Moravskoslezský kraj se rozhodl prezentovat na brněnském veletrhu především regionálním jídlem. Vyslal do boje tedy oba gastroexperty projektu „Jak šmakuje Moravskoslezsko".
Petra Papoušková, vedoucí oddělení cestovního ruchu MS kraje: "Jak šmakuje Moravskoslezsko nám běží v podstatě už 2 roky, takže je to projekt, který je velmi hezký i úspěšný a gastronomie zkrátka prochází žaludkem, nebo cestovní ruch a gastronomie je jeho součástí. Už podruhé tady letos prezentujeme Jak šmakuje Moravskoslezsko tím způsobem, že naši gastroexperti tady budou mít 3 dny show a budou ukazovat, jak se vaří speciality z našeho kraje."
A volba to byla více než dobrá. Stánek kraje doplnila projekce pořadu televize Polar Jak šmakuje Moravskoslezsko a především vynikající jídla z kuchyně Mirka Horáka a Tomáše Smočka.
Mirek Horák, gastroexpert projektu Jak šmakuje Moravskoslezsko: "Připravujeme na frontové kuchyni všechna jídla, která mají souvislost s destinacemi z našeho kraje. Ať je to Kravařsko, Jesenicko, Valachy. Takže lidé ochutnají vítězný recept z té destinace, nebo různý jiný, který si sami ukážou z té kuchařky a zároveň k tomu dostanou prospekty. Povíme jim příběh, povíme jim o náladě toho jídla, o té duši, kterou si na místě vyzkouší. A to je přeci výborné."
Největší úspěch měl vítězný recept druhého ročníku Kančí pečeně paní nadlesní a také polévka kozí brada.