Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Monika Danková

Martin Raszyk soutěžil v Mexiku

1. ledna 2008 0:00 | Karviná | Monika Danková

Martin Raszyk je jedním hodně nadaným žákem Základní školy Borovského v Karviné a může se pochlubit mimořádnými znalostmi. Nedávno se vrátil z Mexika, kde naši republiku reprezentoval v mezinárodní zeměpisné soutěži.

Do Karviné prostitutky nesmějí

1. ledna 2008 0:00 | Karviná | Monika Danková

Od prvního října začala v Karviné platit nová vyhláška, která zakazuje prostituci. Přestože strážníci prostitutky předem s vyhláškou i možnými vysokými pokutami seznámili, některé se tam i přes zákaz objevily znovu.

Počet nezaměstnaných klesl

1. ledna 2008 0:00 | Karviná | Monika Danková

Tabulky úřadu práce hlásí poprvé v tomto roce nižší počet uchazečů o práci v celém Karvinsku.

Plave celé město - letos po osmnácté

1. ledna 2008 0:00 | Karviná | Monika Danková

Karvinští se i letos zapojili do celorepublikové soutěže Plave celé město. I když se tentokrát do soutěže zapojilo méně účastníků než loni, Karviné se podařilo obhájit 3. místo.

60. let česko-slovensko-polského přátelství Karviná

1. ledna 2008 0:00 | Karviná | Monika Danková

Svaz česko-slovensko-polského přátelství Karviná letos oslavil celých 60. let od svého založení. Několik stovek členů těchto národností se sešlo uplynulou sobotu v Krajském středisku volného času Juventus, aby toto významné výročí všichni společně oslavili.

V Lázních Darkov léčí mrazem

1. ledna 2008 0:00 | Karviná | Monika Danková

V karvinských Lázních Darkov lékaři využívají speciální kryokomoru a léčí pacienty extrémním mrazem. O Polárium je velký zájem, léčebnou metodu vyzkoušelo již patnáct set lidí.

Karvinští rybáři začali s výlovy

1. ledna 2008 0:00 | Karviná | Monika Danková

Karvinští rybáři už zahájili výlovy všech 14 chovných rybníků, které na Karvinsku jsou. Jako první letos přišly na řadu Kateřinské rybníky ve Stonavě, které vydaly velmi slušný úlovek kaprů i štik.

Novorozenci dostali pletené papučky

1. ledna 2008 0:00 | Karviná | Monika Danková

Miminka z novorozeneckého oddělení nemocnice v Karviné-Ráji dostala krásný dárek. Členky sdružení Onko Naděje Karviná jim upletly barevné papučky a čepičky.

Největší policejní akce v dějinách Karviné

1. ledna 2008 0:00 | Karviná | Monika Danková

V noci z pátku na sobotu se konala největší dopravně-bezpečnostní akce v historii Karviné a všichni řidiči prošli důkladnou kontrolou. Policejním sítem prošlo skoro dvanáct set vozidel, včetně autobusů a taxíků.

Dar nemocnicím schválen zastupitelstvem

1. ledna 2008 0:00 | Karviná | Monika Danková

Karvinští zastupitelé schválili na svém včerejším zasedání další peníze pro obě nemocnice ve městě, a to celkem osm set tisíc korun. Nemocnice si za finance zakoupí moderní techniku.

Komerční sdělení více

Kohoutková v Ostravě je bez závad!

V současné době registrujeme zvýšený počet dotazů na kvalitu kohoutkové vody, kdy se objevují obavy, zda povodně nezpůsobily nějaké zhoršení kvality této pitné vody.

ADRA pomáhá v MSK při povodních a dále hledá dobrovolníky. Přidejte se

Humanitární organizace ADRA Česká republika má dlouholeté zkušenosti s humanitární pomocí během přírodních katastrof u nás i v zahraničí. V současné chvíli, mimo jiné, monitoruje i situaci v Moravskoslezském kraji, na který ničivé povodně dopadly s nebývalou silou. Dobrovolnická centra ADRA v Ostravě, Frýdku-Místku a Havířově momentálně hledají ochotné dobrovolníky, kteří se chtějí zapojit do odstraňování následků povodní v Moravskoslezském kraji.

Nemáte místo na solární elektrárnu? Nevadí, může být i venku

Řeč samozřejmě není o střešních panelech, ale o vlastní technologii elektrárny. V některých domech může být problém najít nějaký vhodný prostor, kam sestavu elektrárny umístit. S novinkou od innogy už to nemusíte řešit. Jejich řešení jednak efektivně integruje všechny nezbytné technologie pro fungování solární elektrárny do jediné skříně. Navíc díky zvýšené odolnosti (IP66) je systém vhodný i pro venkovní instalace. Mezi další přednosti patří také integrovaná DC nabíječka elektromobilů a řídicí aplikace s umělou inteligencí.


Čekárna na Klinice onkologické dostala novou podobu

Čekárna chemoterapie a rentgenu Kliniky onkologické FNO a LF OU dostala zcela novou tvář. Díky penězům od drobných dárců i velkých přispěvatelů se proměnila ve skutečnou kavárnu. Jen s tím rozdílem, že dobrovolníci, kteří zajišťují její chod, peníze za připravené nápoje ani další pochutiny neinkasují.

Skvělé jídlo i wellness? Užijte si gastronomický podzim ve Velkých Karlovicích

Zahřát se ve wellness, nechat se hýčkat při exotické masáži a nadechnout se čerstvého vzduchu při procházce přírodou: to je ideální tip pro podzimní dny. Ve Spa hotelu Lanterna ve Velkých Karlovicích si to vše můžete vyšperkovat o skvělé jídlo! Hotel chystá hned několik degustačních večerů za účasti špičkových českých šéfkuchařů.

Startovní pole Ostrava City Marathonu ovládly dresy s logem FN Ostrava

Zaměstnanci Fakultní nemocnice Ostrava v kategorii štafet opět ovládli startovní listinu nejstaršího českého maratonu s názvem Ostrava City Marathon. Centrem moravskoslezské metropole běželo o víkendu celkem 35 týmů. Nejlepší z nich, vedený přednostou Interní a kardiologické kliniky, obsadil 7. místo.

Telemedicínské centrum Nemocnice AGEL Třinec-Podlesí dálkově monitoruje pacienty po selhání srdce

Telemedicínské centrum Nemocnice AGEL Třinec-Podlesí nově rozšířilo své portfolio služeb o novou technologii zaměřenou na dálkové sledování pacientů se srdečním selháním. Novinka, kterou třinecké centrum poskytuje jako jedno z mála v republice, umožňuje průběžné monitorování klíčových zdravotních ukazatelů pacientů v domácím prostředí, čímž snižuje nutnost hospitalizace pacienta a umožňuje rychlejší zásah lékařů při zhoršení stavu. Během uplynulého měsíce byly tímto způsobem sledovány první dvě desítky pacientů.

Klinika ORL a chirurgie hlavy a krku má zcela novou ambulantní část

Zcela novou podobu získala ambulantní část Kliniky ORL a chirurgie hlavy a krku FNO a LF OU, která je umístěna ve 2. patře Polikliniky. Klimatizované prostory jsou vybaveny moderními vyšetřovacími jednotkami, jejichž součástí je i záznamový systém prováděného vyšetření. A nově jsou na jednom místě umístěny všechny odborné ambulance.

Více