Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Studénka převzala do vlastnictví většinu sportovního areálu tělovýchovné jednoty

Studénka |

Studénka se stala majitelem větší části sportovního areálu. Bezúplatný převod fotbalového stadionu a správní budovy schválila valná hromada tělovýchovné jednoty a zastupitelé.

Jednání o tom, že by město do svého vlastnictví převzalo většinu sportovního areálu tělovýchovné jednoty, začala už v roce 2015. Teprve loni na podzim se vše podařilo dotáhnout do konce.

Libor Slavík (STUDEŇÁCI PRO STUDÉNKU), starosta Studénky: “Dlouhé roky jsme usilovali o to, ať areál, který je v centru města a který, bohužel, víceméně chátral, tak jsme se ho snažili získat do svého vlastnictví. Po několika nezdařených pokusech o převod, ať už bezúplatný nebo úplatný, se to nakonec podařilo dohodnout až s novým vedením tělovýchovné jednoty, se kterou jsme celkem dlouho diskutovali možnosti toho převodu a nakonec se našel kompromis, kdy část areálu letního stadionu, to znamená část bývalé škváry, správní budou, asfaltový povrch, průchozí komunikaci a areál travnatého fotbalového hřiště získá město Studénka do svého vlastnictví.”

Darování majetku městu schválila valná hromada tělovýchovné jednoty, následně převod odsouhlasili i zastupitelé.

Martin Vojtěšek, předseda TJ MSV Studénka: “Jednak chci říct, že to nebylo rozhodnutí jednoho člověka, bylo to rozhodnutí celého TJ, dalo by se říct i všech členů, rozhodovala valná hromada. Příprava toho převodu trvala, domlouvání a tak podobně, smlouvy, podmínky téměř dva roky. Nebyl to jednoduchá cesta, spousta připomínek, názorů z různých stran a různých oddílů, aby se to všecko doladilo. A ten důvod byl takový, že když vidíte ten areál, tak on víceméně chátral a bylo to asi jediné řešení, najít takového silného partnera, aby se ten sport posunul dál.”

Součástí dohody o převodu majetku je i podpora šesti aktivních sportovních oddílů, což je například stolní tenis, volejbal, aerobic a další, a to zejména poskytnutím prostor pro činnost, třeba i pronájmem tělocvičen v základních školách, a v neposlední řadě finančním darem. Podpora je vyčíslena roční částkou 190 tisíc korun, a to do roku 2042.

Libor Slavík (STUDEŇÁCI PRO STUDÉNKU), starosta Studénky: “Chceme areál postupnými kroky rekonstruovat. To znamená, že v letošním roce předpokládáme vytvoření studie, která navrhne způsob dalšího využití tohoto areálu a jeho postupné rekonstrukce, následně do rozpočtu příštího roku budeme chtít připravit prostředky na tvorbu projektové dokumentace a následně, někdy od roku 2026, bychom usilovali o získání dotačních prostředků na jeho postupnou opravu, modernizaci tak, aby areál, který je v centru, splňoval parametry pro sportování široké veřejnosti.”

Největším klubem, který využívá tento sportovní areál, je Fotbal Studénka, ten ovšem funguje mimo tělovýchovnou jednotu.

Libor Slavík (STUDEŇÁCI PRO STUDÉNKU), starosta Studénky: “Předpokládáme že areál travnatého hřiště dostane fotbalový klub do výpůjčky, podobně jako je tomu u fotbalového klubu v Nové Horce, a bude se starat o jeho údržbu, tedy celého toho areálu, kde je ovál, travnatá plocha a tribuna. Vše ostatní co je v tom veřejném prostoru, tak o to se bude starat město s tím, že správní budovu bude mít ve správě SAK Studénka.”

Uvnitř bude stále prostor pro stolní tenis a šatny pro fotbalisty. Majetkem tělovýchovné jednoty nadále zůstávají tenisové a volejbalové kurty.

Nahlásit chybu


K tématu

Studénka vlastní fotbalový stadion, převzala část majetku tělovýchovné jednoty

17. ledna 2024 9:00 | Studénka | Petra Dorazilová

Studénka se stala majitelem větší části místního sportovního areálu. Bezúplatný převod fotbalového stadionu a správní budovy schválila valná hromada tělovýchovné jednoty a zastupitelé.

Lidé si vyslechli detaily k úseku vysokorychlostní trati, který má vést kolem Studénky

30. května 2023 9:00 | Studénka | Petra Dorazilová

Ve Studénce se konalo veřejné projednání k přípravě výstavby vysokorychlostní železnice. Zástupci Správy železnic lidem vysvětlovali, kudy přesně trať povede, a vyslechli si jejich připomínky a podněty.

Kanalizace pod autobusovou točnou už je položená správně

31. května 2023 10:10 | Studénka | Petra Dorazilová

Špatně vybudovaná kanalizace pod povrchem autobusové točny v Butovicích je opravená. Stavební firma musela místo znovu rozkopat a potrubí správně položit. Město kromě toho řešilo i další nedostatky související s touto zakázkou.


Kolekci historických vozidel obohatí tramvaj Tatra T3. Na její opravu věnuje Ostrava 5 milionů kč

Ostrava má po Praze největší sbírku historických vozidel městské hromadné dopravy. Většina z nich je ve perfektním stavu a stále jezdí. Nyní k ním přibude i tramvaj Tatra T3, která v Ostravě jezdila ještě před 30 roky.

V Opavě byl nalezen mincovní poklad. Nejstarší ze 102 mincí je pražský groš z doby Jana Lucemburského

V Opavě byl nalezen mincovní poklad. Jde o nejvýznamnější nález na území dnešního Moravskoslezského kraje za posledních 100 let. Jedinečný je zejména množstvím zlatých mincí, stavem dochování a vzácností některých exemplářů.

V Karviné se konala náborová akce Policie ČR, studenti prošli fyzickými testy

Studenti pěti karvinských středních škol dostali příležitost vyzkoušet si fyzické testy, které jsou nutné pro přijetí k policii. Kdo je splnil, dostal rok platný certifikát. Pokud se tedy úspěšní studenti rozhodnou rozšířit řady policistů, nemusí fyzické testy dělat znovu.

V Porubě se uskutečnil mezinárodní turnaj mládeže v boxu Ostrava 2024

V Porubě se uskutečnil mezinárodní turnaj mládeže v boxu Ostrava 24. Určen byl mládeži ve věku 11 až 18 let a zúčastnili se ho boxeři i z Německa a Skotska.

Začala rekonstrukce prostoru před Kulturním domem Frýdek

Začala dlouho očekávaná rekonstrukce prostoru před bývalým Kulturním domem Válcoven plechu. Místo získá novou dlažbu, stromové aleje i podzemní retenční nádrže. Práce potrvají zhruba do konce roku a vyjdou na necelých 23 milionů korun.


Hasiči v noci na Bruntálsku bojovali s požárem štěpky

Včera 19:18 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Co bylo příčinou požáru štěpky uskladněné ve Staré Vsi na Bruntálsku, se snaží od čtvrtečního časného rána zjistit hasičský vyšetřovatel. Oheň hasilo pět jednotek.

Při nehodě auta s motocyklem v Třinci se těžce zranila motorkářka

Včera 19:41 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Ke kolizi osobního automobilu s motocyklem spěchali ve čtvrtek odpoledne záchranáři do Koperníkovy ulice v Třinci. Hlášeno tam bylo vážné zranění motorkářky.

Kalmarsund Floorball Cup vyhrál tým z Horní Suché, noční oslava po příjezdu byla velká

Kalmarsund Floorball Cup ve Švédsku vyhrál tým z Horní Suché v kategorii B14. Ve velké konkurenci došly daleko i dívky. Ze skvělého výsledku mají radost hráči, trenéři, rodiče i obec.

Nenechávejte v autech nic cenného. Zloděj během pár dní vykradl 16 vozidel v Ostravě

Včera 11:43 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

Dnes máme dobrou zprávu pro majitele vozidel. Ostravským policistům se podařilo zadržet zloděje, který během pár dní vykradl 16 aut. Zároveň je to ale pro řidiče výstraha, aby nenechávali v autech nic cenného, protože právě viditelné věci pachatele přilákaly.

Bourá se první mostek v Novém Jičíně, špatně jsou na tom i další

Lávka Za Potokem v novojičínské části Loučka, vedoucí přes Grasmanku, musela být demolována. Nahradí ji tu nová. Důvodem byl špatný technického stav, který se ovšem týká více mostních objektů na území města.

Floristická soutěž provoněla novou Komenského školu

Na půdě Základní školy Komenského 66 se konalo okresní kolo floristické soutěže, pořádané Českým zahrádkářským svazem. V aranžování květin tu soupeřila děvčata ze sedmých tříd.

Malí fotbalisté si užili největší školní republikový turnaj

15. května 2024 19:37 | Studénka | Petra Dorazilová | Expres Studénky

Také školáci ze Studénky se zapojili do celorepublikového žákovského fotbalového turnaje. Letos se koná jeho 25. ročník. Své síly poměřily děti ze základních škol Butovická, Sjednocení a z Jistebníku.

Floristická soutěž v Novém Jičíně měla jasnou favoritku, už loňská vítězka je teď na mistrovství republiky

Na půdě novojičínské Základní školy Komenského 66 se konalo okresní kolo floristické soutěže, pořádané Českým zahrádkářským svazem. V aranžování květin tu soupeřila děvčata ze sedmých tříd.

Květinový swap zahájil ve Studénce měsíc rodiny

15. května 2024 7:46 | Studénka | Petra Dorazilová | Expres Studénky

Květen měsíc rodiny zahájili v rodinném centru Květinovým swapem. Lidé si tu mohli vyměňovat sazeničky ze svých zahrádek a vyslechnout rady, jak na dokonalé balkonové truhlíky.

Studénka zažila velkou barevnou sportovní párty

14. května 2024 10:50 | Studénka | Petra Dorazilová | Expres Studénky

Studénka zažila velkou barevnou sportovní párty. V areálu městského koupaliště se konal festival Rainbow run. Běžecké závody doprovodil zábavný program plný pohybu a her.

Skatepark Novému Jičínu chyběl, teď už je plný dětí a mládeže

Skatepark v Novém Jičíně byl stavebně dokončen loni v listopadu, na slavnostní otevření si počkal na příznivé podmínky teď do května. Sportoviště je volně přístupné, součástí je i bikepark.

Studénka převzala do vlastnictví většinu sportovního areálu tělovýchovné jednoty
Vydáno 18. ledna 2024 11:20, Studénka, Petra Dorazilová
Studénka se stala majitelem větší části sportovního areálu. Bezúplatný převod fotbalového stadionu a správní budovy schválila valná hromada tělovýchovné jednoty a zastupitelé.

Jednání o tom, že by město do svého vlastnictví převzalo většinu sportovního areálu tělovýchovné jednoty, začala už v roce 2015. Teprve loni na podzim se vše podařilo dotáhnout do konce.

Libor Slavík (STUDEŇÁCI PRO STUDÉNKU), starosta Studénky: “Dlouhé roky jsme usilovali o to, ať areál, který je v centru města a který, bohužel, víceméně chátral, tak jsme se ho snažili získat do svého vlastnictví. Po několika nezdařených pokusech o převod, ať už bezúplatný nebo úplatný, se to nakonec podařilo dohodnout až s novým vedením tělovýchovné jednoty, se kterou jsme celkem dlouho diskutovali možnosti toho převodu a nakonec se našel kompromis, kdy část areálu letního stadionu, to znamená část bývalé škváry, správní budou, asfaltový povrch, průchozí komunikaci a areál travnatého fotbalového hřiště získá město Studénka do svého vlastnictví.”

Darování majetku městu schválila valná hromada tělovýchovné jednoty, následně převod odsouhlasili i zastupitelé.

Martin Vojtěšek, předseda TJ MSV Studénka: “Jednak chci říct, že to nebylo rozhodnutí jednoho člověka, bylo to rozhodnutí celého TJ, dalo by se říct i všech členů, rozhodovala valná hromada. Příprava toho převodu trvala, domlouvání a tak podobně, smlouvy, podmínky téměř dva roky. Nebyl to jednoduchá cesta, spousta připomínek, názorů z různých stran a různých oddílů, aby se to všecko doladilo. A ten důvod byl takový, že když vidíte ten areál, tak on víceméně chátral a bylo to asi jediné řešení, najít takového silného partnera, aby se ten sport posunul dál.”

Součástí dohody o převodu majetku je i podpora šesti aktivních sportovních oddílů, což je například stolní tenis, volejbal, aerobic a další, a to zejména poskytnutím prostor pro činnost, třeba i pronájmem tělocvičen v základních školách, a v neposlední řadě finančním darem. Podpora je vyčíslena roční částkou 190 tisíc korun, a to do roku 2042.

Libor Slavík (STUDEŇÁCI PRO STUDÉNKU), starosta Studénky: “Chceme areál postupnými kroky rekonstruovat. To znamená, že v letošním roce předpokládáme vytvoření studie, která navrhne způsob dalšího využití tohoto areálu a jeho postupné rekonstrukce, následně do rozpočtu příštího roku budeme chtít připravit prostředky na tvorbu projektové dokumentace a následně, někdy od roku 2026, bychom usilovali o získání dotačních prostředků na jeho postupnou opravu, modernizaci tak, aby areál, který je v centru, splňoval parametry pro sportování široké veřejnosti.”

Největším klubem, který využívá tento sportovní areál, je Fotbal Studénka, ten ovšem funguje mimo tělovýchovnou jednotu.

Libor Slavík (STUDEŇÁCI PRO STUDÉNKU), starosta Studénky: “Předpokládáme že areál travnatého hřiště dostane fotbalový klub do výpůjčky, podobně jako je tomu u fotbalového klubu v Nové Horce, a bude se starat o jeho údržbu, tedy celého toho areálu, kde je ovál, travnatá plocha a tribuna. Vše ostatní co je v tom veřejném prostoru, tak o to se bude starat město s tím, že správní budovu bude mít ve správě SAK Studénka.”

Uvnitř bude stále prostor pro stolní tenis a šatny pro fotbalisty. Majetkem tělovýchovné jednoty nadále zůstávají tenisové a volejbalové kurty.

Zdroj: https://polar.cz/zpravy/novojicinsko/studenka/11000041087/studenka-prevzala-do-vlastnictvi-vetsinu-sportovniho-arealu-telovychovne-jednoty