Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Marek Remeta

Radní F-M řešili opravy silnic i rekonstrukci hřiště

28. března 2019 17:47 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Na frýdeckém magistrátu proběhla 13. schůze rady města. Radní projednali řadu bodů a my vám v prvním příspěvku představíme některé z nich.

Hřbitov v Lískovci dostane nový chodník

28. března 2019 17:33 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Hřbitov v Lískovci dostane nový chodník. V současnosti musí lidé chodit po travnatých chodnících, což způsobuje problémy hlavně po dešti. Nový chodník už bude ze zámkové dlažby.

Do ulic Frýdku-Místku opět vyjedou růžová kola

28. března 2019 17:30 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Od 1. dubna budou občanům a návštěvníkům Frýdku-Místku opět k dispozici sdílená jízdní kola. Bude jich více než loni a budou i s lepší výbavou. Lidé se tak pohodlně přepraví, kam potřebují.

Zastupitelé F-M schválili dotace do soc. a zdrav. oblasti

28. března 2019 17:26 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Zastupitelé Frýdku-Místku na svém posledním jednání schválili dotace do sociální a zdravotní oblasti. Finance získá na svůj další provoz například Charita nebo Podaní ruce. Příspěvek poputuje ale i do nemocnice.

Zbrojnice dobrovolných hasičů ve F-M prochází opravami

25. března 2019 17:26 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Zbrojnice dobrovolných hasičů z Frýdku-Místku a příměstských částí se postupně opravují. Investice jdou jak do zázemí pro hasiče, tak do technického a zdravotnického vybavení.

Občané F-M se mohou těšit na řadu kulturních akcí

25. března 2019 17:23 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Kulturní vyžití je ve Frýdku-Místku rok od roku bohatší. Vznikají nové festivaly, probíhají různé jednodenní kulturní akce a podobně. Město každoročně většinu z nich finančně podporuje a stejně tomu je i letos.

Vlaky na trati poblíž Hnojníku jezdí omezenou rychlostí

25. března 2019 10:45 | Celý MS kraj | Marek Remeta

Vlaky na železniční trati poblíž Hnojníku jezdí omezenou rychlostí. Důvodem je provizorně opravená kolej, která v minulém týdnu uhnula ze své osy. Místo čeká trvalá sanace.

Rada Frýdku-Místku rozhodovala o důležitých bodech

21. března 2019 17:35 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Na frýdeckém magistrátu proběhla 12. schůze rady města. Radní projednali řadu bodů a my vám představíme některé z nich.

Frýdek-Místek podpoří nákup hybridních automobilů

21. března 2019 17:33 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Město podpoří nákup hybridních automobilů. V tuto chvíli rozjíždí pilotní projekt, jehož cílem je zjistit, jaký bude zájem ze strany pořizovatelů.

Oblast sportu získává ve F-M pravidelnou finanční podporu

21. března 2019 17:32 | Frýdek-Místek | Marek Remeta

Město si velmi zakládá na sportovních aktivitách, které se v něm konají. Proto taky ve velké míře sport podporuje, ať už dotacemi sportovním spolkům nebo příspěvky na různé sportovní akce.

Komerční sdělení více

Povodí Odry: Dnes zahájíme odpouštění vody z kaskády Slezská Harta a Kružberk neškodným odtokem

Kaskáda nádrží Slezská Harta a Kružberk po celou dobu trvající povodně až dosud zadržovala veškeré přítoky a pod přehradou Kružberk byl odtok 1,5 m3/s. V řece Moravici pod kaskádou do zaústění řeky Opavy v městě Opava tekla jen voda z vydatných srážek. Dnes v ranních hodinách bude zahájeno snižování hladiny vody v nádrži Kružberk. Nebude dosažen žádný povodňový stupeň a voda se udrží v korytě. Lidem nebezpečí nehrozí.

Běhej Valachy má novinku, rodinný závod dvojic. Přijedou i Perušič a Schweiner

VELKÉ KARLOVICE – Sportovní seriál DATART Valachy tour míří do finále. V sobotu 19. října se ve Velkých Karlovicích uskuteční čtvrtá, závěrečná akce 12. ročníku – běžecký závod Běhej Valachy. Tradiční dvě trasy pro dospělé a šest tras pro děti doplní novinka: Rodinný závod dvojic. Navíc jako hosté dorazí hned olympionici a beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner, s nimiž mohou zájemci poměřit síly na trase a zasoutěžit si o volejbalové ceny.


Protipovodňový efekt připravované vodní nádrže Nové Heřminovy je nezpochybnitelný

V současné době jsou již vybudována technická a přírodě blízká opatření v povodí horní Opavy. Zásadní prvek efektivního dosažení potřebné povodňové ochrany tohoto území, což je vodní nádrž k akumulaci povodňových průtoků Nové Heřminovy, však stále chybí. Jasně se ukazuje, že přírodě blízká opatření a drobná doprovodná opatření v povodí přispívají ke zmírnění malých povodní, ale na zvládání extrémních povodňových situací nemají prakticky vliv.

FN Ostrava funguje ve standardním režimu

Rádi bychom ubezpečili naše pacienty, že Fakultní nemocnice Ostrava funguje ve standardním režimu. Plánované operační výkony se neruší, ambulantní provoz pokračuje bez omezení. Samozřejmě, že povodně zasáhly i řadu našich zaměstnanců, kteří se zatím nemohli dostat do práce. Na jejich pozice nastoupili kolegové.

Svatováclavský hudební festival uskuteční ještě 8 koncertů

Festivalové dění přerušila krutá povodeň, která vedla také ke zrušení čtyř koncertů. Již od 20. září se však budou koncerty konat ve standardním režimu. U zrušených koncertů se jedná o nových termínech – dnešní koncert VUS Ondráš je již přeložen na 29. října.

Kohoutková v Ostravě je bez závad!

V současné době registrujeme zvýšený počet dotazů na kvalitu kohoutkové vody, kdy se objevují obavy, zda povodně nezpůsobily nějaké zhoršení kvality této pitné vody.

Více