Pohled z věže radnice byl součástí Procházky městem s nádechem Vánoc, kterou připravilo Návštěvnické centrum ke konci roku.
Kristýna Juliová, Návštěvnické centrum Nový Jičín: “Naplánovali jsme vánoční procházku městem v rámci projektu Historické perly Podbeskydí. Účastníci měli možnost dozvědět se něco o našem krásném náměstí, zavítali jsme do kostela, kde jsme si vyslechli něco o vánočních tradicích. Procházku jsme zakončili na radniční věži.”
Lenka Čačalová, účastník akce: Vydali jsme se s dětmi, viděli jsme to na facebooku, tak jsme to brali jako příjemné zpestření víkendu.”
Petr Augustini, účastník akce: “Procházka byla perfektní, bylo to perfektně uspořádané, byli jsme spokojeni.”
Zájemci pak mohli pokračovat v programu prohlídkou expozic Návštěvnického centra a pečením pod taktovkou mistra Štramberských uší Ladislava Hezkého.
Ladislav Hezký, pekař: “Co je nejdůležitější, já myslím, že ta chuť. Myslím chuť k práci nebo k tomu pečení. Jestli to těsto je takové nebo makové, tam jde hlavně o ten výsledek, aby si hlavně děti něco upekly měly z toho nějaký zážitek.”
Ladislav Hezký, pekař: “Je to těsto na Štramberské uši, standardní těsto, které používám. ale je to vlastně perníkové těsto, takže se dá krásně vyválet a dá se z něj vyvalovat. Řeknu vám všechno, co v něm je. Je tam mouka, cukr, vejce, med, směs koření, kypřící prášek. To je šest ingrediencí, které tam jsou, ale na poměry se mě neptejte, ty já neřeknu, ty tajím i před svou manželkou.”
Existuje jen osm pekařů, kteří mají oficiální licenci a smějí vyrábět ty pravé Štramberské uši. Ladislav Hezký patří mezi dva z nich, kteří tuto pochoutku dělají klasickým váleným způsobem.