Mirek Horák, gastroexpert: „My jsme spojili tu kulturní identitu, když jsme představili valašskou chalupu, protože lidi jezdí do Valašska i za tím krásnem a za tím pohlazením oka, jak já říkám. A taky samozřejmě poznávají ten kraj přes ty chuťové buňky a milují tamní folklór. Proto tady máme ty krásné cimbálové muziky, to krásné hraní a proto tady máme tak vysokou návštěvnost tohoto stánku."
Mnoho návštěvníků valašské chalupy se zajímalo o zážitkovou gastronomii, například výrobu klobás, vaření sýrů, opékání jehňat. A všechno by si nejraději i sami vyzkoušeli. Kuchař Tomáš Smoček je proto zval na Valašsko, do velkokarlovického areálu Kyčerka, kde mohou místní speciality nejen ochutnat, ale také si je sami vyrobit.
Tomáš Smoček, kuchař: „Když jdou kolem, láká je to očima. My tady prezentujeme náš kraj - Valašsko, takže chtějí od každého trošku. Máme třeba zauzený vepřový bok, bezfosfátový salámek vhodný i pro děti nebo domácí chléb."
Mirek Horák, gastroexpert: „Můžou si vyzkoušet bezfosfátové uzeniny, které děláme podle klasických receptur, mohou si vyzkoušet také recepty z nádherné kuchařky Jak šmakuje Moravskoslezsko, kterou jsme vydali, nebo třeba klasické koláče, které jsou ale bezlepkové, a také samozřejmě výborná moravská vína."
O valašskou a moravskoslezskou regionální kuchyni projevili na veletrhu REGIONTOUR také zahraniční návstěvníci, hlavně Poláci, Rakušané či Italové.