Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Yvona Fajtová

Obrovský proud na Slezské Hartě láká turisty

15. ledna 2018 17:56 | Bruntál | Yvona Fajtová

Přehradou Slezská Harta na Bruntálsku se valí obrovské množství vody. Nabízí tak podívanou, jako nikdy předtím. Stojí za tím testování tohoto vodního díla.

ODS nepodpoří menšinovou vládu ani Zemana

15. ledna 2018 17:37 | Ostrava-město | Yvona Fajtová

Víkendový kongres ODS v Ostravě potvrdil silnou pozici Petra Fialy. Stal se tak staronovým předsedou strany. Svou funkci obhájili i místopředsedové a ve vedení přivítali i nováčka. Poslance Martina Baxu.

Historie Krnova ve fotografiích ve Flemmichově vile

12. ledna 2018 17:22 | Krnov | Yvona Fajtová

A teď se pojďme podívat do Krnova. Tamní městské muzeum láká hned na tři zajímavé výstavy. Tou největší je výstava graficky upravených dobových pohlednic a fotografií ve formátu velikosti A3 a větších.

Lidé v Ostravě-Zábřehu se bojí o sebe i majetek

9. ledna 2018 18:22 | Ostrava-město | Yvona Fajtová

V Ostravě-Jihu kontrolovali problémové domy s obecnými byty. Lidé si totiž na radnici stále častěji stěžovali na hluk a nepořádek v nich. A nejen to. Mnozí měli obavy i svou bezpečnost a majetek.

Ve vyhořelé krnovské Karnole zachraňují, co se dá

5. ledna 2018 13:29 | Krnov | Yvona Fajtová

Bývalá textilka Karnola v Krnově je teď v rukou památkářů. Vyklízejí ji po ničivém požáru, který národní kulturní památku zasáhl loni před Vánocemi. Zároveň zachraňují vzácné vzorníky, které pečlivě čistí, balí do igelitů a postupně převážejí do mrazících boxů.

Krnovské děti experimentují s drogami od 10 let

4. ledna 2018 11:42 | Krnov | Yvona Fajtová

Děti v Krnově začínají experimentovat s kouřením a alkoholem už v 10 letech. S nelegálními drogami jako je marihuana pak ve 12. Tato čísla korespondují s celorepublikovými výsledky a jsou trošku vyšší ve srovnání s celoevropskými.

Vašík z krnovského babyboxu už je v pořádku

2. ledna 2018 12:43 | Krnov | Yvona Fajtová

Malý Vašíček z babyboxu u krnovské nemocnice je zdravý a spokojený. Novorozeného chlapečka tam někdo odložil 29. prosince po půl 8 ráno. A protože byl mírně podchlazený, lékaři ho umístili do vyhřívaného boxu na dětské JIPce.

Požár Karnoly způsobil nevyčíslitelné škody

22. prosince 2017 12:11 | Krnov | Yvona Fajtová

Nevyčíslitelnou škodu způsobil požár národní kulturní památky, bývalé textilky Karnola v Krnově. Shořelo v ní 90 procent vzácného depozitáře, který zahrnuje vzorníky látek od roku 1860, funkční stroje, knihy zakázek nebo špulky nití.

V Krnově přibude na 200 pracovních míst

14. prosince 2017 13:30 | Krnov | Yvona Fajtová

Nová průmyslová zóna Červený dvůr v Krnově se pomalu zaplňuje. V současné době na asi polovině desetihektarové zóny chtějí podnikat hned 4 investoři, kteří slibují, že zaměstnají na 200 lidí.

Rozsvícení vánočního stromu u K-tria

12. prosince 2017 17:52 | Ostrava-Jih | Yvona Fajtová

Druhou adventní neděli zpestřila na Jihu nádherná vánoční atmosféra u kulturního domu K-trio. Stovky lidí si nenechaly ujít rozsvícení vánočního stromu před tímto kulturním zařízením.

Komerční sdělení více

Podcast FNO: Mladí lékaři se onkologie obávat nemusí

Přednosta Kliniky onkologické doc. MUDr. Ing. Jakub Cvek, Ph.D., MBA se léčbě nádorových onemocnění věnuje 20 let. Za tu dobu se podle něj obor obrovsky posunul. V podcastu přibližuje nejen nové formy a způsoby léčby, ale i možnosti, které na klinice mají mladí lékaři, kteří se rozhodnou stejně jako kdysi on.

Na Slezskoostravském hradě nezahálí ani na podzim

Letní sezóna sice skončila, ale na Slezskoostravském hradě se stále něco děje. V září byly otevřeny dvě výstavy. Ve sklepení je to výstava přibližující život Johanna Nepomuka hraběte Wilczka, která rovněž připomíná jeho financování první rakousko-uherské polární expedice. Ve věži se návštěvníci seznámí se středověkým stolováním a kuchyní díky výstavě S knížaty u stolu. Chystají se však i různé akce.


Jubileum Útěku v řetězech bylo třaskavé!

Patnácté narozeniny oslavila v sobotu netradiční akce Útěk v řetězech, a jak zněl její podtitul, byla to oslava třaskavá od začátku do konce! Potvrdit by to mohli jak sami „uprchlíci“ absolvující adrenalinový vězeňský desetiboj, tak návštěvníci doprovodného programu na náměstí Republiky v Havířově.

Úrazů přibývá. Jejich léčba loni ČPZP stála 1,7 miliardy korun, meziročně o 214 milionů více

Úrazy jsou stále častější příčinou poranění u dětí i dospělých. Vyplývá to například z dat České průmyslové zdravotní pojišťovny (ČPZP), která v roce 2023 vynaložila na úrazové diagnózy celkem 1, 673 miliardy korun ve srovnání s 1,459 miliardy o rok dříve. A zatímco v roce 2022 se po úrazu léčilo 141 787 pojištěnců ČPZP, loni to bylo již 146 188 pojištěnců. Nejčastějším úrazem bylo v obou letech vymknutí, podvrtnutí a natažení kloubů a vazů v úrovni kotníku a nohy.

Balet NDM naděluje 5x radost z tance

ČISTÁ RADOSTance – to je název večera pěti choreografií, který divákům nadělí baletní soubor Národního divadla moravskoslezského v premiéře 17. října. Pět tanečních příběhů od choreografů světových jmen i mladé nastupující generace, pět tanečních stylů, hudba světových skladatelů od 17. do 21. století – to je jedna velká radost z tance a jeho nekonečných možností! Na své si v Divadle Jiřího Myrona přijde každý divák.

FN Ostrava získala prestižní ocenění za aplikaci, která monitoruje činnost srdce

Český digitální Oscar míří do rukou Oddělení kardiovaskulárního Interní a kardiologické kliniky FN Ostrava. Jeho zástupci cenu získali ve druhém ročníku soutěže IDC Digital Future Awards, která oceňuje nejlepší technologické inovace. Kategorii Nejlepší digitální inovace budoucnosti ovládli díky aplikaci Kardi Ai, která s využitím umělé inteligence monitoruje srdeční aktivitu.

Více