Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Monika Danková

80. let sboru dobrovolných hasičů

1. ledna 2008 0:00 | Karviná | Monika Danková

Sbor dobrovolných hasičů z Karviné-Hranic letos oslavil jubilejních 80 let od svého založení. Ke gratulantům se připojil i primátor města.

Pozvánka na 14. ročník Barevného podzimu

1. ledna 2008 0:00 | Karviná | Monika Danková

Odbor životního prostředí vás zve na 14. ročník Barevného podzimu. V neděli 20. září od 14 do 19 hodin bude v karvinském parku Boženy Němcové probíhat vystoupení Ivety Bartošové, dětské karaoke, ukázka výcviku služebních psů, sokolnictví či projížďky na koních.

Nájmy v Karviné

1. ledna 2008 0:00 | Karviná | Monika Danková

Primátor Karviné Tomáš Hanzel nám odpovídal na důležité dotazy, týkající se nájemného v městských bytech.

Cvičení záchranářů – srážka autobusu a lokomotivy

1. ledna 2008 0:00 | Karviná | Monika Danková

Simulovaná nehodu autobusu s lokomotivou na železničním přejezdu v Dětmarovicích na Karvinsku byla námětem sobotního cvičení integrovaného záchranného systému.

Soutěž v rybolovu a poznávání ryb

1. ledna 2008 0:00 | Karviná | Monika Danková

Pokud jste navštívili karvinský park Boženy Němcové v rámci celoměstské akce nazvané Barevný podzim, jistě vám neunikla velká soutěž dětí v rybolovu.

Voříšek 2009 – 14. ročník

1. ledna 2008 0:00 | Karviná | Monika Danková

Součástí karvinského Barevného podzimu byl také čtrnáctý ročník oblíbené soutěže Voříšek 2009, která se každoročně koná pro všechny nerasové pejsky.

Poslední šance přihlásit se ke studiu

1. ledna 2008 0:00 | Karviná | Monika Danková

Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné otevírá pro studenty, kteří se nedostali na řádné studium, kurzy v rámci celoživotní formy vzdělávání. Zájemci mají poslední šanci se ke studiu přihlásit.

Omezená doprava v centru Karviné

1. ledna 2008 0:00 | Karviná | Monika Danková

V centru Karviné je omezená doprava. V úseku od křižovatky s ulicí Mlýnskou až po Komerční banku se opravuje ulice Karola Sliwky. V současné době začali pracovníci SMVaKu s opravou kanalizace.

Bronzová medaile mažoretek Juventusu Karviná

1. ledna 2008 0:00 | Karviná | Monika Danková

Mažoretky Juventusu Karviná nedávno slavily největší úspěch za celou dobu své existence. Z mistrovství Evropy, které se konalo v polském Opole, si přivezly bronzovou medaili.

Stropní přepravní centrum ve Stacionáři

1. ledna 2008 0:00 | Karviná | Monika Danková

Stacionář Dům v Aleji nedávno uvedl do provozu stropní přepravní systém. Toto zařízení má zlepšit péči o imobilní klienty stacionáře a zároveň také usnadní práci všem jejich pečovatelům.

Komerční sdělení více

Protipovodňový efekt připravované vodní nádrže Nové Heřminovy je nezpochybnitelný

V současné době jsou již vybudována technická a přírodě blízká opatření v povodí horní Opavy. Zásadní prvek efektivního dosažení potřebné povodňové ochrany tohoto území, což je vodní nádrž k akumulaci povodňových průtoků Nové Heřminovy, však stále chybí. Jasně se ukazuje, že přírodě blízká opatření a drobná doprovodná opatření v povodí přispívají ke zmírnění malých povodní, ale na zvládání extrémních povodňových situací nemají prakticky vliv.

FN Ostrava funguje ve standardním režimu

Rádi bychom ubezpečili naše pacienty, že Fakultní nemocnice Ostrava funguje ve standardním režimu. Plánované operační výkony se neruší, ambulantní provoz pokračuje bez omezení. Samozřejmě, že povodně zasáhly i řadu našich zaměstnanců, kteří se zatím nemohli dostat do práce. Na jejich pozice nastoupili kolegové.


Svatováclavský hudební festival uskuteční ještě 8 koncertů

Festivalové dění přerušila krutá povodeň, která vedla také ke zrušení čtyř koncertů. Již od 20. září se však budou koncerty konat ve standardním režimu. U zrušených koncertů se jedná o nových termínech – dnešní koncert VUS Ondráš je již přeložen na 29. října.

Kohoutková v Ostravě je bez závad!

V současné době registrujeme zvýšený počet dotazů na kvalitu kohoutkové vody, kdy se objevují obavy, zda povodně nezpůsobily nějaké zhoršení kvality této pitné vody.

ADRA pomáhá v MSK při povodních a dále hledá dobrovolníky. Přidejte se

Humanitární organizace ADRA Česká republika má dlouholeté zkušenosti s humanitární pomocí během přírodních katastrof u nás i v zahraničí. V současné chvíli, mimo jiné, monitoruje i situaci v Moravskoslezském kraji, na který ničivé povodně dopadly s nebývalou silou. Dobrovolnická centra ADRA v Ostravě, Frýdku-Místku a Havířově momentálně hledají ochotné dobrovolníky, kteří se chtějí zapojit do odstraňování následků povodní v Moravskoslezském kraji.

Nemáte místo na solární elektrárnu? Nevadí, může být i venku

Řeč samozřejmě není o střešních panelech, ale o vlastní technologii elektrárny. V některých domech může být problém najít nějaký vhodný prostor, kam sestavu elektrárny umístit. S novinkou od innogy už to nemusíte řešit. Jejich řešení jednak efektivně integruje všechny nezbytné technologie pro fungování solární elektrárny do jediné skříně. Navíc díky zvýšené odolnosti (IP66) je systém vhodný i pro venkovní instalace. Mezi další přednosti patří také integrovaná DC nabíječka elektromobilů a řídicí aplikace s umělou inteligencí.

Čekárna na Klinice onkologické dostala novou podobu

Čekárna chemoterapie a rentgenu Kliniky onkologické FNO a LF OU dostala zcela novou tvář. Díky penězům od drobných dárců i velkých přispěvatelů se proměnila ve skutečnou kavárnu. Jen s tím rozdílem, že dobrovolníci, kteří zajišťují její chod, peníze za připravené nápoje ani další pochutiny neinkasují.

Více