Myslivecká pohostinnost v podobě tradičních srnčích hodů bývá velmi závislá na pěkném počasí a to letošní myslivcům naštěstí vyšlo. Čtrnáctidenní přípravy a organizace této tradice, při které pomáhali nejen členové mysliveckého sdružení Karviná-Ráj, ale i jejich rodinní příslušníci, tak nevyšly v niveč.
"Ti lidi, kteří jsou zvyklí, přijdou sem na ten dobrý guláš, klobásky, svíčkovou," řekl předseda MS Karviná-Ráj Ignác Sirek.
V kuchyni měli jako obvykle napilno, fronta zájemců o výborný guláš a svíčkovou je zaměstnávala celé odpoledne. A další fronta se tvořila i u stánku s prodejem klobás.
anketa: návštěvníci srnčích hodů: "Teď jsem zkusila studenou a je vynikající, fakt." "Dobré, super."
"Je to srnčí maso, je tam i vepřové maso, aby se to spojilo, aby se to dalo udit a nebylo to suché, tak je tam přimíchané i to vepřové no," upřesnil člen sdružení Viliam Egri.
Výtěžek z prodeje klobás, guláše i svíčkové a také peníze ze vstupného použijí myslivci na provozní věci.