Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Marek Remeta

Město Frýdek-Místek vyhlásilo dotační programy

3. listopadu 2016 20:46 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Město Frýdek-Místek vyhlásilo dotační programy, jejichž cílem je vytvořit podmínky a zázemí pro sportování dětí, rozvoj volnočasových aktivit a podpora kulturních akcí. Zájemci o dotace mohou podávat žádostí od 1. prosince.

Ve Frýdku-Místku se budou opravovat další chodníky

2. listopadu 2016 10:55 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Ve Frýdku-Místku se budou v následujících týdnech opravovat další chodníky. Nový povrch dostanou chodníky v ulicích Ostravská, Dr. Antonína Vaculíka, Janáčkova a Kvapilova v Místku a také část chodníku na třídě T. G. Masaryka ve Frýdku.

Frýdeckomístecké parky získaly zvláštní ocenění

1. listopadu 2016 13:13 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Frýdek-Místek získal ocenění za obnovu dvou městských parků. V rámci soutěžní přehlídky Park desetiletí České republiky získaly parky zvláštní ocenění za příkladnou péči o obnovený park.

F-M vzpomněl na vznik samostatného Československa

1. listopadu 2016 12:57 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

28. října si celá republika připomíná Den vzniku samostatného československého státu. Město Frýdek-Místek si jej připomnělo už o jeden den dříve u památníku Tomáše Garrigue Masarika.

Hasičské zbrojnice ve Frýdku-Místku prochází opravami

31. října 2016 17:54 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Nedávno jsme vám říkali o nově opravené hasičské zbrojnici v Panských Nových Dvorech, která prošla celkovou rekonstrukcí. V příštím roce hodlá město Frýdek-Místek opravit další zbrojnice dobrovolných hasičů, které má ve své správě.

Výstavba frýdeckomísteckého obchvatu je blízko

31. října 2016 17:53 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Začátek výstavby obchvatu města Frýdku-Místku se pomalu přibližuje. Už v příštím roce by mělo dojít k zahájení prací. Zároveň už probíhá sanace ekologické skládky Skatulův hliník, přes kterou část obchvatu povede.

Část náměstí Svobody v Místku čekají úpravy

28. října 2016 17:53 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Na náměstí Svobody v Místku byly počátkem týdne zahájeny práce na opravě odvodnění. To je dlouhodobě ve špatném technickém stavu. Opravy si vyžádají drobné dopravní omezení.

Horická desítka opět rozpohybuje Frýdek-Místek

27. října 2016 17:51 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Mezinárodní silniční běžecký závod Hornická desítka už zanedlouho opět rozpohybuje Frýdek-Místek. Letos se koná už 31. ročník tohoto populárního závodu, kterého se každoročně účastní tisícovky běžců.

14. zasedání Zastupitelstva města Frýdku-Místku

27. října 2016 16:37 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Ve velké zasedací síni frýdeckého magistrátu proběhlo 14. zasedání Zastupitelstva města. O jeho svolání požádalo primátora frýdeckomístecké hnutí ANO. Nedostalo se ale ani k jednomu bodu programu, ten totiž hned v úvodu nebyl přítomnými zastupiteli schválen.

Ve Frýdku-Místku vyroste Centrum aktivních seniorů

27. října 2016 12:47 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Frýdeckomísteční důchodci jsou opět blíže svému středisku. Centrum aktivních seniorů, jak se mu začalo říkat, vyroste na ploše bývalého Domu dětí a mládeže na ulici Pionýrů, který město kvůli narušené statice zbourá.

Komerční sdělení více

Lékaři FN Ostrava pacientovi nahradili endoprotézou oba kyčelní klouby najednou

Poprvé v historii Fakultní nemocnice Ostrava provedl tým Kliniky úrazové chirurgie a ortopedie výměnu obou kyčelních kloubů najednou. Přednosta doc. MUDr. Pavel Douša, CSc. se k takovému kroku rozhodl v případě operace 61letého muže. Pacient byl v dobré fyzické kondici, ale kvůli těžké artróze trpěl nesnesitelnými bolestmi v obou kyčlích a chodil jen s francouzskými holemi.

Povodí Odry: Dnes zahájíme odpouštění vody z kaskády Slezská Harta a Kružberk neškodným odtokem

Kaskáda nádrží Slezská Harta a Kružberk po celou dobu trvající povodně až dosud zadržovala veškeré přítoky a pod přehradou Kružberk byl odtok 1,5 m3/s. V řece Moravici pod kaskádou do zaústění řeky Opavy v městě Opava tekla jen voda z vydatných srážek. Dnes v ranních hodinách bude zahájeno snižování hladiny vody v nádrži Kružberk. Nebude dosažen žádný povodňový stupeň a voda se udrží v korytě. Lidem nebezpečí nehrozí.


Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.

Protipovodňový efekt připravované vodní nádrže Nové Heřminovy je nezpochybnitelný

V současné době jsou již vybudována technická a přírodě blízká opatření v povodí horní Opavy. Zásadní prvek efektivního dosažení potřebné povodňové ochrany tohoto území, což je vodní nádrž k akumulaci povodňových průtoků Nové Heřminovy, však stále chybí. Jasně se ukazuje, že přírodě blízká opatření a drobná doprovodná opatření v povodí přispívají ke zmírnění malých povodní, ale na zvládání extrémních povodňových situací nemají prakticky vliv.

FN Ostrava funguje ve standardním režimu

Rádi bychom ubezpečili naše pacienty, že Fakultní nemocnice Ostrava funguje ve standardním režimu. Plánované operační výkony se neruší, ambulantní provoz pokračuje bez omezení. Samozřejmě, že povodně zasáhly i řadu našich zaměstnanců, kteří se zatím nemohli dostat do práce. Na jejich pozice nastoupili kolegové.

Více