Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Monika Danková

Nové hrací plochy ve městě

1. ledna 2008 0:00 | Karviná | Monika Danková

Rodiče malých dětí z Karviné jistě uvítají, že ve městě opět přibyly nové hrací plochy pro jejich ratolesti. Radnice nechala postavit moderní veřejné hřiště na sídlišti v Hranicích a také otevřela pro veřejnost další zahradu mateřské školky. Nového sportoviště se dočkali i žáci jedné základní školy.

Knihovna rozjíždí nový web

1. ledna 2008 0:00 | Karviná | Monika Danková

Karvinská knihovna se rozhodla zpřehlednit svou nabídku služeb a akcí na internetu. Jejich webové stránky také postrádaly důležitý kontakt se čtenářem. A protože dnes přibývá stále více uživatelů internetu, musí i elektronická knihovna umět návštěvníky přitáhnout.

V Chagallu vystavují umělci z Karvinska

1. ledna 2008 0:00 | Karviná | Monika Danková

Každým rokem dává zámecká galerie Chagall prostor tvorbě umělců z celého Karvinska. Ne jinak je tomu i letos a ve výstavní síni si tentokrát dala dostaveníčko výtvarná díla rovnou šestadvaceti výtvarníků.

Výstavba cyklostezky na ulici Borovského pokračuje

1. ledna 2008 0:00 | Karviná | Monika Danková

Nedávno začala v Karviné výstavba nové cyklostezky na ulici Borovského, o délce více jak jeden a půl kilometru. Úsek od křižovatky u Slezské univerzity až po hřbitov nahoře v Karviné Mizerově bude mít výrazně lepší povrch, který ocení nejen cyklisté, ale i chodci.

Pouť v kostele svatého Petra z Alkantary

1. ledna 2008 0:00 | Karviná | Monika Danková

V kostele svatého Petra z Alkantary, který je na Karvinsku pro svou šikmost velkou raritou, se uplynulou neděli konala pouť.

Soutěž v plavání - kvalifikace

1. ledna 2008 0:00 | Karviná | Monika Danková

V Karviné se uplynulý víkend konal první kvalifikační závod meziokresního přeboru žactva a dorostu v plavání. Do soutěže se přihlásilo sto třicet závodníků z Karviné, Bohumína, Třince, Havířova a Orlové. Jen čtyřiadvacet nejlepších jich mohlo ale postoupit dál do oblastní soutěže Severní Moravy a Slezska a dále pak až na Zimní mistrovství ČR.

Dohoda o vzájemné spolupráci

1. ledna 2008 0:00 | Karviná | Monika Danková

Primátor Karviné, Tomáš Hanzel a vedoucí vnější služby Policie České republiky, Miloš Pollak, podepsali dohodu o vzájemné spolupráci při zabezpečování veřejného pořádku ve městě.

Chodníky bude v zimě uklízet více lidí

1. ledna 2008 0:00 | Karviná | Monika Danková

Všechny radnice v republice pocítí poprvé letošní zimu tíhu novely takzvaného Chodníkového zákona. Nově totiž nenesou odpovědnost za stav chodníků majitelé nemovitostí, ale vlastníci komunikací. Většina cest a chodníků patří radnicím a kvůli tomu se proto letos prodraží i zimní údržba.

Halloweenské strašení

1. ledna 2008 0:00 | Karviná | Monika Danková

Do sálu Krajského střediska volného času Juventus v Karviné přiletěla ta nejstrašnější strašidla, jaká si dovedete představit. Na děti oslavující Halloween čekala strašidelná Adamsova rodina.

Farář posvětil hroby

1. ledna 2008 0:00 | Karviná | Monika Danková

O víkendu se zaplnili všechny hřbitovy lidmi přicházejícími uctít tichou vzpomínkou památku nežijících. V Karviné mohli návštěvníci hřbitovů, kromě položení kytičky a zapálení svíce, také využít služeb místního faráře a nechat posvětit hroby.

Komerční sdělení více

Kohoutková v Ostravě je bez závad!

V současné době registrujeme zvýšený počet dotazů na kvalitu kohoutkové vody, kdy se objevují obavy, zda povodně nezpůsobily nějaké zhoršení kvality této pitné vody.

ADRA pomáhá v MSK při povodních a dále hledá dobrovolníky. Přidejte se

Humanitární organizace ADRA Česká republika má dlouholeté zkušenosti s humanitární pomocí během přírodních katastrof u nás i v zahraničí. V současné chvíli, mimo jiné, monitoruje i situaci v Moravskoslezském kraji, na který ničivé povodně dopadly s nebývalou silou. Dobrovolnická centra ADRA v Ostravě, Frýdku-Místku a Havířově momentálně hledají ochotné dobrovolníky, kteří se chtějí zapojit do odstraňování následků povodní v Moravskoslezském kraji.

Nemáte místo na solární elektrárnu? Nevadí, může být i venku

Řeč samozřejmě není o střešních panelech, ale o vlastní technologii elektrárny. V některých domech může být problém najít nějaký vhodný prostor, kam sestavu elektrárny umístit. S novinkou od innogy už to nemusíte řešit. Jejich řešení jednak efektivně integruje všechny nezbytné technologie pro fungování solární elektrárny do jediné skříně. Navíc díky zvýšené odolnosti (IP66) je systém vhodný i pro venkovní instalace. Mezi další přednosti patří také integrovaná DC nabíječka elektromobilů a řídicí aplikace s umělou inteligencí.


Čekárna na Klinice onkologické dostala novou podobu

Čekárna chemoterapie a rentgenu Kliniky onkologické FNO a LF OU dostala zcela novou tvář. Díky penězům od drobných dárců i velkých přispěvatelů se proměnila ve skutečnou kavárnu. Jen s tím rozdílem, že dobrovolníci, kteří zajišťují její chod, peníze za připravené nápoje ani další pochutiny neinkasují.

Skvělé jídlo i wellness? Užijte si gastronomický podzim ve Velkých Karlovicích

Zahřát se ve wellness, nechat se hýčkat při exotické masáži a nadechnout se čerstvého vzduchu při procházce přírodou: to je ideální tip pro podzimní dny. Ve Spa hotelu Lanterna ve Velkých Karlovicích si to vše můžete vyšperkovat o skvělé jídlo! Hotel chystá hned několik degustačních večerů za účasti špičkových českých šéfkuchařů.

Startovní pole Ostrava City Marathonu ovládly dresy s logem FN Ostrava

Zaměstnanci Fakultní nemocnice Ostrava v kategorii štafet opět ovládli startovní listinu nejstaršího českého maratonu s názvem Ostrava City Marathon. Centrem moravskoslezské metropole běželo o víkendu celkem 35 týmů. Nejlepší z nich, vedený přednostou Interní a kardiologické kliniky, obsadil 7. místo.

Telemedicínské centrum Nemocnice AGEL Třinec-Podlesí dálkově monitoruje pacienty po selhání srdce

Telemedicínské centrum Nemocnice AGEL Třinec-Podlesí nově rozšířilo své portfolio služeb o novou technologii zaměřenou na dálkové sledování pacientů se srdečním selháním. Novinka, kterou třinecké centrum poskytuje jako jedno z mála v republice, umožňuje průběžné monitorování klíčových zdravotních ukazatelů pacientů v domácím prostředí, čímž snižuje nutnost hospitalizace pacienta a umožňuje rychlejší zásah lékařů při zhoršení stavu. Během uplynulého měsíce byly tímto způsobem sledovány první dvě desítky pacientů.

Klinika ORL a chirurgie hlavy a krku má zcela novou ambulantní část

Zcela novou podobu získala ambulantní část Kliniky ORL a chirurgie hlavy a krku FNO a LF OU, která je umístěna ve 2. patře Polikliniky. Klimatizované prostory jsou vybaveny moderními vyšetřovacími jednotkami, jejichž součástí je i záznamový systém prováděného vyšetření. A nově jsou na jednom místě umístěny všechny odborné ambulance.

Více