Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Dvoudenní Havířovské slavnosti navštívilo na 45 tisíc lidí, hlavní hvězdou byl Bryan Adams

Havířov |  | Havířovský expres

Na 45 tisíc lidí navštívilo během pátku a soboty letošní Havířovské slavnosti. Celkem se na stage vystřídalo třináct zpěváků a kapel. Hlavní hvězdou byl legendární Bryan Adams.

Nabitý program plný českých a zahraničních hvězd, to byly letošní Havířovské slavnosti. Už v pátek zaplnily areál tisíce lidí. Zejména mládež si užila například slovenského rapera s uměleckým jménem Kali, Takto se bavili návštěvníci s Fun Factory. Večerní hodiny pak patřily tradičně rockové hudbě. 

Sobotní program odstartoval slovenský zpěvák Adam Ďurica, který asi bude mít Havířov dlouho v paměti.

Adam Ďurica, zpěvák: “Já jsem to řekl i na pódiu, že vždy, když jsem dostal za úkol rozjíždět akci, tak vždy jsem byl z toho takový nervózní, protože to není ještě ono. Ale tady? Měl jsem pocit, že tady už to je finále. Začali jsme a už tu bylo plno. Úžasné to bylo a do teď mám pocit, že doposud jsem ještě nikdy neotvíral festival, který by byl už takto rozjetý. Po delší době jsme hráli na takto velké stage. Jsou stage klubové velké, ještě větší a potom tyto, jako má Bryan Adams, takže je to cítit a je to dobré. Je třeba dát do toho více energie a já to mám rád, já energii miluji, když jde cítit z té stage.”
anketa: “Určitě skvělý zpěvák, miluji ho už několik let. Je to fakt zpěvák, který si na nic nehraje.”
anketa: “Adam Ďurica byl úžasný a přišla jsem hlavně na Bryana Adamse a na Ewu Farnou. To jsou takoví mí favorité tady. Já si myslím, že letos je hodně dobrý program, ještě tu sobotu vyšperkovali, takže za mne super program.”

Doslova šílenství se začalo odehrávat, když na stage přišel rapper Calin. 

anketa: “Já jsem přišel na Calina, protože to je moje oblíbená hudba."
anketa: "Já se těším na Calina, přišel jsem na Calina. Je to rap a to se mi moc líbí.”
anketa: “Nejvíce se mi líbil Calin, včera se mi líbili Traktoři, Avantasia a Dymytry. Jako správném rockerovi, bylo to super. Město se ukázalo v dobrém světle a moc se nám to všem líbilo.”

Skvělou zábavu popřálo lidem i vedení města.

Josef Bělica (ANO), primátor Havířova: “Je opravdu letos zase skvělý seznam kapel a skvělý seznam interpretů a je to prostě proto, že občané v Havířově si zaslouží to nejlepší, co může být. Máme nejkrásnější město v republice a máme nejlepší Havířovské slavnosti, tak co více si přát.”

Slavnosti si užily i ti nejmenší a to ve velké dětské zóně, kde pro ně byl přichystán hodně bohatý program. Největším lákadlem pak byla voliéra s papoušky.

anketa: "Navštívila jsem tu dráhu a líbila se mi moc a teď čekám řadu na účes.”
anketa: “Viděla jsem tady toho spoustu a nemohu říct, že mě to tady nebaví."
anketa: "Byli jsme na hradě a bylo to super a na papoušcích taky.”
anketa: "Ti papoušci byli fajn. Trochu jsem se bála, ale jinak dobrý.”
anketa: "Hned jsme šli tady, zkoušeli jsme tu stěnu, super pro dceru a uvažujeme, že půjdeme na paoušky. Dcera má ráda papoušky a všechny zvířata.”
anketa: “Já se papoušků nebojím a už jsme na ně jedou byli. Takže už se těším docela. Líbí se mi v té dětské zóně, že jsou tady atrakce a že tady byli Máša a medvěd, nebo co to bylo.”

Zpět ale na hlavní scénu. Odpoledne zaplněný areál rozezpívala a roztančila česká stár Ewa Farna.

Ewa Farna, zpěvačka: “Užila jsem si to moc. Já jsem se na tu akci těšila, tím že jsem si na ni pamatovala, když jsme tady byli před pár lety a pamatovala jsem si to velké pódium. I speciálně pro dnešní vystoupení jsme přivezli více lidí, měli jsme tři vokalisty navíc, upravili jsme scénu, abychom byli v nějaké sestavě, jako když jezdíme jen takových pár velkých koncertů v roce. Takže jsme se i rozšířili pro dnešek a strašně jsem si to užila. Užila jsem si i koncert Calina a doufám, že uvidím i kousek ještě Vojty Dyka a jsem ráda, že jsme byli pozváni.”

Ewa má k Havířovu osudový vztah.

Ewa Farna, zpěvačka: “Já jsem v Havířově zpívala v rámci polského festivalu dětských písní tady v kulturáku a tam byl producent, který mě objevil na tom festivalu. Nabídl mi natočit desku, pak jsme rok řešili smlouvu a natočili jsme první písničku Měl jsi mě vůbec rád. Takže moje kariéra začala v Havířově. To je moje město, kde jsem se seznámila s člověkem, který byl mým manažerem dalších deset let, a proto je to pro mne významné místo. Navíc, můj táta pochází tady z Bludovic kousek, takže já jsem tady úplně doma.”

Kdo ale v letošním roce návštěvníky doslova ohromil, byli 4 Tenoři. 

Marian Vojtko, zpěvák 4 Tenoři: “Mě právě překvapilo to publikum, protože žánrově, když před námi jsou skupiny populárního žánru, tak jsme byli trochu v pochybách, jestli je nezklameme svým trochu vážnějším přednesem, ale ty lidi a to nám říkal i Marek Vašut, jsem tady od rána a takový potlesk jsem neviděl. Takže my děkujeme a těšíme se na ně pořád, prostě jsou úžasní.”
Michal Bragagnolo, zpěvák, 4 Tenoři: “Pro mne to bylo obrovské překvapení. Já jsem čekal, že tady je rockerská základna a tak a teď jsem viděl, jak i ti rockeři poslouchali a zvážněli a bylo to hrozně příjemné, že mě poslouchali. To bylo super.”
Pavel Vítek, zpěvák 4 Tenoři: "Dojmy jsou absolutně fantastické a publikum s námi šlo od prvního momentu od prvních tónů a myslím, že nastalo přesně to, co má nastat při koncertě. Takové to propojení a zpívali s námi, což je úžasné. Na tento náš žánr je to úžasné a dokonce pak už jsme neměli ani co přidávat.”
Jan Kříž, zpěvák 4 Tenoři: “Já to pořád ještě zpracovávám, se přiznám. Jak říkali kluci. Já jsem před tím měl velký respekt, jak nás diváci přijmou, bylo tam obrovské množství lidí a ta energie, která šla z toho hlediště byla úžasná. Velký zážitek a myslím, že z toho budu pár dní žít.”
anketa: “Zážitek to byl, bylo to výborné, dojemné. Prostě nádhera, to se nedá popsat. Nádhera, nádhera. Známe je, písničky známe, takže jsme si zpívali. Super, kvůli nich jsme tady přišli.”

O pořádnou show se postaral také velký zpěvák, který si umí hrát s hlasem Vojtěch Dyk. Po Vojtovi Dykovi přišel vrchol Havířovských slavností. Lidé mohli na vlastní oči vidět a slyšet světovou hvězdu Bryana Adamse.

A co by to byly za slavnosti, kdyby poslední tečkou nebyla pořádná rackárna. O tu se postarala metalová skupina ze Švédska Pain.

Nahlásit chybu


K tématu

Hvězdou Havířovských slavností bude kapela Scorpions

9. července 2024 11:40 | Havířov | Bára Kelnerová | Havířovský expres

Hlavní hvězdou letošních Havířovských slavností bude legendární skupina Scorpions. A lidé dokonce volají na magistrát, zda je to opravdu pravda. Městské kulturní středisko už spustilo předprodej vstupenek.

Za nehodu kolotoče v Havířově s několika zraněnými policie obvinila dva muže

15. prosince 2023 9:29 | Havířov | Libor Běčák

Za nehodu kolotoče, při které se loni v září v Havířově zranilo 18 lidí, policie obvinila dva muže. Ti měli zavinit, že se řetízkový kolotoč správně nezastavil a bezmocní lidé na sedáčkách naráželi do pevných překážek.

Hvězdou Havířovských slavností bude Bryan Adams

30. srpna 2024 12:02 | Havířov | Bára Kelnerová | Havířovský expres

Hlavní hvězdou sobotního večera Havířovských slavností bude světová rocková legenda kanadský zpěvák Bryan Adams. Návštěvníci se mohou těšit na velkou show i legendární hity.


ON-LINE: Sledujeme ničivé povodně v Moravskoslezském kraji, voda stále sužuje region

Dnes 11:00, vydáno 13. září 2024 12:25 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Moravskoslezský kraj čelí jedné z nejhorších povodní v historii. Silné deště způsobily katastrofu, která region sužuje naplno. Situace se každou hodinou mění. Aktuální dění a vývoj sledujeme podrobně v naší online reportáži.

Další srážky se v MSK podle Českého hydrometeorologického ústavu nepředpokládají

Pozitivní zprávy přinesl Český hydrometeorologický ústav. Podle vedoucího regionální předpovědi počasí se další srážky na území nepředpokládají - maximálně ojediněle a dny před víkendem přinesou i slunce.

Povodně 2024 -V Jeseníkách pokračuje boj lidí s následky povodní , přehrada Slezská Harta zabránila následkům ještě horším

V Jeseníkách nastává boj s následky povodní. Sčítají se materiální škody, následky velké vody a ve spolupráci s obcemi a hasiči obyvatelé odčerpávají vodu ze zatopených ploch a domů. Voda však stále z kopců stéká a komplikuje situaci.

V Opavě mapují škody způsobené extrémní povodní. S odklízením následků by měli pomoct i vojáci

Extrémní povodeň, která se prohnala Opavou, za sebou zanechá obrovské škody. Ty se budou mapovat postupně s tím, jak bude voda opadat. S odklízením následků by pak měla pomoci i armáda.

U nemocných a seniorů v zaplaveném Přívoze zasahovalo 5 zdravotnických týmů

Včera 22:44 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Rozsáhlé evakuace lidí z oblasti zaplaveného Přívozu asistovaly posádky záchranné služby. Nasazeny byly čtyři posádky rychlé zdravotnické pomoci a tým speciálního vozidla Volvo.

Havířov připravuje zázemí a lůžka pro lidi z Ostravy, kteří by se museli evakuovat

Havířov připravuje lůžka pro obyvatele Ostravy, kteří by se museli kvůli protržení protipovodňové hráze případně evakuovat. Dočasný azyl bude připraven v tělocvičně na krytém bazénu.

Hejtman žádá armádu o pomoc s odklizením následků povodní, voda si vyžádala další dva lidské životy

Včera 17:49 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

V Moravskoslezském kraji nadále probíhá boj s povodněmi, voda stále neopadla. Krajský krizový štáb se proto rozhodl požádat Armádu České republiky o pomoc s odklízecími pracemi.

Silné deště způsobily v Havířově sesuv půdy na hřbitově

V Havířově postupně zjišťují, kde silný déšť a povodně napáchaly škody. Radnice bude muset zabezpečit ujíždějící svah, na kterém se nachází jeden z městských hřbitovů.

Řeka Opava v Opavě pomalu klesá. Stále probíhají záchranné a likvidační práce

Velká voda v Opavě ustupuje. Řeka Opava kulminovala včera okolo půl 10. večer a postupně odhaluje, co všechno napáchala. Mimo jiné poškodila most v Ratibořské ulici a zničila železniční trať z Opavy do Malých Hoštic, kam kvůli zatopeným silnicích nejezdí ani náhradní doprava.

Ulici Na Olšinách v Českém Těšíně voda zaplavila nejvíc, lidé zjišťují škody

I v Českém Těšíně čelili obyvatelé velké vodě. Několik stovek z nich muselo být evakuováno. Nejhorší situace byla v lokalitě kolem Těšínských jatek.

Havířovu během povodní způsobila nejvíce potíží řeka Lučina

Řeka Lučina i menší Sušanka zatopily v Havířově během víkendu několik ulic, a to i těch, které jsou hlavními tahy. Cesty musely být uzavřené, ale nemuselo dojít žádným evakuacím a naštěstí nebyl ani nikdo zraněn.

Situace s povodněmi se v Havířově uklidňuje, práci ztížili městu vandalové

15. září 2024 14:34 | Havířov | Bára Kelnerová

Neděle konečně přinesla do Havířova pozitivní zprávy. Zatopené ulice se daří zprůjezdnit. Nebyla nutná žádná evakuace lidí. Město však zaznamenalo nepochopitelný případ vandalismu.

Knižní jarmark se v Karviné vydařil, opět potěšil i polské čtenáře

15. září 2024 12:45 | Karviná | Monika Danková | Karvinský expres

Knižní jarmark na Masarykově náměstí se letos opět vydařil. Nabídl nejen knihy různých žánrů, ale i bohatý doprovodný program, který zahrnoval i připomínku 50. výročí fungování oddělení polské literatury.

Nové dopravní hřiště v Karviné už využívají školáci naplno

14. září 2024 20:02 | Karviná | Monika Danková | Karvinský expres

Hned se začátkem školního roku začali nové dopravní hřiště v Karviné naplno využívat školáci ze základních škol. Jejich počínání bedlivě sledují strážníci, kteří je upozorňují na případné prohřešky, které by v běžném provozu neměly nastat.

Regionální knihovna slaví 50. výročí oddělení polské literatury

14. září 2024 19:32 | Karviná | Monika Danková | Karvinský expres

A s knihovnou ještě na chvíli zůstaneme prostřednictvím další reportáže. Oddělení polské literatury si letos připomíná 50 let svého fungování. Pojďte se společně s námi ohlédnout do historie.

Některé ulice v Havířově jsou zcela neprůjezdné, na magistrátu zasedl krizový štáb

14. září 2024 19:05 | Havířov | Bára Kelnerová

V sobotu 14. září odpoledne opět zasedl krizový štáb ORP města Havířova a byla zhodnocena aktuální povodňová situace. Řeka Lučina se na několika místech vylila z koryta. Některé ulice jsou zcela neprůjezdné. Radnice vybízí k opatrnosti.

Dvoudenní Havířovské slavnosti navštívilo na 45 tisíc lidí, hlavní hvězdou byl Bryan Adams
Vydáno 10. září 2024 11:07, Havířov, Bára Kelnerová
Na 45 tisíc lidí navštívilo během pátku a soboty letošní Havířovské slavnosti. Celkem se na stage vystřídalo třináct zpěváků a kapel. Hlavní hvězdou byl legendární Bryan Adams.

Nabitý program plný českých a zahraničních hvězd, to byly letošní Havířovské slavnosti. Už v pátek zaplnily areál tisíce lidí. Zejména mládež si užila například slovenského rapera s uměleckým jménem Kali, Takto se bavili návštěvníci s Fun Factory. Večerní hodiny pak patřily tradičně rockové hudbě. 

Sobotní program odstartoval slovenský zpěvák Adam Ďurica, který asi bude mít Havířov dlouho v paměti.

Adam Ďurica, zpěvák: “Já jsem to řekl i na pódiu, že vždy, když jsem dostal za úkol rozjíždět akci, tak vždy jsem byl z toho takový nervózní, protože to není ještě ono. Ale tady? Měl jsem pocit, že tady už to je finále. Začali jsme a už tu bylo plno. Úžasné to bylo a do teď mám pocit, že doposud jsem ještě nikdy neotvíral festival, který by byl už takto rozjetý. Po delší době jsme hráli na takto velké stage. Jsou stage klubové velké, ještě větší a potom tyto, jako má Bryan Adams, takže je to cítit a je to dobré. Je třeba dát do toho více energie a já to mám rád, já energii miluji, když jde cítit z té stage.”
anketa: “Určitě skvělý zpěvák, miluji ho už několik let. Je to fakt zpěvák, který si na nic nehraje.”
anketa: “Adam Ďurica byl úžasný a přišla jsem hlavně na Bryana Adamse a na Ewu Farnou. To jsou takoví mí favorité tady. Já si myslím, že letos je hodně dobrý program, ještě tu sobotu vyšperkovali, takže za mne super program.”

Doslova šílenství se začalo odehrávat, když na stage přišel rapper Calin. 

anketa: “Já jsem přišel na Calina, protože to je moje oblíbená hudba."
anketa: "Já se těším na Calina, přišel jsem na Calina. Je to rap a to se mi moc líbí.”
anketa: “Nejvíce se mi líbil Calin, včera se mi líbili Traktoři, Avantasia a Dymytry. Jako správném rockerovi, bylo to super. Město se ukázalo v dobrém světle a moc se nám to všem líbilo.”

Skvělou zábavu popřálo lidem i vedení města.

Josef Bělica (ANO), primátor Havířova: “Je opravdu letos zase skvělý seznam kapel a skvělý seznam interpretů a je to prostě proto, že občané v Havířově si zaslouží to nejlepší, co může být. Máme nejkrásnější město v republice a máme nejlepší Havířovské slavnosti, tak co více si přát.”

Slavnosti si užily i ti nejmenší a to ve velké dětské zóně, kde pro ně byl přichystán hodně bohatý program. Největším lákadlem pak byla voliéra s papoušky.

anketa: "Navštívila jsem tu dráhu a líbila se mi moc a teď čekám řadu na účes.”
anketa: “Viděla jsem tady toho spoustu a nemohu říct, že mě to tady nebaví."
anketa: "Byli jsme na hradě a bylo to super a na papoušcích taky.”
anketa: "Ti papoušci byli fajn. Trochu jsem se bála, ale jinak dobrý.”
anketa: "Hned jsme šli tady, zkoušeli jsme tu stěnu, super pro dceru a uvažujeme, že půjdeme na paoušky. Dcera má ráda papoušky a všechny zvířata.”
anketa: “Já se papoušků nebojím a už jsme na ně jedou byli. Takže už se těším docela. Líbí se mi v té dětské zóně, že jsou tady atrakce a že tady byli Máša a medvěd, nebo co to bylo.”

Zpět ale na hlavní scénu. Odpoledne zaplněný areál rozezpívala a roztančila česká stár Ewa Farna.

Ewa Farna, zpěvačka: “Užila jsem si to moc. Já jsem se na tu akci těšila, tím že jsem si na ni pamatovala, když jsme tady byli před pár lety a pamatovala jsem si to velké pódium. I speciálně pro dnešní vystoupení jsme přivezli více lidí, měli jsme tři vokalisty navíc, upravili jsme scénu, abychom byli v nějaké sestavě, jako když jezdíme jen takových pár velkých koncertů v roce. Takže jsme se i rozšířili pro dnešek a strašně jsem si to užila. Užila jsem si i koncert Calina a doufám, že uvidím i kousek ještě Vojty Dyka a jsem ráda, že jsme byli pozváni.”

Ewa má k Havířovu osudový vztah.

Ewa Farna, zpěvačka: “Já jsem v Havířově zpívala v rámci polského festivalu dětských písní tady v kulturáku a tam byl producent, který mě objevil na tom festivalu. Nabídl mi natočit desku, pak jsme rok řešili smlouvu a natočili jsme první písničku Měl jsi mě vůbec rád. Takže moje kariéra začala v Havířově. To je moje město, kde jsem se seznámila s člověkem, který byl mým manažerem dalších deset let, a proto je to pro mne významné místo. Navíc, můj táta pochází tady z Bludovic kousek, takže já jsem tady úplně doma.”

Kdo ale v letošním roce návštěvníky doslova ohromil, byli 4 Tenoři. 

Marian Vojtko, zpěvák 4 Tenoři: “Mě právě překvapilo to publikum, protože žánrově, když před námi jsou skupiny populárního žánru, tak jsme byli trochu v pochybách, jestli je nezklameme svým trochu vážnějším přednesem, ale ty lidi a to nám říkal i Marek Vašut, jsem tady od rána a takový potlesk jsem neviděl. Takže my děkujeme a těšíme se na ně pořád, prostě jsou úžasní.”
Michal Bragagnolo, zpěvák, 4 Tenoři: “Pro mne to bylo obrovské překvapení. Já jsem čekal, že tady je rockerská základna a tak a teď jsem viděl, jak i ti rockeři poslouchali a zvážněli a bylo to hrozně příjemné, že mě poslouchali. To bylo super.”
Pavel Vítek, zpěvák 4 Tenoři: "Dojmy jsou absolutně fantastické a publikum s námi šlo od prvního momentu od prvních tónů a myslím, že nastalo přesně to, co má nastat při koncertě. Takové to propojení a zpívali s námi, což je úžasné. Na tento náš žánr je to úžasné a dokonce pak už jsme neměli ani co přidávat.”
Jan Kříž, zpěvák 4 Tenoři: “Já to pořád ještě zpracovávám, se přiznám. Jak říkali kluci. Já jsem před tím měl velký respekt, jak nás diváci přijmou, bylo tam obrovské množství lidí a ta energie, která šla z toho hlediště byla úžasná. Velký zážitek a myslím, že z toho budu pár dní žít.”
anketa: “Zážitek to byl, bylo to výborné, dojemné. Prostě nádhera, to se nedá popsat. Nádhera, nádhera. Známe je, písničky známe, takže jsme si zpívali. Super, kvůli nich jsme tady přišli.”

O pořádnou show se postaral také velký zpěvák, který si umí hrát s hlasem Vojtěch Dyk. Po Vojtovi Dykovi přišel vrchol Havířovských slavností. Lidé mohli na vlastní oči vidět a slyšet světovou hvězdu Bryana Adamse.

A co by to byly za slavnosti, kdyby poslední tečkou nebyla pořádná rackárna. O tu se postarala metalová skupina ze Švédska Pain.

Zdroj: https://polar.cz/zpravy/karvinsko/havirov/11000044815/dvoudenni-havirovske-slavnosti-navstivilo-na-45-tisic-lidi-hlavni-hvezdou-byl-bryan-adams