Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Marek Remeta

Ve F-M odstartuje pilotní projekt na zničení jmelí

1. prosince 2016 13:03 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Ve Frýdku-Místku ještě v tomto roce odstartuje pilotní projekt na zničení jmelí. Vedení města se jako jedno z prvních v České republice rozhodlo vyzkoušet v boji se jmelím speciální techniku postřiku rostlinným stimulátorem.

Matematická soutěž Zlatá cihla ve Frýdku-Místku

29. listopadu 2016 16:13 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Ve Frýdku-Místku se uskutečnil další ročník matematické soutěže pro žáky základních škol Zlatá cihla. Účastnilo se jí více jak sto žáků základních škol.

Náměstím ve Frýdku-Místku dominují vánoční stromy

28. listopadu 2016 17:52 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Na náměstí ve Frýdku i v Místku už dorazily vánoční stromy. Ty jim budou dominovat po celou dobu vánočních svátků. Oba stromy městu věnovali jeho občané.

Na náměstí v Místku vyroste Adventní městečko

28. listopadu 2016 12:13 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Na náměstí Svobody ve Frýdku-Místku a v jeho blízkém okolí vyroste v předvánočním období Adventní městečko. Lidé v něm najdou nejen stánky s vánočním zbožím a dobrotami, ale také vyzdobené pódium, na kterém bude probíhat bohatý program.

Taneční skupina Funky Beat z Frýdku-Místku sklízí úspěchy

24. listopadu 2016 17:19 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

V příspěvku navštívíme taneční skupinu Funky Beat. Ta má ve F-M už dlouholetou historii a za dobu svého fungování sklízí jeden úspěch za druhým. Tím posledním je zatím sedmé místo na mistrovství světa.

Dětské hřiště na ulici Třanovského prošlo modernizací

24. listopadu 2016 17:16 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Město Frýdek-Místek se snaží každým rokem budovat na svém území nová dětská hřiště nebo rekonstruovat ta, která už neodpovídají potřebným kritériím. Modernizací proto prošlo i dětské hřiště na na ulici Třanovského.

Přijďte se zblízka podívat na hmyz a jinou haveť

23. listopadu 2016 10:44 | Bruntál | Marek Remeta

Muzeum Beskyd Frýdek-Místek zve na novou výstavu. Chodby frýdeckého zámku totiž v těchto dnech zdobí fotografie hmyzu a jiné havěti. Návštěvníci spatří unikátní snímky, které vznikly díky stejnojmenné fotosoutěži.

Vánoční strom Frýdek-Místek rozsvítí v pátek 2. prosince

21. listopadu 2016 17:56 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Přestože je stále ještě listopad, advent už pomalu klepe na dveře. Město jej jako každý rok zahájí rozsvícením vánočního stromu na místeckém náměstí Svobody. Lidé se tak mohou těšit na zábavný program, který navodí vánoční atmosféru.

Město F-M chce být při opravách chodníků efektivní

21. listopadu 2016 17:51 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Ve Frýdku-Místku i během těchto chladných dní pokračují práce na opravách chodníků. Občané města se často ptají, proč se na některých místech provádí zámková dlažba, zatímco jinde se chodník pouze asfaltuje. Po odpovědi proto pátral náš štáb.

Voda z pramene v Hájku opět teče z rezervoáru

21. listopadu 2016 10:10 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Voda z pramene v Hájku v Lískovci opět vytéká z rezervoáru. Komplikovaná oprava jílového těsnění byla v těchto dnech dokončena. Ve vzorku vody navíc nebyla zjištěna přítomnost bakterií, a je tudíž pitná.

Komerční sdělení více

Lékaři FN Ostrava pacientovi nahradili endoprotézou oba kyčelní klouby najednou

Poprvé v historii Fakultní nemocnice Ostrava provedl tým Kliniky úrazové chirurgie a ortopedie výměnu obou kyčelních kloubů najednou. Přednosta doc. MUDr. Pavel Douša, CSc. se k takovému kroku rozhodl v případě operace 61letého muže. Pacient byl v dobré fyzické kondici, ale kvůli těžké artróze trpěl nesnesitelnými bolestmi v obou kyčlích a chodil jen s francouzskými holemi.

Povodí Odry: Dnes zahájíme odpouštění vody z kaskády Slezská Harta a Kružberk neškodným odtokem

Kaskáda nádrží Slezská Harta a Kružberk po celou dobu trvající povodně až dosud zadržovala veškeré přítoky a pod přehradou Kružberk byl odtok 1,5 m3/s. V řece Moravici pod kaskádou do zaústění řeky Opavy v městě Opava tekla jen voda z vydatných srážek. Dnes v ranních hodinách bude zahájeno snižování hladiny vody v nádrži Kružberk. Nebude dosažen žádný povodňový stupeň a voda se udrží v korytě. Lidem nebezpečí nehrozí.


Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.

Protipovodňový efekt připravované vodní nádrže Nové Heřminovy je nezpochybnitelný

V současné době jsou již vybudována technická a přírodě blízká opatření v povodí horní Opavy. Zásadní prvek efektivního dosažení potřebné povodňové ochrany tohoto území, což je vodní nádrž k akumulaci povodňových průtoků Nové Heřminovy, však stále chybí. Jasně se ukazuje, že přírodě blízká opatření a drobná doprovodná opatření v povodí přispívají ke zmírnění malých povodní, ale na zvládání extrémních povodňových situací nemají prakticky vliv.

FN Ostrava funguje ve standardním režimu

Rádi bychom ubezpečili naše pacienty, že Fakultní nemocnice Ostrava funguje ve standardním režimu. Plánované operační výkony se neruší, ambulantní provoz pokračuje bez omezení. Samozřejmě, že povodně zasáhly i řadu našich zaměstnanců, kteří se zatím nemohli dostat do práce. Na jejich pozice nastoupili kolegové.

Více