Žádná éčka a capiny. Recept Gulášových chacharů je znovu bezkonkurenční

  • 10:16,
  • Karviná ,

Už potřetí se na Lodičkách uskutečnily Slavnosti piva a guláše. Týmy amatérských i profesionálních kuchařů pro veřejnost připravily na místě guláše nejrůznějších chutí a složení. Organizátory překvapil zájem, letos si akci nenechal ujít rekordní počet návštěvníků.

Ochutnat nejrůznější druhy piva a také gulášů, které v rámci akce Slavnosti piva a guláše připravovaly na Lodičkách nadšené týmy kuchařů mohla veřejnost už potřetí.. Soutěž s ochutnávkou přilákala do areálu rekordní počet návštěvníků.

"První ročník to bylo těžké, nahlásily se tři týmy, loni bylo osm, letos jich je 12, takže to roste, lidi se těší celý rok, řeší, co budou vařit, jak to budou vařit a do budoucna to má velký potenciál takový akce,"  řekl Lukáš Heczko, předseda Iniciativy Dokořán.

Na soutěži nechyběly dnes už ostřílené týmy, třeba prozatím nepřekonatelní kuchaři z týmu Gulášoví chachaři.

"Úspěchy byly, doufejme, že letos klapne aspoň ta bedna, konkurence je velká. Děláme to poctivě, nedáváme tam žádné éčka, žádné capiny," prozradil Kamil Franek, tým Gulášoví chachaři.

Celý recept ale druhý člen týmu prozradit z taktických důvodů nechtěl

"Celý neprozradím. Máme tam hovězí maso, cibule 1:1, kvalitní koření a hodně práce kolem toho. A hlídat to, ať to člověk nepřipálí, to je vše," dodal kolega Tomáš Strzondala.

Velký zájem návštěvníků byl o guláš vařený v polní kuchyni. Všechny guláše ochutnávala porota, ta také rozhodla o vítězi. Už potřetí nejlepší guláš uvařili Gulášoví chachaři.




Farma Bezdínek s.r.o.
Karviná
od 18 000 Kč do 25 000 Kč

Detail

EUROLINE s. r. o.
Karviná
od 30 000 Kč

Detail

Nejčtenější zprávy

PR články

Více PR článků