Ochutnat nejrůznější druhy piva a také gulášů, které v rámci akce Slavnosti piva a guláše připravovaly na Lodičkách nadšené týmy kuchařů mohla veřejnost už potřetí.. Soutěž s ochutnávkou přilákala do areálu rekordní počet návštěvníků.
"První ročník to bylo těžké, nahlásily se tři týmy, loni bylo osm, letos jich je 12, takže to roste, lidi se těší celý rok, řeší, co budou vařit, jak to budou vařit a do budoucna to má velký potenciál takový akce," řekl Lukáš Heczko, předseda Iniciativy Dokořán.
Na soutěži nechyběly dnes už ostřílené týmy, třeba prozatím nepřekonatelní kuchaři z týmu Gulášoví chachaři.
"Úspěchy byly, doufejme, že letos klapne aspoň ta bedna, konkurence je velká. Děláme to poctivě, nedáváme tam žádné éčka, žádné capiny," prozradil Kamil Franek, tým Gulášoví chachaři.
Celý recept ale druhý člen týmu prozradit z taktických důvodů nechtěl
"Celý neprozradím. Máme tam hovězí maso, cibule 1:1, kvalitní koření a hodně práce kolem toho. A hlídat to, ať to člověk nepřipálí, to je vše," dodal kolega Tomáš Strzondala.
Velký zájem návštěvníků byl o guláš vařený v polní kuchyni. Všechny guláše ochutnávala porota, ta také rozhodla o vítězi. Už potřetí nejlepší guláš uvařili Gulášoví chachaři.