již vybudována technická a přírodě blízká opatření v povodí horní Opavy. Zásadní prvek efektivního dosažení potřebné povodňové ochrany tohoto území, což je vodní nádrž k akumulaci povodňových průtoků Nové Heřminovy, však stále chybí. Jasně se ukazuje, že přírodě blízká opatření a drobná doprovodná opatření v povodí přispívají ke zmírnění malých povodní, ale na zvládání extrémních povodňových situací nemají prakticky vliv.

FN Ostrava funguje ve standardním režimu

Rádi bychom ubezpečili naše pacienty, že Fakultní nemocnice Ostrava funguje ve standardním režimu. Plánované operační výkony se neruší, ambulantní provoz pokračuje bez omezení. Samozřejmě, že povodně zasáhly i řadu našich zaměstnanců, kteří se zatím nemohli dostat do práce. Na jejich pozice nastoupili kolegové.

Více