Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Marek Remeta

Ve Frýdku-Místku proběhly Dny proti chudobě

26. října 2016 9:17 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Slezská diakonie uspořádala ve Frýdku-Místku tradiční akci s názvem Dny proti chudobě. Ve spolupráci s místními dobročinnými středisky připravila program pro širokou veřejnost i pro osoby zasažené chudobou.

Oprava pramene v lískoveckém hájku se komplikuje

24. října 2016 19:48 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Technické služby města zahájily opravu rezervoáru vodního pramene v lískoveckém Hájku, ze kterého už před časem přestala vytékat voda. Po odkrytí dlažby ale vyšly najevo nečekané skutečnosti, které práce značně komplikují.

Vyčištěná Olešná přitáhne více návštěvníků

24. října 2016 19:47 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Na přehradě Olešná běží práce vedoucí k odtěžení sedimentů, které už v létě zahájilo Povodí Odry. Důvodem je hlavně obnova retenčního prostoru, což znamená, že přehrada pojme více vody. Na vyčištění přehrady má ale svůj zájem i město Frýdek-Místek.

Město F-M nabízí k prodeji přebytečný movitý majetek

20. října 2016 17:59 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Přebytečný movitý majetek, ale i hrobová zařízení na hřbitově budou moci brzy nakoupit lidé prostřednictvím elektronické aukce. Město tyto aukce pořádá pravidelně na svém nově zřízeném portále, v němž lidé mnohdy naleznou zajímavé věci ke koupi.

Hasiči si vyzkoušeli připravenost na povodně

20. října 2016 17:19 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Frýdeckomístečtí dobrovolní hasiči mají za sebou cvičení, které mělo prověřit jejich připravenost na bleskové povodně, jarní tání či protržení hrází. Za účasti příslušníků z Hasičského záchranného sboru České republiky společně nacvičovali plnění pytlů pískem a stavbu protipovodňových hrází.

Hasičská zbrojnice v P. N. Dvorech prošla obnovou

20. října 2016 13:24 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Město Frýdek-Místek investuje nemalé finanční prostředky do úprav a oprav hasičských zbrojnic dobrovolných hasičů. V minulých dnech tak prošla obnovou hasičská zbrojnice na Panských Nových Dvorech a další budou následovat.

Magistrát F-M se zapojil do potravinové sbírky

19. října 2016 10:12 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Během konání humanitární akce s názvem Dny proti chudobě uspořádal frýdeckomístecký magistrát potravinovou sbírku. Zapojili se do ní úředníci magistrátu i jeho vedení. Jídlo bylo určeno pro azylové domy střediska Sára.

Silnice na Vodárenské v Zelinkovicích je opravena

19. října 2016 10:10 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Noční můra řidičů po dlouhé době skončila. Zaměstnanci Technických služeb města Frýdku-Místku dokončili opravu poškozené vozovky na Vodárenské ulici v Zelinkovicích. Motoristi si nyní užijí zcela nový asfaltový povrch silnice.

Parkoviště na Zámecké ulici dostane nový povrch

17. října 2016 17:25 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Zpráva jistě potěší všechny motoristy, kteří parkují na parkovací ploše na Zámecké ulici. Nepříjemný povrch plný kamení a nerovností už během těchto dní zmizí a nahradí ho nová asfaltová pokrývka.

Gymnázium Petra Bezruče F-M vyhrálo Eurorebus

17. října 2016 17:21 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Gymnázium Petra Bezruče obhájilo loňské vítězství v prestižní soutěži Eurorebus a i v tomto roce si z náročné vědomostní soutěže odvezlo vítězství. My jsme gymnázium navštívili při slavnostním předávání hlavní ceny.

Komerční sdělení více

Lékaři FN Ostrava pacientovi nahradili endoprotézou oba kyčelní klouby najednou

Poprvé v historii Fakultní nemocnice Ostrava provedl tým Kliniky úrazové chirurgie a ortopedie výměnu obou kyčelních kloubů najednou. Přednosta doc. MUDr. Pavel Douša, CSc. se k takovému kroku rozhodl v případě operace 61letého muže. Pacient byl v dobré fyzické kondici, ale kvůli těžké artróze trpěl nesnesitelnými bolestmi v obou kyčlích a chodil jen s francouzskými holemi.

Povodí Odry: Dnes zahájíme odpouštění vody z kaskády Slezská Harta a Kružberk neškodným odtokem

Kaskáda nádrží Slezská Harta a Kružberk po celou dobu trvající povodně až dosud zadržovala veškeré přítoky a pod přehradou Kružberk byl odtok 1,5 m3/s. V řece Moravici pod kaskádou do zaústění řeky Opavy v městě Opava tekla jen voda z vydatných srážek. Dnes v ranních hodinách bude zahájeno snižování hladiny vody v nádrži Kružberk. Nebude dosažen žádný povodňový stupeň a voda se udrží v korytě. Lidem nebezpečí nehrozí.


Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.

Protipovodňový efekt připravované vodní nádrže Nové Heřminovy je nezpochybnitelný

V současné době jsou již vybudována technická a přírodě blízká opatření v povodí horní Opavy. Zásadní prvek efektivního dosažení potřebné povodňové ochrany tohoto území, což je vodní nádrž k akumulaci povodňových průtoků Nové Heřminovy, však stále chybí. Jasně se ukazuje, že přírodě blízká opatření a drobná doprovodná opatření v povodí přispívají ke zmírnění malých povodní, ale na zvládání extrémních povodňových situací nemají prakticky vliv.

FN Ostrava funguje ve standardním režimu

Rádi bychom ubezpečili naše pacienty, že Fakultní nemocnice Ostrava funguje ve standardním režimu. Plánované operační výkony se neruší, ambulantní provoz pokračuje bez omezení. Samozřejmě, že povodně zasáhly i řadu našich zaměstnanců, kteří se zatím nemohli dostat do práce. Na jejich pozice nastoupili kolegové.

Více