Vyšlápnout si na hukvaldský hrad opravdu stálo za to. Krajové speciality, nejrůznější lahůdky a samozřejmě pivo, víno a slivovice - to byla pestrá nabídka zdejších trhovců.
Anketa: „Je to výborný nápad, který propaguje náš region, mělo by to pokračovat co nejdéle." „Dala jsem si punč a halušky, obojí bylo vynikající."
Jiří Vzientek, náměstek hejtmana MS kraje: „Jsme moc rádi, že tento ročník byl v počtu přihlášených receptů ještě úspěšnější než ten předchozí. A finálové recepty, to jsou opravdové lahůdky. Myslím, že to lidé tady na Hukvaldech dokáží ocenit."
Vedle dobrého jídla a pití bylo postaráno i o dobrou zábavu: prezentoval se soubor Ševčík, Rytíři z Hückeswagenu, kapela Šajtar, „Nohavica po našemu" Václav Fajfr či cimbálovka Iršava.
Návštěvníci gastrofestivalu mohli ochutnat také vítězný recept etošního ročníku s názvem Kančí pečeně paní nadlesní.
Helena Žilová, autorka vítězného receptu: „Můj manžel je hajný, takže zvěřinu máme často. Věřila jsem, že právě tento recept by mohl uspět."
Mirek Horák, gastroexpert soutěže: „Už chystáme novou kuchařku, která bude ještě obsáhlejší, perstřejší a chutnější než ta první."
Hudební tečku za festivalem učinila ostravská kapela Buty. V příštím roce bude gastrofestival rozšířen i o italskou kuchyni.