Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Kolize dvou motorkářů uzavřela horskou silnici nad přehradou Šance

Celý MS kraj |

K vážné nehodě s hlášeným zraněním motocyklisty spěchali v pátek odpoledne záchranáři na silnici nad přehradou Šance. Z ostravské základny přiletěl i záchranný vrtulník.

Nehoda se stala před 15. hodinou v serpentinách, kde k podobným nehodám dochází často. Po dobu záchranných prací a vyšetřování byl provoz na silnici omezen.

Lukáš Humpl, mluvčí ZZS MSK: "Společně s horskými záchranáři jsme byli voláni k nehodě s vážně zraněnými osobami. Na místo vyjela pozemní posádka a z Ostravy přiletěl vrtulník. Motocyklista ve věku osmadvaceti let utrpěl při nehodě smrtelná poranění v oblasti hrudníku, břicha a dolní končetiny, kterým podlehl ještě před příjezdem záchranářů, pomoci mu již nebylo možno.

Devětačtyřicetiletý muž byl mimo ohrožení života a posádkami ZZS ošetřen se středně závažnými poraněními horní a dolní končetiny. Pozemní tým jej po poskytnutí přednemocniční neodkladné péče předal do další léčby ve frýdecko-místecké nemocnici."

Jakub Kozák, mluvčí HZS MSK: "Hasiči po příjezdu na místo události provedli na obou havarovaných motocyklech protipožární opatření a sorbentem zasypali uniklé provozní náplně. Při nehodě byli zraněni dva lidé, jeden z nich smrtelně.

Hasiči nainstalovali mobilní zástěnu, dopravu spolu s policisty řídili kyvadlově. Po provedení dokumentace pro účely šetření nehody jednotky pomohly s naložením havarovaných motocyklů na odtah a uklidily komunikaci.á Zásah byl ze strany hasičů ukončen o půl osmé."

Eva Michalíková, mluvčí Policie ČR MSK: "Dle předběžně zjištěných informací vyplývá, že 28letý řidič motocyklu jel ve směru od Frýdku-Místku na Staré Hamry po silnici 1/56, kdy v pravotočivé zatáčce s označením číslo 7 zhruba na 77 kilometru (na úrovni přehrady Šance) zřejmě nezvládl průjezd a s motorkou spadl na vozovku. Místem právě v opačném směru projížděl 49letý motocyklista, přičemž došlo k jejich střetu. 28letý muž utrpěl zranění neslučitelná se životem, kterým na místě podlehl. Druhému řidiči byla provedena dechová zkouška s negativním výsledkem. Po dobu nezbytně nutnou byla silnice v obou směrech uzavřena. Na místě zasahovaly všechny složky integrovaného záchranného systému.

Okolnostmi a příčinami této tragické události se budou kriminalisté zabývají."

Nahlásit chybu


K tématu

Nehoda, při které se po nárazu do traktoru smrtelně zranil motorkář, uzavřela silnici u přehrady Šance

3. července 2023 17:17 | Celý MS kraj | Libor Běčák

K vážné nehodě s hlášeným zraněním motocyklisty spěchali v pondělí odpoledne záchranáři na silnici nad přehradou Šance. Z ostravské základny přiletěl i záchranný vrtulník.

Hrádek se stal vesnicí roku v MSK za komunitní život, Staré Hamry byly oceněny za péči o osady

30. června 2023 13:49 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Vesnicí roku Moravskoslezského kraje se letos stala obec Hrádek na Frýdecko-Místecku. Hodnotící komisi obec zaujala především intenzivním komunitním životem a koncepčním přístupem k rozvoji obce. Hrádek teď čeká, jak dopadne v republikovém finále, které bude vyhlášeno v polovině září.

Dvě chaty v plamenech ve stejnou dobu, hasiči zasahovali v Beskydech a v Ostravě-Svinově

25. května 2023 11:18 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Hasiči ve čtvrtek 25. května ráno zasahovali u dvou požárů chat. Oba byly shodně oznámeny krátce před šestou hodinou. První v obci Staré Hamry v Beskydech a druhý v Ostravě-Svinově. Nikdo nebyl zraněn.


Polární záře opět přináší nádhernou podívanou i u nás

Včera 22:53 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

V pátek večer se nad naším územím opět objevila nádherná polární záře. Úchvatnou podívanou hlásili lidé napříč celým Moravskoslezským krajem, ale také na různých místech celého Česka. Podle meteorologů je vidět velmi silně, ale její intenzita se může měnit. Důležitý je čistý výhled nad severní obzor. Polární záře má být navíc nejsilnější od roku 2003.

Startují stavební akce, začala oprava domu na Hřbitovní a chodníku v Bludovicích

Začíná stavební sezona, město v dubnu zahájilo několik investičních akcí. Mezi nimi je například revitalizace bytového domu nebo oprava poslední části chodníku v Bludovicích.

Sběrné dvory v Opavě jsou v neustálé permanenci. Nový, moderní sběrný dvůr se staví v Kylešovicích

Starý nábytek, suť po rekonstrukci bytu či domu, posekaná tráva, ojeté pneumatiky. To vše nepatří do kontejnerů, ale do sběrných dvorů. V Opavě jsou momentálně tři sběrné dvory plus Reuse centrum. Nový, moderní sběrný dvůr se pak staví v Kylešovicích.

Výstavbu cyklostezky na Národní třídě provázejí komplikace, v ulici současně probíhá oprava domů

Výstavbu cyklostezky na Národní třídě v Havířově musí Technické služby dělat na etapy, jelikož podél chodníku probíhá revitalizace domů soukromého vlastníka.

Sdílko Poruba už klepe na dveře. Probíhat bude od 14. května v prostoru u Floridy

9. května 2024 23:19 | Ostrava-Poruba | Yvona Fajtová | Expres Ostrava-Poruba

Poruba bude po dvouleté pauze opět patřit oblíbenému Sdílku. Probíhat bude od 14. května tentokrát na Hlavní třídě v prostoru u Floridy, který čeká celková revitalizace.