Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Marek Remeta

F-M buduje nový autobusový záliv na ulici Nádražní

6. října 2016 15:34 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Město Frýdek-Místek pokračuje v budování nových autobusových zálivů. V loňském roce nechalo postavit čtyři nové zálivy, letos na jaře pak vznikl pátý. V těchto dnech Technické služby budují záliv i v ulici Nádražní.

Ve F-M proběhl Beskydský endoskopický workshop

4. října 2016 12:21 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

V Nemocnici ve Frýdku-Místku se konal další ročník Beskydského endoskopického workshopu. V rámci něj si lékaři nejen vyměňovali zkušenosti z praxe, měli také možnost shlédnout užití zcela nové metody endoskopie, která nebyla dosud v České republice provedena.

F-M upravil vyhlášku o pořádání hudebních akcí

3. října 2016 17:27 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Město Frýdek-Místek bylo nuceno upravit vyhlášku o veřejných hudebních produkcích. Oproti původní vyhlášce se působnost nové vyhlášky rozšiřuje na všechny veřejné venkovní společenské akce.

Talent 2016 vypukne 13. 10. v Kině P. Bezruče

3. října 2016 17:24 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Město Frýdek-Místek už zanedlouho ovládne finálový večer dalšího ročníku pěvecké soutěže Talent 2016. V Kině Petra Bezruče se na pódium postaví téměř čtyřicítka nadějných zpěváků a zpěvaček v kategorii do patnácti let.

Gastrofestival Jak šmakuje Moravskoslezsko v Ostravě

2. října 2016 22:38 | Ostrava-město | Marek Remeta

Trojhalí Karolina v Ostravě hostilo v sobotu již šestý ročník oblíbeného gastrofestivalu “Jak šmakuje Moravskoslezsko”. Téměř celodenní program představil nejen špičkové kuchaře a zajímavé pokrmy, proběhlo také vyhlášení Regionální potraviny a mnoho dalšího.

Ve F-M bylo dosud svezeno přes tisíc tun bioodpadů

30. září 2016 10:37 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Od dubna tohoto roku probíhal ve Frýdku-Místku svoz biologicky rozložitelných odpadů. Za tu dobu občané vhodili do hnědých nádob více než tisíc tun bioodpadů. Město je bude svážet ještě zhruba měsíc, pak ale službu přeruší a obnoví ji zase až příští rok na jaře.

Ve Frýdku-Místku pokračují bloková čištění ulic

30. září 2016 10:31 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Ve Frýdku-Místku pokračují bloková čištění ulic. Zaměstnanci Technických služeb provádí strojní i ruční úklid komunikací, ale také čištění kanálových vpustí. Do konce roku by mělo proběhnout ještě zhruba patnáct blokových čištění.

Občané města F-M jsou s Technickými službami spokojeni

29. září 2016 17:34 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Technické služby stejně jako v předešlých letech opět testovaly spokojenost občanů. Na otázky týkající se poskytovaných služeb odpovědělo téměř pět set respondentů. Jak tedy pravidelný průzkum dopadl, prozradí příspěvek.

Sportovci s handicapem se utkali na olympiádě

29. září 2016 17:31 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Ve Frýdku-Místku se uskutečnil jubilejní dvacátý ročník Mezinárodní olympiády v lehké atletice pro mládež s mentálním postižením. Letos mezi sebou změřili síly sportovci jak od nás, tak také ze Slovenska a Polska.

Základní škola P. Bezruče ve F-M má novou hydroizolaci

27. září 2016 14:27 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Základní a mateřské školy ve Frýdku-Místku mají za sebou každoroční letní rekonstrukce a úpravy. Letos asi největší akcí byla oprava hydroizolace na první základní škole Petra Bezruče.

Komerční sdělení více

Lékaři FN Ostrava pacientovi nahradili endoprotézou oba kyčelní klouby najednou

Poprvé v historii Fakultní nemocnice Ostrava provedl tým Kliniky úrazové chirurgie a ortopedie výměnu obou kyčelních kloubů najednou. Přednosta doc. MUDr. Pavel Douša, CSc. se k takovému kroku rozhodl v případě operace 61letého muže. Pacient byl v dobré fyzické kondici, ale kvůli těžké artróze trpěl nesnesitelnými bolestmi v obou kyčlích a chodil jen s francouzskými holemi.

Povodí Odry: Dnes zahájíme odpouštění vody z kaskády Slezská Harta a Kružberk neškodným odtokem

Kaskáda nádrží Slezská Harta a Kružberk po celou dobu trvající povodně až dosud zadržovala veškeré přítoky a pod přehradou Kružberk byl odtok 1,5 m3/s. V řece Moravici pod kaskádou do zaústění řeky Opavy v městě Opava tekla jen voda z vydatných srážek. Dnes v ranních hodinách bude zahájeno snižování hladiny vody v nádrži Kružberk. Nebude dosažen žádný povodňový stupeň a voda se udrží v korytě. Lidem nebezpečí nehrozí.


Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.

Protipovodňový efekt připravované vodní nádrže Nové Heřminovy je nezpochybnitelný

V současné době jsou již vybudována technická a přírodě blízká opatření v povodí horní Opavy. Zásadní prvek efektivního dosažení potřebné povodňové ochrany tohoto území, což je vodní nádrž k akumulaci povodňových průtoků Nové Heřminovy, však stále chybí. Jasně se ukazuje, že přírodě blízká opatření a drobná doprovodná opatření v povodí přispívají ke zmírnění malých povodní, ale na zvládání extrémních povodňových situací nemají prakticky vliv.

FN Ostrava funguje ve standardním režimu

Rádi bychom ubezpečili naše pacienty, že Fakultní nemocnice Ostrava funguje ve standardním režimu. Plánované operační výkony se neruší, ambulantní provoz pokračuje bez omezení. Samozřejmě, že povodně zasáhly i řadu našich zaměstnanců, kteří se zatím nemohli dostat do práce. Na jejich pozice nastoupili kolegové.

Více