Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Bezplatný seminář Úřadu práce Frýdek-Místek pomůže zájemcům začít s podnikáním

Úřad práce ve Frýdku-Místku chystá bezplatný seminář pro začínající podnikatele. Zástupci z několika institucí na akci poradí zájemcům se vším, co je potřeba k založení všech typů podnikání nebo případně začínajících firem.

Oprava hydroizolace částečně omezí provoz Hospice Frýdek-Místek

Frýdek-Místek už začal s opravou hydroizolace budovy hospice. Spodní patro totiž v posledních letech začala trápit prosakující voda. Oprava částečně omezí provoz zařízení. Město si navíc přizvalo soudního znalce, kvůli analýze možných pochybení v době stavby z roku 2010.

Faunapark Frýdek-Místek zve na plno akcí pro děti i dospělé

Oblíbený Faunapark chystá plno zajímavých akcí i na září i říjen. Tradičně se v nich zaměří na všechny věkové kategorie. Děti pobaví zvířátka, cirkusová představení nebo například strašidla. Dospělí zase mohou přijít na filmová představení nebo například na besedu u duševním zdraví.

Děti ve Frýdku-Místku se rozloučí s prázdninami na akci Ahoj prázdniny!

Středisko volného času Klíč opět připravilo symbolické rozloučení s prázdninami. Akce Ahoj prázdniny! byla letos naplánována na pátek 6. září. Děti čeká odpoledne plné aktivit a mohou se seznámit i s kroužky, které poběží ve středisku volného času v novém školním roce.

Frýdek-Místek rozdělí více peněz na podporu sportující mládeže

Sportující děti a mládež ve Frýdku-Místku dostanou od města ještě vyšší podporu. Radnice dá jejich klubům o 7 milionů korun více než loni. Radní schválili pilotní dotační program, který také zajistí větší přehlednost ve sportovních klubech.

Prvňáčky na 5. ZŠ ve Frýdku-Místku vítali deváťáci, budou je provázet školním rokem

Začal další školní rok, do lavic na základních školách opět usedly tisíce žáků. Stovky z nich jdou do školy úplně poprvé. Prvňáčky letos tradičně vítal i primátor města. Vybral si jednu z největších škol, a to 5. Základní školu.

Alzheimer centrum Frýdek-Místek se postará o 115 klientů. Pokračuje příprava výstavby

Soukromý investor připravuje ve Frýdku-Místku výstavbu Alzheimer centra. Aktuálně už má hotovou vizualizaci finální podoby a připravuje podklady pro stavební povelní. Zařízení nabídne kapacitu 115 lůžek a stavba by měla začít příští rok.

Dancepoint bavil děti ve Frýdku-Místku i o prázdninách

Taneční studio Dancepoint připravilo v létě ve Frýdku-Místku plno akcí pro děti. Kromě příměstských táborů pro své tanečníky, fungovaly tradičně i bezplatné jednodenní kurzy. Děti si tak mohly v rámci akce Prázdniny ve městě vyzkoušet taneční lekce a naučit základy různých tanečních stylů.

Beskydský Montmartre zve do Frýdku-Místku umělce i návštěvníky

Faunpark ve Frýdku-Místku se opět chystá na další ročník Beskydského Montmartu. Organizátoři tradičně zvou různé umělce z Beskyd i okolí, aby přijeli na akci prezentovat veřejnosti své práce.

Frýdek-Místek spustil záchovné práce na Českém domě, chystá se i architektonická soutěž

Frýdek-Místek se ihned po nabytí Českého domu pustilo do záchovných prací. Následovat bude i architektonická soutěž, která připraví historickou budovu k rekonstrukci. Uvnitř má časem vzniknout zázemí pro Středisko volného času Klíč.

Výstavy v Muzeu Beskyd představují nové mincovní poklady a sochy Davida Moješčíka

25. srpna 2024 12:04 | Frýdek-Místek | Karel Soukop | Kulturní okénko

Velmi zajímavé nové výstavy představuje Muzeum Beskyd ve Frýdku – Místku. Nově objevené mincovní poklady představují římské mince a pražské groše. Na ně navazuje nová výstava soch známého místního sochaře Davida Moješčíka.

Frýdek-Místek je centrem evropského smaltu. Funguje tu umělecká dílna s velkou pecí

Umělečtí smaltéři z Evropy se sjeli do Frýdku-Místku. Proběhl tady 22. ročník Mezinárodního symposia smaltu. Beskydští smaltéři mají totiž jedinou dílnu s velkou pecí v celé střední Evropě, kde je možné vyrábět větší umělecké práce.

Frýdek-Místek vyčlenil na podporu sociálních programů v roce 2025 přes 22 milionů

Frýdek-Místek připravil plán na podporu sociálních programů v roce 2025. Částka bude opět navýšena a celkově mohou organizace získat přes 22 milionů korun. O peníze mohou žádat organizace, které působí ve městě a provozují různé sociální programy.

Začala demolice komínu, který bránil ve výhledu na baziliku ve Frýdku-Místku

V areálu bývalé Lembergerovy textilní továrny ve Frýdku-Místku začalo 21. srpna v 11 hodin bourání komínu. Ten byl v roce 1966 postaven tak, že ze silnice od Příbora a Olomouce bránil ve výhledu na dominantu města – mariánský poutní kostel, dnešní baziliku Navštívení Panny Marie. Práce jsou unikátní tím, že se komín postupně bourá od shora dolů.

Žáci ZUŠ Frýdek-Místek vyhráli celostátní soutěž jazzových souborů a tanečních orchestrů

Žáci Základní umělecké školy Frýdek-Místek zaznamenali tento rok velkou řadu úspěchů. Největším z nich je vítězství v celostátním kole soutěžní přehlídky jazzových souborů a tanečních orchestrů. Osobně je za to ocenil i primátor města.

SVČ Klíč bude moci ve Frýdku-Místku bezplatně využívat prostory základních škol

Město Frýdek-Místek vyšlo vstříc dalším aktivitám Střediska volného času Klíč. V průběhu školního roku nebude muset Klíč platit nájmy na základních školách, kde budou probíhat kroužky pro děti.

Největší gastrofestival v kraji Frýdek-Místek plný chutí přilákal davy lidí

Dobré jídlo, pití i zábava pro celou rodinu. Takový byl další ročník Gastrofestivalu Frýdek-Místek plný chutí. Více než 60 stánků a další zapojené podniky v okolí udělaly z akce největší gastrofestival v kraji. Událost si tradičně nenechaly ujít davy návštěvníků.

Canisterapeutické vzdělávací centrum organizace Podané ruce ve Frýdku-Místku slaví 10 let

Organizace Podané ruce už 10 let vzdělává zájemce o canisterapii. Za tu dobu organizace proškolila stovky dobrovolníků z celé republiky, kteří pomáhají u zdravých, nemocných i handicapovaných. Jako například v nemocnicích, domovech pro seniory i třeba v mateřských školách.

Frýdek-Místek chystá úpravu křižovatky v Těšínské ulici

Prostranství před novou budovou městské policie ve Frýdku-Místku projde ještě další úpravou. Chystá se nová autobusová zastávka, doplnění mobiliáře i zeleně. Město ale připravilo i stavební úpravy protější křižovatky v ulici Těšínská. Aby byla bezpečnější a lépe usměrňovala dopravu.

Hokejoví mistři světa i extraligy přijeli do Frýdku-Místku. Lidé si užili autogramiádu i zápas

Frýdek-Místek přivítal dvojici hokejových mistrů světa. Ti přivezli ukázat medaile i mistrovský pohár. Autogramiáda přilákala davy návštěvníků, kteří si navíc užili výjimečný hokejový zápas. Domácí totiž v přípravě vyzvali držitele šesti domácích mistrovských titulů, třinecké Oceláře.

Frýdek-Místek bude platit obědy některým dětem i další školní rok

Frýdek-Místek zaplatí obědy školákům i v novém školním roce. Pokračuje tedy v loni započatém projektu, který se ukázal být úspěšným. Díky příspěvku města tak mohou ve školách obědvat další děti. Rodiče je ale musí do programu opět přihlásit.

Charita Frýdek-Místek připravila pro děti v Klubu Nezbeda den plný Galaxy tvoření

Děti ve Frýdku-Místku mají o prázdninách velké množství různých aktivit. Do programu Prázdniny ve městě se zapojila i Charita, která připravila zábavné Galaxy tvoření. Děti si tak mohly samy vyrobit hned několik zajímavých věcí spojených s vesmírnou tematikou. Zájem o akci byl tradičně velký.

HC Frýdek-Místek odehraje utkání s třineckými Oceláři, s pohárem přijedou i mistři světa

Hokejisté Frýdku-Místku chystají velkolepé odpoledne v hale Polárka. V úterý totiž sehrají přípravný zápas s Třineckými Oceláři. V rámci programu čeká návštěvníky také autogramiáda dvou mistrů světa v ledním hokeji, kteří přivezou i pohár mistrů světa.

Seniortaxi přepraví ve Frýdku-Místku měsíčně 400 lidí. O službu je velký zájem

Seniortaxi patří mezi velmi oblíbené služby ve Frýdku-Místku. Každý měsíc přepraví na 400 seniorů. Službu mohou využívat lidé starší 70 let a jedna jízda je vyjde na 20 korun. Průkaz si stačí jednoduše vyřídit na sociálním odboru magistrátu.