Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Marek Remeta

Technické služby F-M čistí město od spadaného listí

21. listopadu 2016 9:55 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Technické služby města Frýdku-Místku se během podzimních dnů naplno věnují úklidu spadaného listí. Dříve, než přijde první sníh, musí provést vyhrabání na všech veřejných plochách ve městě. S pracemi začaly už koncem října a nyní jedou podle schváleného harmonogramu.

Krytý aquapark Olešná letos slaví 10. výročí

17. listopadu 2016 19:59 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Krytý aquapark Olešná slaví v tomto roce desáté výročí svého fungování. Poslední listopadový víkend proto přichystal narozeninovou oslavu i pro návštěvníky. Bude na ně čekat nejenom zábavný program, ale také levnější vstupné.

Náměstí Svobody provoněly zabijačkové speciality

17. listopadu 2016 19:04 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Ve Frýdku-Místku proběhly další Beskydské farmářské trhy. Tentokrát se ale nesly ve znamení zabijačky. Kromě tradičního zboží si tak mohli návštěvníci dopřát zabijačkové speciality všeho druhu.

Budova magistrátu Frýdku-Mísktu prochází opravou

16. listopadu 2016 9:52 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Část budovy magistrátu města Frýdku-Místku na Radniční ulici prochází v těchto dnech stavebními úpravy. Ty zahrnují vybudování nové hydroizolace s následnou sanací vlhkého zdiva. Práce si vyžádají omezení pohybu chodců.

Ve Frýdku-Místku probíhá náhradní výsadba stromů

15. listopadu 2016 14:01 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Ve Frýdku-Místku v těchto dnech probíhá výsadba nových stromů. Ty nahradí stromy, které muselo město z bezpečnostních důvodů pokácet během roku. Parky a sídliště se tak dočkají okrasných i ovocných stromů.

Frýdek-Místek uctil památku válečných veteránů

15. listopadu 2016 12:43 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Jedenáctého listopadu si lidé připomněli významný Den válečných veteránů. Výjimkou nebylo ani město Frýdek-Místek. Proto se u památníku na centrálním hřbitově uskutečnil pietní akt za padlé i přeživší. Součástí bylo také ocenění jednoho z válečných veteránů.

Symfonický orchestr F-M zve na podzimní koncert

14. listopadu 2016 19:47 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Už tento pátek se v Národním domě v Místku uskuteční podzimní koncert Symfonického orchestru Frýdek-Místek. Návštěvníci se mohou těšit na skladby velkých jmen.

Technické služby Frýdku-Místku jsou na zimu dobře připraveny

14. listopadu 2016 17:38 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Technické služby města Frýdku-Místku se během října pečlivě připravovaly na zimní údržbu silnic a chodníků. V současné době už mají naskladněn posypový materiál a na náhlé sněžení je přichystána také technika.

Frýdek-Místek navýšil počet svozů bioodpadu

11. listopadu 2016 12:55 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Město Frýdek-Místek navýšilo počet svozů bioodpadu. Původně měla být služba ukončena v řijnu a obnovena až na jaře příštího roku. Kvůli velkému zájmu ale budou hnědé popelnice sváženy ještě i během listopadu.

Dorota Kaustová vystavovala v Brušperku

11. listopadu 2016 12:50 | Ostrava-město | Marek Remeta

V Galerii Výtvarného centra Chagall v Brušperu proběhla výstava děl Doroty Kaustové. Nadaná studentka Střední umělecké školy v Ostravě si tak splnila svůj velký sen. V tuto chvíli připravuje novou sérii obrazů a do budoucna má velké plány.

Komerční sdělení více

Lékaři FN Ostrava pacientovi nahradili endoprotézou oba kyčelní klouby najednou

Poprvé v historii Fakultní nemocnice Ostrava provedl tým Kliniky úrazové chirurgie a ortopedie výměnu obou kyčelních kloubů najednou. Přednosta doc. MUDr. Pavel Douša, CSc. se k takovému kroku rozhodl v případě operace 61letého muže. Pacient byl v dobré fyzické kondici, ale kvůli těžké artróze trpěl nesnesitelnými bolestmi v obou kyčlích a chodil jen s francouzskými holemi.

Povodí Odry: Dnes zahájíme odpouštění vody z kaskády Slezská Harta a Kružberk neškodným odtokem

Kaskáda nádrží Slezská Harta a Kružberk po celou dobu trvající povodně až dosud zadržovala veškeré přítoky a pod přehradou Kružberk byl odtok 1,5 m3/s. V řece Moravici pod kaskádou do zaústění řeky Opavy v městě Opava tekla jen voda z vydatných srážek. Dnes v ranních hodinách bude zahájeno snižování hladiny vody v nádrži Kružberk. Nebude dosažen žádný povodňový stupeň a voda se udrží v korytě. Lidem nebezpečí nehrozí.


Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.

Protipovodňový efekt připravované vodní nádrže Nové Heřminovy je nezpochybnitelný

V současné době jsou již vybudována technická a přírodě blízká opatření v povodí horní Opavy. Zásadní prvek efektivního dosažení potřebné povodňové ochrany tohoto území, což je vodní nádrž k akumulaci povodňových průtoků Nové Heřminovy, však stále chybí. Jasně se ukazuje, že přírodě blízká opatření a drobná doprovodná opatření v povodí přispívají ke zmírnění malých povodní, ale na zvládání extrémních povodňových situací nemají prakticky vliv.

FN Ostrava funguje ve standardním režimu

Rádi bychom ubezpečili naše pacienty, že Fakultní nemocnice Ostrava funguje ve standardním režimu. Plánované operační výkony se neruší, ambulantní provoz pokračuje bez omezení. Samozřejmě, že povodně zasáhly i řadu našich zaměstnanců, kteří se zatím nemohli dostat do práce. Na jejich pozice nastoupili kolegové.

Více