Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Monika Danková

Karvinským myslivcům začala lovecká sezóna

1. ledna 2008 0:00 | Karviná | Monika Danková

Karvinským myslivcům začala lovecká sezóna. Ke svému prvnímu honu si vybrali Starý Ráj.

Módní přehlídka v lázních Darkov

1. ledna 2008 0:00 | Karviná | Monika Danková

Ve společenském domě lázní Darkov se konal druhý ročník módní přehlídky, nazvaný Svět módy. Hosté si mohli prohlédnout kolekce pro letošní rok i pro rok 2010.

Šetrnější a efektivnější způsob operace bederní páteře

1. ledna 2008 0:00 | Karviná | Monika Danková

Karvinští specialisté na miniinvazivní operaci bederní páteře ukázali neurochirurgům a ortopedům z celé Moravy šetrnější a efektivnější způsob operace.

Městské informační centrum v Karviné je zrekonstruováno

1. ledna 2008 0:00 | Karviná | Monika Danková

Stavebních i interiérových rekonstrukcí se dočkalo po dvanácti letech Městské informační centrum v Karviné. Jeho hlavní náplní je pomáhat lidem v orientaci ve městě.

Vánoční strom dorazil do Karviné

1. ledna 2008 0:00 | Karviná | Monika Danková

Do Karviné včera dorazil vánoční strom. Své místo našel již tradičně na Masarykově náměstí poblíž fryštátského zámku a jeho příjezd si nenechali Karviňáci ujít.

Dechová kapela Malá černá uspořádala koncert

1. ledna 2008 0:00 | Karviná | Monika Danková

Dechová kapela Malá černá hudba si pro své posluchače a milovníky dechové hudby připravila k oslavě svého kulatého výročí krásný dárek. Velký koncert v karvinském domě kultury spojený i se křtem nového CD a DVD Svět se točí dál.

616 milionů pro Karvinou na likvidaci škod po těžbě

1. ledna 2008 0:00 | Karviná | Monika Danková

Karviná získala od státu větší sumu peněz na likvidaci škod způsobených těžbou uhlí. Za tyto finance nyní uskuteční pět z dvanácti vypracovaných projektů. Realizaci by vedení radnice chtělo stihnout do roku 2012.

Lidé stále častěji hledají pomoc v Občanské poradně

1. ledna 2008 0:00 | Karviná | Monika Danková

V Karviné již sedm let funguje Občanská poradna. Poskytuje služby odborného poradenství a to bezplatně. Pro různé právní rady a informace si sem přichází stále více lidí, kteří se ocitli v tíživé životní situaci.

Humanitární sbírka – Vánoční strom dětských přání

1. ledna 2008 0:00 | Karviná | Monika Danková

Vánoční strom dětských přání. To je název humanitární sbírky, kterou pořádá karvinský Dětský domov Srdce. Strom posetý ručně vyrobenými kartičkami přání dětí stojí v karvinském obchodním centru od 1. prosince. Každý kolemjdoucí může nahlédnout, co si děti z dětského domova Srdce přejí a dárek koupit. Nebo, může přispět finančně.

Rájecká nemocnice koupila nové sanitky

1. ledna 2008 0:00 | Karviná | Monika Danková

Nemocnice s poliklinikou v Karviné-Ráji zakoupila ze svého rozpočtu šest nových sanitek v hodnotě šesti milionů korun. Sloužit budou k převozu raněných, nemocných a rodiček nejen v Karviné a přilehlých městech, ale i k dálkové přepravě například do pražských či brněnských nemocnic.

Komerční sdělení více

Kohoutková v Ostravě je bez závad!

V současné době registrujeme zvýšený počet dotazů na kvalitu kohoutkové vody, kdy se objevují obavy, zda povodně nezpůsobily nějaké zhoršení kvality této pitné vody.

ADRA pomáhá v MSK při povodních a dále hledá dobrovolníky. Přidejte se

Humanitární organizace ADRA Česká republika má dlouholeté zkušenosti s humanitární pomocí během přírodních katastrof u nás i v zahraničí. V současné chvíli, mimo jiné, monitoruje i situaci v Moravskoslezském kraji, na který ničivé povodně dopadly s nebývalou silou. Dobrovolnická centra ADRA v Ostravě, Frýdku-Místku a Havířově momentálně hledají ochotné dobrovolníky, kteří se chtějí zapojit do odstraňování následků povodní v Moravskoslezském kraji.

Nemáte místo na solární elektrárnu? Nevadí, může být i venku

Řeč samozřejmě není o střešních panelech, ale o vlastní technologii elektrárny. V některých domech může být problém najít nějaký vhodný prostor, kam sestavu elektrárny umístit. S novinkou od innogy už to nemusíte řešit. Jejich řešení jednak efektivně integruje všechny nezbytné technologie pro fungování solární elektrárny do jediné skříně. Navíc díky zvýšené odolnosti (IP66) je systém vhodný i pro venkovní instalace. Mezi další přednosti patří také integrovaná DC nabíječka elektromobilů a řídicí aplikace s umělou inteligencí.


Čekárna na Klinice onkologické dostala novou podobu

Čekárna chemoterapie a rentgenu Kliniky onkologické FNO a LF OU dostala zcela novou tvář. Díky penězům od drobných dárců i velkých přispěvatelů se proměnila ve skutečnou kavárnu. Jen s tím rozdílem, že dobrovolníci, kteří zajišťují její chod, peníze za připravené nápoje ani další pochutiny neinkasují.

Skvělé jídlo i wellness? Užijte si gastronomický podzim ve Velkých Karlovicích

Zahřát se ve wellness, nechat se hýčkat při exotické masáži a nadechnout se čerstvého vzduchu při procházce přírodou: to je ideální tip pro podzimní dny. Ve Spa hotelu Lanterna ve Velkých Karlovicích si to vše můžete vyšperkovat o skvělé jídlo! Hotel chystá hned několik degustačních večerů za účasti špičkových českých šéfkuchařů.

Startovní pole Ostrava City Marathonu ovládly dresy s logem FN Ostrava

Zaměstnanci Fakultní nemocnice Ostrava v kategorii štafet opět ovládli startovní listinu nejstaršího českého maratonu s názvem Ostrava City Marathon. Centrem moravskoslezské metropole běželo o víkendu celkem 35 týmů. Nejlepší z nich, vedený přednostou Interní a kardiologické kliniky, obsadil 7. místo.

Telemedicínské centrum Nemocnice AGEL Třinec-Podlesí dálkově monitoruje pacienty po selhání srdce

Telemedicínské centrum Nemocnice AGEL Třinec-Podlesí nově rozšířilo své portfolio služeb o novou technologii zaměřenou na dálkové sledování pacientů se srdečním selháním. Novinka, kterou třinecké centrum poskytuje jako jedno z mála v republice, umožňuje průběžné monitorování klíčových zdravotních ukazatelů pacientů v domácím prostředí, čímž snižuje nutnost hospitalizace pacienta a umožňuje rychlejší zásah lékařů při zhoršení stavu. Během uplynulého měsíce byly tímto způsobem sledovány první dvě desítky pacientů.

Klinika ORL a chirurgie hlavy a krku má zcela novou ambulantní část

Zcela novou podobu získala ambulantní část Kliniky ORL a chirurgie hlavy a krku FNO a LF OU, která je umístěna ve 2. patře Polikliniky. Klimatizované prostory jsou vybaveny moderními vyšetřovacími jednotkami, jejichž součástí je i záznamový systém prováděného vyšetření. A nově jsou na jednom místě umístěny všechny odborné ambulance.

Více