Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Marek Remeta

Žáci z F-M se budou učit v Dolní oblasti Vítkovic

11. listopadu 2016 10:13 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Žáci frýdeckomísteckých základních škol se budou moci vzdělávat novou a netradiční formou. Město totiž podepsalo smlouvu s Dolní oblastí Vítkovic, které na jejím základě poskytnou školám prostor ve Světě techniky, kde se děti budou učit v nejrůznějších programech.

Žáci ZŠ z F-M se seznamovali se středními školami

10. listopadu 2016 17:12 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

V Národním domě v Místku se uskutečnil další ročník Trhu vzdělávání a pracovního uplatnění. Žáci základních škol se na něm seznámili s nabídkou oborů středních škol a také s potenciálními zaměstnavateli.

F-M chystá založení vlastního dopravního podniku

10. listopadu 2016 13:33 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Město Frýdek-Místek je zase o něco blíže ke zřízení vlastního dopravního podniku. Na svém úterním zasedání schválili zastupitelé jeho založení. V současné chvíli město pokračuje v nutných přípravách.

Vánoční výzdoba Frýdku-Místku bude letos zase bohatší

8. listopadu 2016 14:00 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Přestože do Vánoc je stále ještě dost času, Technické služby Frýdku-Místku už v těchto dnech začaly s instalací vánoční výzdoby. Na sloupech veřejného osvětlení se tak objevují světelné vánoční stromy, vločky a jiné ozdoby.

ZŠ a hasičská zbrojnice v Lískovci jsou napojeny na kanalizaci

7. listopadu 2016 18:57 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Město Frýdek-Místek v letošním roce provedlo odkanalizování dvou svých objektů v Lískovci. Jedná se o tamní základní školu a zbrojnici dobrovolných hasičů. Oba objekty byly napojeny na nově vybudovanou kanalizaci.

Frýdek-Místek nebude zdražovat nájem nebytových prostor

7. listopadu 2016 17:55 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Město Frýdek-Místek rozhodlo o tom, že se nebude zdražovat nájemné nebytových prostor . Podnikatelé tak v příštím roce zaplatí stejný nájem jako letos.

Léčebna Gaudium ve F-M prochází rekonstrukcí

7. listopadu 2016 10:31 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Léčebna dlouhodobě nemocných Gaudium ve Frýdku-Místku prochází rozsáhlou rekonstrukcí. Na spolufinancování prací se podílí také město. Cílem je hlavně zvýšení komfortu pro pacienty.

V Lískovci dojde k opravě vodovodu a silnice

4. listopadu 2016 16:48 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Technické služby města Frýdku-Místku zahájily práce na opravě vodovodu v Lískovci. Po těchto opravách dojde také k vyasfaltování tamní silnice. Práce by měly trvat do první poloviny prosince.

Havárie na horkovodu přerušila ve F-M dodávku tepla

4. listopadu 2016 14:05 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Havárie na horkovodním potrubí ve Sviadnově přesušila ve Frýdku-Místku dodávku tepla a teplé vody. Havárii oznámila ve čtvrtek společnost Veolia Energie ČR. Město je tak během celého dnešního dne bez tepla.

Strážníci městské policie dohlíží na hřbitovy

3. listopadu 2016 20:47 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Na hřbitovy ve Frýdku-Místku a v jeho příměstských částech během těchto dní ve větší míře dohlíží strážníci městské policie. Důvodem je zvýšená návštěvnost v období dušiček. Strážníci se zaměřují na zloděje věnců i vykradače aut na parkovištích.

Komerční sdělení více

Lékaři FN Ostrava pacientovi nahradili endoprotézou oba kyčelní klouby najednou

Poprvé v historii Fakultní nemocnice Ostrava provedl tým Kliniky úrazové chirurgie a ortopedie výměnu obou kyčelních kloubů najednou. Přednosta doc. MUDr. Pavel Douša, CSc. se k takovému kroku rozhodl v případě operace 61letého muže. Pacient byl v dobré fyzické kondici, ale kvůli těžké artróze trpěl nesnesitelnými bolestmi v obou kyčlích a chodil jen s francouzskými holemi.

Povodí Odry: Dnes zahájíme odpouštění vody z kaskády Slezská Harta a Kružberk neškodným odtokem

Kaskáda nádrží Slezská Harta a Kružberk po celou dobu trvající povodně až dosud zadržovala veškeré přítoky a pod přehradou Kružberk byl odtok 1,5 m3/s. V řece Moravici pod kaskádou do zaústění řeky Opavy v městě Opava tekla jen voda z vydatných srážek. Dnes v ranních hodinách bude zahájeno snižování hladiny vody v nádrži Kružberk. Nebude dosažen žádný povodňový stupeň a voda se udrží v korytě. Lidem nebezpečí nehrozí.


Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.

Protipovodňový efekt připravované vodní nádrže Nové Heřminovy je nezpochybnitelný

V současné době jsou již vybudována technická a přírodě blízká opatření v povodí horní Opavy. Zásadní prvek efektivního dosažení potřebné povodňové ochrany tohoto území, což je vodní nádrž k akumulaci povodňových průtoků Nové Heřminovy, však stále chybí. Jasně se ukazuje, že přírodě blízká opatření a drobná doprovodná opatření v povodí přispívají ke zmírnění malých povodní, ale na zvládání extrémních povodňových situací nemají prakticky vliv.

FN Ostrava funguje ve standardním režimu

Rádi bychom ubezpečili naše pacienty, že Fakultní nemocnice Ostrava funguje ve standardním režimu. Plánované operační výkony se neruší, ambulantní provoz pokračuje bez omezení. Samozřejmě, že povodně zasáhly i řadu našich zaměstnanců, kteří se zatím nemohli dostat do práce. Na jejich pozice nastoupili kolegové.

Více