Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Marek Remeta

Začalo druhé kolo voleb do Senátu

14. října 2016 15:43 | Ostrava-město | Marek Remeta

V Ostravě, Bruntále, Frýdku-Místku a Novém Jičíně se dnes podruhé otevřely volební místnosti a začalo druhé kolo senátních voleb. O senátorské křeslo usiluje osm kandidátů, kteří obsadili první dvě místa po prvním kole.

Vydejte se odhalit tajemství městského hřbitova

14. října 2016 12:36 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Pokud ještě nevíte, jak strávit sobotní odpoledne, možná vám pomůže následující pozvánka. Po úspěšné akci Po stopách textilek, která se konala minulý víkend, připravilo Beskydské informační centrum další zajímavou akci. Účastníci se tentokrát vydají za tajemstvím městského hřbitova.

Malí pacienti Nemocnice ve F-M mají nové pokoje

13. října 2016 20:35 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Malí pacienti hospitalizovaní na dětském oddělení Nemocnice ve Frýdku-Místku mají nyní k dispozici čtyři zrekonstruované pokoje s příslušenstvím. Pro děti a jejich rodiče je tak zajištěn větší komfort.

Končí oprava rampy na lávce přes řeku Ostravici

13. října 2016 20:33 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Rekonstrukce bezbariérové rampy na lávce pro pěší přes řeku Ostravici je u konce. Technické služby opravily betonovou konstrukci, která byla v havarijním stavu. Lidé teď mohou přecházet přes lávku bez problémů.

Vybavení haly Polárka ve F-M doplní nová technika

13. října 2016 11:56 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Stávající vybavení multifunkční haly Polárka ve Frýdku-Místku doplní další moderní technika. Zastupitelstvo města na svém jednání schválilo finanční dotaci společnosti Sportplex, za níž budou v hale nainstalovány nové kamery a také nová palubovka na zakrytí ledu.

Naučte se lépe fotit na podzimním minikurzu

10. října 2016 17:05 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Beskydské informační centrum opět připravilo prohlídku pro všechny, kteří se rádi dozvědí o bohaté historii textilního průmyslu ve městě. Zajímavá prohlídka v doprovodu historika proběhne už tuto sobotu.

Zavzpomínejte na školní obrázky v Muzeu Beskyd

10. října 2016 9:44 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Ve frýdeckomísteckém Muzeu Beskyd právě teď probíhá nová zajímavá výstava. Návštěvníci si na ní mohou prohlédnout jednu z nejrozšířenějších a nejznámějších učebních pomůcek na světě - školní obrázky.

Vrácení knih čtenářům z F-M usnadní nový bibliobox

7. října 2016 14:12 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Čtenáři, kteří si půjčují knihy v Městské knihovně ve Frýdku-Mísktu, budou mít snadnější způsob jejich vrácení. Pomůže jim k tomu nový bibliobox. Ten bude sloužit hlavně lidem, kteří nestihnou vypůjčené knihy vrátit ve standardních provozních hodinách.

Textilky ve F-M představí svou bohatou historii

6. října 2016 17:41 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Beskydské informační centrum opět připravilo prohlídku pro všechny, kteří se rádi dozvědí o bohaté historii textilního průmyslu ve městě. Zajímavá prohlídka v doprovodu historika proběhne už tuto sobotu.

Trénink mladých hokejistů HC F-M v hale Polárka

6. října 2016 17:16 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

V příspěvku navštívíme multifunkční halu Polárka. Na ledě tam totiž proběhl tréning staršího dorostu a nás zajímalo, jak takový tréning vypadá, a co mladé hokejisty čeká v sezóně čeká.

Komerční sdělení více

Lékaři FN Ostrava pacientovi nahradili endoprotézou oba kyčelní klouby najednou

Poprvé v historii Fakultní nemocnice Ostrava provedl tým Kliniky úrazové chirurgie a ortopedie výměnu obou kyčelních kloubů najednou. Přednosta doc. MUDr. Pavel Douša, CSc. se k takovému kroku rozhodl v případě operace 61letého muže. Pacient byl v dobré fyzické kondici, ale kvůli těžké artróze trpěl nesnesitelnými bolestmi v obou kyčlích a chodil jen s francouzskými holemi.

Povodí Odry: Dnes zahájíme odpouštění vody z kaskády Slezská Harta a Kružberk neškodným odtokem

Kaskáda nádrží Slezská Harta a Kružberk po celou dobu trvající povodně až dosud zadržovala veškeré přítoky a pod přehradou Kružberk byl odtok 1,5 m3/s. V řece Moravici pod kaskádou do zaústění řeky Opavy v městě Opava tekla jen voda z vydatných srážek. Dnes v ranních hodinách bude zahájeno snižování hladiny vody v nádrži Kružberk. Nebude dosažen žádný povodňový stupeň a voda se udrží v korytě. Lidem nebezpečí nehrozí.


Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.

Protipovodňový efekt připravované vodní nádrže Nové Heřminovy je nezpochybnitelný

V současné době jsou již vybudována technická a přírodě blízká opatření v povodí horní Opavy. Zásadní prvek efektivního dosažení potřebné povodňové ochrany tohoto území, což je vodní nádrž k akumulaci povodňových průtoků Nové Heřminovy, však stále chybí. Jasně se ukazuje, že přírodě blízká opatření a drobná doprovodná opatření v povodí přispívají ke zmírnění malých povodní, ale na zvládání extrémních povodňových situací nemají prakticky vliv.

FN Ostrava funguje ve standardním režimu

Rádi bychom ubezpečili naše pacienty, že Fakultní nemocnice Ostrava funguje ve standardním režimu. Plánované operační výkony se neruší, ambulantní provoz pokračuje bez omezení. Samozřejmě, že povodně zasáhly i řadu našich zaměstnanců, kteří se zatím nemohli dostat do práce. Na jejich pozice nastoupili kolegové.

Více