Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Yvona Fajtová

Krnov hlídá špičková mobilní kamera

12. prosince 2017 13:13 | Krnov | Yvona Fajtová

Krnov má zbrusu novou špičkovou mobilní kameru. Momentálně hlídá problémový prostor v okolí divadla, kde se lidé necítí bezpečně a často zde zasahuje jak městská, tak státní policie.

Vedení Krnova vyrazilo za dětmi v kostýmech

11. prosince 2017 9:37 | Krnov | Yvona Fajtová

V Krnově jsou nejhodnější děti z celého Moravskoslezského kraje. To se alespoň dozvěděly na tamním hlavním náměstí přímo od vedení města, které za dětmi vyrazilo v kostýmech. A ne ledajakých. Převlékli se za Čerta, Mikuláše a Anděla, takže je nikdo nepoznal.

Akademie FC Baník bude mít hráče pod kontrolou

7. prosince 2017 12:09 | Ostrava-Jih | Yvona Fajtová

Jedna z budov bývalé nemocnice v Ostravě-Zábřehu je už léta prázdná a stále chátrá. Teď konečně najde své uplatnění. Vedení městského obvodu Ostrava-Jih ji prodalo společnosti Ostravská sportovní za téměř 13 a půl milionů korun. Součástí prodeje je i malý objekt na ulici Plzeňská.

Nebezpečné linhartovské zatáčky budou minulostí

6. prosince 2017 12:29 | Krnov | Yvona Fajtová

Klikatá cesta přes Linhartovy mezi Krnovem a Městem Albrechticemi je pro řidiče nebezpečná. Nehod tady přibývá hlavně v zimě,a to zejména v nepřehledných zatáčkách. To by se mělo už brzy změnit.

Rozsvícení vánočního stromu v Krnově

6. prosince 2017 12:06 | Krnov | Yvona Fajtová

Hlavní náměstí v Krnově žije tradičními adventními trhy. Pestrým programem byly zahájeny 1.adventní neděli, kdy tu pravou předvánoční atmosféru podtrhlo slavnostní rozsvícení vánočního stromu a dechberoucí hudbou doprovázený ohňostroj. Než se tak stalo, lidé se ve vánočním městečku rozhodně nenudili. Mohli si vyzkoušet třeba vánoční zvyky, ochutnat různé dobroty nebo se zahřát vánočním punčem.

Nebezpečné linhartovské zatáčky budou minulostí

6. prosince 2017 3:01 | Krnov | Yvona Fajtová

Klikatá cesta u Linhartov mezi Krnovem a Městem Albrechticemi je pro řidiče nebezpečná. Nehod tady přibývá hlavně v zimě, a to zejména v nepřehledných zatáčkách. To by se mělo už brzy změnit.

Krnov uvažuje o pasech pro seniory

5. prosince 2017 11:30 | Krnov | Yvona Fajtová

Lidé nad 65 let mohou v Krnově využívat levnější vstupné na městská sportoviště. Týká se to městských lázní, koupaliště a zimního stadionu. Radnice teď uvažuje i o senior pasech, které by jim přinesly další slevy..

Ski areály v Jeseníkách překvapí novinkami

29. listopadu 2017 18:49 | Bruntál | Yvona Fajtová

Lyžařské areály v Jeseníkách se chystají na zimní sezónu. Tu vůbec první zažije nový moderní areál v Horním Václavově. Kopřivná v Malé Morávce zase investovala do super-moderní lanovky se spoustou vychytávek.

Oprava uměleckých děl na Jihu

29. listopadu 2017 18:00 | Ostrava-Jih | Yvona Fajtová

Umělecká díla v Ostravě-Jihu září novotou. Opravou za téměř 400 tisíc korun prošly mozaiky v Bělském lese a jedna plastika.

Novinky v prevenci kriminality v Krnově

29. listopadu 2017 12:04 | Krnov | Yvona Fajtová

Prevence je na prvním místě. A novinky v této oblasti by se neměly podceňovat. O tom se přesvědčili odborníci, kteří pracují s dětmi, mládeží a mladými dospělými v Krnově na vzdělávacím semináři.

Komerční sdělení více

Podcast FNO: Mladí lékaři se onkologie obávat nemusí

Přednosta Kliniky onkologické doc. MUDr. Ing. Jakub Cvek, Ph.D., MBA se léčbě nádorových onemocnění věnuje 20 let. Za tu dobu se podle něj obor obrovsky posunul. V podcastu přibližuje nejen nové formy a způsoby léčby, ale i možnosti, které na klinice mají mladí lékaři, kteří se rozhodnou stejně jako kdysi on.

Na Slezskoostravském hradě nezahálí ani na podzim

Letní sezóna sice skončila, ale na Slezskoostravském hradě se stále něco děje. V září byly otevřeny dvě výstavy. Ve sklepení je to výstava přibližující život Johanna Nepomuka hraběte Wilczka, která rovněž připomíná jeho financování první rakousko-uherské polární expedice. Ve věži se návštěvníci seznámí se středověkým stolováním a kuchyní díky výstavě S knížaty u stolu. Chystají se však i různé akce.


Jubileum Útěku v řetězech bylo třaskavé!

Patnácté narozeniny oslavila v sobotu netradiční akce Útěk v řetězech, a jak zněl její podtitul, byla to oslava třaskavá od začátku do konce! Potvrdit by to mohli jak sami „uprchlíci“ absolvující adrenalinový vězeňský desetiboj, tak návštěvníci doprovodného programu na náměstí Republiky v Havířově.

Úrazů přibývá. Jejich léčba loni ČPZP stála 1,7 miliardy korun, meziročně o 214 milionů více

Úrazy jsou stále častější příčinou poranění u dětí i dospělých. Vyplývá to například z dat České průmyslové zdravotní pojišťovny (ČPZP), která v roce 2023 vynaložila na úrazové diagnózy celkem 1, 673 miliardy korun ve srovnání s 1,459 miliardy o rok dříve. A zatímco v roce 2022 se po úrazu léčilo 141 787 pojištěnců ČPZP, loni to bylo již 146 188 pojištěnců. Nejčastějším úrazem bylo v obou letech vymknutí, podvrtnutí a natažení kloubů a vazů v úrovni kotníku a nohy.

Balet NDM naděluje 5x radost z tance

ČISTÁ RADOSTance – to je název večera pěti choreografií, který divákům nadělí baletní soubor Národního divadla moravskoslezského v premiéře 17. října. Pět tanečních příběhů od choreografů světových jmen i mladé nastupující generace, pět tanečních stylů, hudba světových skladatelů od 17. do 21. století – to je jedna velká radost z tance a jeho nekonečných možností! Na své si v Divadle Jiřího Myrona přijde každý divák.

FN Ostrava získala prestižní ocenění za aplikaci, která monitoruje činnost srdce

Český digitální Oscar míří do rukou Oddělení kardiovaskulárního Interní a kardiologické kliniky FN Ostrava. Jeho zástupci cenu získali ve druhém ročníku soutěže IDC Digital Future Awards, která oceňuje nejlepší technologické inovace. Kategorii Nejlepší digitální inovace budoucnosti ovládli díky aplikaci Kardi Ai, která s využitím umělé inteligence monitoruje srdeční aktivitu.

Více